Black Friday, maar dan anders

Black Friday

 

Black Friday… misschien een beetje raar om dit te zeggen, maar ik ben er niet zo van. Een Amerikaanse hype, waarbij wordt gestrooid met korting, zelfs vaak al een heel weekend in plaats van de oorspronkelijke dag die er voor staat. Het is niet dat ik jullie die korting niet gun, maar het is meer het commerciële gedoe eromheen waar ik de kriebels van krijg. Ik heb dit jaar dan ook besloten er niet aan mee te doen. Maarrr… Ik heb wel iets anders bedacht, wat voor mij véél beter voelt!

Sinds september doe ik mee aan een buddy-to-buddy project. Kort gezegd komt het er op neer dat je ‘gekoppeld’ wordt aan een vluchteling waarmee je eens per week afspreekt gedurende een periode van minimaal vier maanden met als doel ze wegwijs te maken in onze samenleving. Onlangs zag ik mijn Iraanse buddy Hajar en onderwerp van gesprek was de heftige aardbeving in haar land van herkomst. De situatie daar is ernstig. Kinderen die hun ouders zijn verloren, mensen die hun huis zijn kwijt geraakt, jullie hebben vast de nieuwsberichten gezien. Het greep me aan hoe Hajar en haar gezin, die zelf alle eindjes aan elkaar moeten knopen in het AZC, er alles aan doen én voor laten om het getroffen gebied en hun familie en vrienden daar te helpen. Ik moest ook iets doen!

Toen bedacht ik me om in plaats van een Black Friday actie, een actie te houden voor mensen in het getroffen gebied. Voor degenen die écht met zwarte dagen te maken hebben. Het bedrag dat anders misschien aan korting weggegeven zou worden schenk ik aan het goede doel. Niet alleen op Black Friday, maar het héle weekend!

Tot mijn grote vreugde besloten ook byBean, De Hartjeswinkel, Radijs en Danja Vintage & Nature bij deze actie aan te sluiten. Geweldig! Dus… loop je al een tijdje te azen op dat ene jurkje of zoek je nog een fijn decembermaandcadeautje? Dan zou ik het erg leuk vinden als je dit weekend even rond kijkt in één van onderstaande shops.

Liefs,
Ellen

P.S. Wil je niets kopen, maar wel doneren of een extra donatie doen? Laat het me weten, dan ga ik dat regelen!

De deelnemende shops:

Love, Peace & Joy

 

Love, Peace & Joy geeft van vrijdag t/m zondag 10% van je aankoop aan het goede doel.

byBean

 
byBean geeft van vrijdag t/m zondag 10% van je aankoop aan het goede doel.

 

 

De Hartjeswinkel geeft van vrijdag t/m zondag 10% van je aankoop aan het goede doel.

 

Radijs
 

Radijs geeft 10% van de dagomzet van vrijdag 24 november aan het goede doel. 

Danja | Vintage & Nature

Danja Vintage & Nature geeft van vrijdag t/m zondag 10% van je aankoop aan het goede doel.