• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Biologisch en hip gaan zeker samen!

De tijd dat termen als ‘biologisch’, ‘duurzaam’ en ‘fair trade’ geassocieerd werden met geitenwollensokken is allang voorbij. Tegenwoordig is het steeds minder moeilijk om mooie, hippe en goed vallende kleding te vinden die ook nog eens hartstikke verantwoord is.

Eén van mijn motto’s in het leven is volop genieten, maar wel op een duurzame en bewuste manier. Ook op het gebied van kleding probeer ik dit zoveel mogelijk toe te passen. Het bijkomende geluk en voordeel is, dat het tegenwoordig steeds minder moeilijk is om mooie, hippe en goed vallende kleding te vinden met op alle fronten een sterk ‘feel good’ gehalte. Ook omdat meer mensen dit belangrijk vinden, wordt er steeds meer op een duurzame, verantwoorde, eerlijke en ecologische manier kleding geproduceerd. Daar kan ik dus echt enorm blij van worden!

Organic & verantwoord

Love, Peace & Joy heeft volop merken in het assortiment waarbij duurzaamheid, eerlijkheid en kwaliteit voorop staan. Soms een deel van de collectie, soms volledig. De twee merken die ik vandaag in het herfstzonnetje zet, zijn zo goed als volledig organic en helemaal verantwoord vervaardigd. Froy & Dind is al een aantal jaartjes bij Love, Peace & Joy verkrijgbaar en Tranquillo is de allernieuwste aanwinst op dit gebied.

Een (h)eerlijk merk; niet te uitbundig, maar ook absoluut niet saai

Froy & Dind straalt een tikkeltje nostalgie uit en de printjes zijn subtiel en uniek. Daarom voor veel gelegenheden geschikt. De kleding is gemaakt van fijne soepelvallende 100% biologische stoffen of bijvoorbeeld tencel. Vaak met een vleugje elasthan, zodat de kleding extra mooi en comfortabel zit maar waardoor het ook mooi blijft.

Perfect passend bij een groene levensstijl

Nog zo’n merk dat perfect past bij een groene levensstijl is Tranquillo. Ik vind dat de klasse van deze kleding afstraalt en heb me verbaasd over de meer dan vriendelijke prijzen. Mooie biologisch kwaliteitsstoffen in warme kleuren. Of je nu blond-, donker- of roodharig bent, een donkere of een lichte huidskleur hebt, het zijn volgens mij kleuren die bij heel veel verschillende types passen. En erg verrassend vind ik hun collectie sokken en kniekousen met fijne printjes, die piekfijn bij de jurkjes passen. Als je deze combineert met de kleding, maak je je stijl extra uniek en een tikkeltje eigenwijs. Ik word er vrolijk van!

De kleding van beide merken wordt onder goede en eerlijke arbeidsomstandigheden geproduceerd in GOTS-gecertificeerde fabrieken (GOTS = Global Organic Textille Standard).

Elk seizoen een paar nieuwe, ‘groene’ kledingstukken

Ik vind een hippe outfit leuk, maar ik richt mij voornamelijk op niet-trendgevoelige kleding. Zou ik dat wel doen, dan zou dat voor mij betekenen dat ik kleding maar één seizoen zou dragen. Dat kan wat mij betreft niet de bedoeling zijn als je kiest voor een bewuste, duurzame levensstijl. Ik doe dan ook vaak járen met kleding. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet regelmatig iets nieuws koop. Elk seizoen mag ik van mijzelf een aantal nieuwe, duurzame, ‘groene’ kledingstukken kopen. En ja ik beken dat ik soms ook wat meer koop dan ik daadwerkelijk nodig heb. Oeps!

 

Ik kan, zoals veel vrouwen met mij, werkelijk heel blij worden van een nieuw kledingstuk met een fijn patroontje. Om de duurzaamheid toch hoog in het vaandel te houden probeer ik ‘oude items’ met nieuwe aanwinsten te combineren. En mocht ik echt ergens helemaal op uitgekeken zijn, dan zorg ik er voor dat mijn kleding een tweede leven krijgt. Ik maak een vriendin er blij mee óf ik breng het naar de kringloop of een tweedehandswinkel. Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd… hoe bewust koop jij je kleding?

Fijne zonnige herfst!

Liefs,
Marloes

P.S. Tijdens de fotoshoot voor deze blog, maakten we ook een filmpje. Je vindt deze terug op YouTube.

Laat een reactie achter