• Snelle bezorging
  • Gratis verzending NL vanaf € 100,-
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Snelle bezorging
  • Gratis verzending NL vanaf € 100,-
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Een blik in de toekomst

Wat een ongelooflijk kleurrijke dag beleefden Ellen en ik zondag 8 juli op de Modefabriek. Onderweg naar de ingang van de RAI loopt een stoet vrolijk geklede mensen richting de groen gekleurde ingang. Alleen dat is al leuk: Mensen zien in allerlei verschillende soorten outfits. In deze blog geef ik je een impressie van deze mooie dag!

Diverse merken presenteren zich twee dagen lang in Amsterdam met hun zomercollecties van 2019. Het is als het ware een blik in de toekomst op modegebied. De hallen zijn ingedeeld in dames- en herenlabels en elke hal heeft een diversiteit aan merken. Ook sieraden, accessoires, tassen en schoenen verschijnen tussen de kleding door.

Ellen heeft een aantal locaties op de beursplattegrond aangevinkt die ze sowieso wil bekijken. Ik wil me vooral onderdompelen in het totale aanbod en ben benieuwd naar een paar duurzame merken die op de beurs staan. Ons beider richtingsgevoel is niet zo heel geweldig, dus kris kras bewandelen we de groen beklede paden tussen de stands door.

Al onze zintuigen worden geprikkeld

We beleven een keur aan kleur, harde en zachtere muziek en er worden zoete hapjes en drankjes aangeboden. De zon schijnt door het opengewerkte dak van de grootste hal waar de meeste damesmerken zich presenteren en zorgt voor een sfeervol lichtspektakel op de kleding.

Kleurexplosies

Wat ons vooral opvalt is de enorme hoeveelheid kleur die de zomercollecties van de meeste labels domineert. Groen, geel, knalblauw, rood, roze, helderwit… het zijn maar enkele van de kleuren die we zien verschijnen. Heel veel helderheid dus. Daartussen bevinden zich (we zagen dat ook deze zomer al) veel gouden details zoals gouddraad verwerkt in streepjes en breisels… Het minste zien we de kleur zwart vertegenwoordigt.

Patroontjes

Kleurrijke patroontjes zijn niet weg te denken uit het modebeeld. Van kleine fijne bloemetjes tot grote wilde bloemenpatronen die doen denken aan uitvergrote poëziealbumplaatjes.

Eén en al flowerpower!

Het valt ons ook op dat de panterprint nog steeds zeer aanwezig is in het modebeeld voor volgend jaar. Dit jaar zag je al steeds meer variaties verschijnen op deze tijdloze print naast klassiek bruin/wit/zwart, nu zagen we het ook veel in magenta, rood en blauw. Ondenkbaar in het modebeeld blijft de streep. Hij wordt nog speelser toegepast en is goed in te zetten om een mooi lijnenspel mee te creëren in je outfit.

Mix & (not)match

De overvloed aan prints nodigt uit om je creativiteit aan te boren. Het is een lust voor het oog als je materiaalsoorten en verschillende soorten patroontjes met elkaar weet te combineren. Het vraagt soms wel wat lef natuurlijk en ongetwijfeld blijven er mogelijkheden bestaan om het rustig te houden, niet iedereen is zo wild.

Weinig ‘effen’

In de stands die op de beurs staan ontbreken de effen tinten. Maar dit kan natuurlijk zo zijn omdat niet iedereen zijn volledige collectie meebrengt. Voor een goed opgebouwde garderobe zijn wat effen vestjes, broeken en jurken wel erg prettig natuurlijk. We zagen schitterende vestjes in effen kleuren bij Zilch, gemaakt van zachte bamboo.

Broeken en jumpsuits

Sinds vorig jaar zie je dit item veelvuldig terug in het modebeeld: de jumpsuit in effen uitvoering én met prints. We hebben meerdere soorten jumpsuits gezien waarvan wij van mening zijn dat ze een erg leuke aanvulling zijn op je zomercollectie 2019. Wat ook opvalt: er zijn veel meer broeken te vinden dan rokken in de zomercollecties. Wijde lange of kortere pantalons, met of zonder rits en zakken, vaak in opvallende kleuren en in schitterende prints.

De merken die eruit springen

Voor ons springen de merken eruit die origineel zijn en/of die op duurzaamheid letten. Nu is dat in de modewereld nog niet zo heel vanzelfsprekend, maar we merken wél dat er op een aantal vlakken aan wordt gewerkt. We spreken onder andere met de mensen van ARMEDANGELS. Een merk wat hard aan de weg timmert om een populair, kleurrijk, duurzaam merk te worden. Tante Betsy gaat ook op de duurzame toer, waardoor we nu alvast kunnen verklappen dat het katoen in de nieuwe collecties biologisch is. Helemaal top natuurlijk!

En nu bezinnen

Aan Ellen om het allemaal op haar in te laten werken en te beslissen welke merken je volgend jaar misschien wel als nieuwkomers aan zult treffen in de shop. Al met al hebben wij ons uitstekend vermaakt en gingen met een hoofd vol inspiratie voor het nieuwe jaar naar huis! Wil je meer zien? Bekijk dan de vlog die we maakten van deze dag!

Laat een reactie achter