• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Annette over de Tyttebaer winterjas

Dat ik lovend ben over de Danefae winterjassen zal je niet verbazen. Daarom is het soms ook gewoon fijn om eens iemand anders haar ervaring te horen. Daarnaast vertel ik je wat specifieke kenmerken van de verschillende jassen, zodat jij snel de juiste keuze kunt maken.

Het weer is af en toe nog twijfelachtig. Op sommige dagen kun je al best een winterjas aan, op andere dagen is het nog heerlijk met-zonder-jas-weer. Misschien ben je al wel aan het rondstruinen geweest voor een warme winterjas, maar ik kan me ook voorstellen dat de nood nog niet zo hoog was. Ben je er straks wel aan toe en overweeg je een winterjas van Danefae, dan kan het handig zijn om dit te weten…

Bestand tegen de meest barre weersomstandigheden

De jassen van dit Scandinavische merk zijn momenteel immens populair. Niet zo gek ook, want ze zijn bestand tegen de meest barre weersomstandigheden (want wind- en waterdicht) én ze dragen comfortabel. Daarnaast is het materiaal ook nog eens duurzaam en voorzien van een eco finish. Heel goedkoop zijn ze niet, maar je hebt wel een flink aantal jaren waar voor je geld.

Hier kun je op letten bij de keuze van de juiste winterjas:

1. De Else, Tyttebaer en Bornholm zijn van een wat dunnere stofsoort. Niet minder warm hoor, maar de Lizzy, Inge, Hound en Nora zijn een beetje steviger. Er zijn bij beide soorten wel voor- of nadelen te bedenken. Beiden soorten stoffen zijn van goede en stevige kwaliteit. De dunne stof is flexibeler en heeft een wat nettere uitstraling en de dikke stof voelt meer aan als een echte winterjas en ziet er wat stoerder uit.

2. Alle jassen zijn aan te snoeren in de taille voor een mooie vrouwelijk pasvorm. Bij de Inge zit het koordje daarvoor aan de binnenkant, de Else, Tyttebaer en Bornholm hebben een tailleband om voor óf achter te strikken (of weg te laten) en bij de andere jassen snoer je de taille in met behulp van een koord. Net wat jij het prettigst vindt!

Er is zelfs een speciale jas voor warmbloedige types

3. De thermolite voering is bij alle jassen hetzelfde, dus ze zijn allemaal even warm. Uitzondering hierop is de Bornholm. Deze heeft wel een thermolite voering, maar meer een ‘light’ versie. Heel fijn als je een warmbloedig type bent of als je op de leeftijd bent dat de hitte af en toe toeslaat 😉 . Deze jas wordt ook wel een winter regenjas genoemd. De waterdichtheid is ook net iets hoger dan bij de andere jassen (8.000 ipv 5.000 mm).

4. Alle jassen vallen goed op maat. Alleen de Hound valt een tikkeltje ruim.

5. De Tyttebaer en de Else zijn wat langer dan de andere modellen. Heb je korte armen, dan zijn de Lizzy, Hound en Nora geschikt en heb je lange armen dan kun je beter voor de Else, Inge of Tyttebaer gaan.

6. Alle jassen hebben een capuchon. Bij de Bornholm is die afneembaar. De Tyttebaer capuchon is gevoerd met een stipjesstof.

Annette over de Tyttebaer winterjas

Genoeg verkooppraatjes van mijn kant nu. Een paar weken geleden deed ik een oproepje via social media of er iemand iets wilde vertellen over haar ervaring met één van deze winterjassen. Annette kocht vorig jaar een petrolkleurige Tyttebaer bij mij en reageerde spontaan op mijn oproep. Al snel vond ik een lovende beschrijving over haar jas in mijn mailbox. Wat ze nog niet wist was dat ik er natuurlijk graag wat foto’s bij wilde, maar ook dat deed ze als een volleerd fotomodel.

Annette: ‘Vorig jaar was mijn eigen winterjas helemaal op. Ik had hem al een keer gemaakt (nieuwe rits erin), maar die ritste niet zo lekker als degene die erin zat. Tijdens een training zag ik iemand met een Danefae jas. Deze zag er zo comfortabel uit! Degene die hem aan had zei dat de jas haar erg goed beviel. Ik besloot naar zo’n jas op zoek te gaan. Ik volg Love, Peace & Joy al een hele tijd en ja hoor, daar was ie nog!

Een ideale jas voor op de fiets en in de auto

De afhandeling van de bestelling (daar zou ik een hele blog aan kunnen wijden, maar ik wil het kort even noemen): Echt helemaal top!!! Netjes een mail over het tijdstip waarop het afgeleverd wordt en super snelle bezorging. Koukleum als ik ben, vind ik een langere jas altijd fijner op de fiets tijdens de dagelijkse fietstochtjes met de kinderen van en naar school (iets met te korte shirtjes en wind over je rug). De jas lijkt helemaal niet warm, maar dat is hij wel. Daardoor is hij niet alleen op de fiets, maar ook in de auto erg comfortabel. Er waait geen wind door de mouwgaten en rits als je op de fiets zit. En handig is dat de rits van onder ook open kan, dat fietst net even iets makkelijker. Daar komt nog bij dat je niet meteen kletsnat bent tijdens een herfstig regenbuitje.

De afwerking is erg mooi, de voering met stippen maakt de jas nét wat specialer. Ik heb gekozen voor een redelijk neutrale kleur. De jas vond ik prijzig, dus dan wil ik er niet na een jaar op uitgekeken zijn. De Tyttebaer valt goed op maat. Ik draag normaal een L en bij deze jas ook. Wat kan ik er verder nog over zeggen? Ik heb nog geen nadelen ontdekt eigenlijk. Ben er gewoon superblij mee en kan niet wachten tot ie weer aan kan!’

Tot zover deze ‘review’ (dank je wel daarvoor Annette!). Je kunt alle winterjassen uitgebreid bekijken in de shop. Vind je het handig om de verschillende modellen terug zien in een filmpje? Kijk dan even op YouTube. Succes met je keuze en als je nog vragen hebt, dan hoor ik ze graag!

Liefs,
Ellen

Laat een reactie achter