• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Een jassenshowtje

Op het moment dat ik dit schrijf valt er natte sneeuw uit de lucht. Buiten is het nog echt winter, maar in de shop voel je het voorjaar al zinderen. Mooie nieuwe collecties druppelen binnen, waaronder heerlijke jassen, waarmee je straks het vroege voorjaar kunt trotseren. Er zitten een aantal nieuwe modellen bij, die ik je graag wil laten zien.

In onderstaand filmpje laat ik je de nieuwe modellen, kleuren en prints zien. Heb je geen zin om het helemaal te bekijken? Verderop zet ik de belangrijkste eigenschappen en verschillen ook nog even voor je op een rijtje.

De verschillen tussen de merken

Eigenlijk liggen ze heel dicht bij elkaar als het gaat om de pasvorm en kwaliteit van de softshelljassen. De prints en kleuren van Blutsgeschwister zijn misschien net iets gewaagder. Alleen het ‘Wild Wild Weather’ model is een wat korter model, iets sportiever. Maar net wat je fijn en mooi vindt!

Het belangrijkste verschil, althans voor wat betreft de softshells, is de waterdichtheid. Beide jassen zijn winddicht, die van Bluts hebben een waterdichtheid van 8000 mm en van het Deense merk 3000 mm.

Hóeveel millimeter?

Die millimeters is eigenlijk gewoon een technisch verhaal. Kort gezegd gaat het om de hoeveelheid waterdruk per millimeter per cm² voordat de stof de regen doorlaat en dat uitgedrukt in een waterkolom. Vanaf 5.000 mm is een jas waterdicht tot en met een lichte tot normale bui. Een échte regenjas heeft een waterkolom van minimaal 10.000 mm en over de meest extreme variant hoeven we het hier denk ik niet te hebben, want met deze jassen ga je vast niet op professionele visjacht.

 

Bionic Finish Eco

Bij Danefae hebben alle nieuwe jassen een ‘Bionic Finish Eco’. Dit is een water- en vuilafstotende en winddichte biologisch afbreekbare coating, die wel ademend is. Deze laag is vrij van gefluoreerde stoffen en draagt daarnaast bij aan kleurbehoud.

De nieuwe modellen

‘Swallowtail Promenade’ is het nieuwe model van Bluts. Ook het ‘Wild Wild Weather’ model blijft in de collectie (hiervan komen overigens binnenkort nog meer prints in de shop, waaronder iets met Delfts blauw, erg leuk!). Zoals ik hierboven al noemde, het oorspronkelijke model is wat korter en daarnaast wat recht met een lichte A-lijn. Dit model heeft een verborgen rits met knopen en zakken met een rits. De ‘Swallowtail Promenade’ is een wat langer model en de achterkant is wat langer dan de voorkant en loopt rond. Deze heeft een rits en dubbele sierknopen op de voorkant, zakken met knopen, een koord in de taille waarmee je de jas mooi vrouwelijk kunt maken en de capuchon zit verstopt achter een rits. Tot zover de belangrijkste verschillen tussen deze twee modellen.

Besteller van Danefae is al vele jaren model ‘Jane’. Een goed model, mooie getailleerd en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Nieuw is model ‘Marianne’, die net iets meer ruimte in de taille heeft, maar waarbij je die zelf wat meer in kunt stellen door middel van een koord. Ook fijn: Deze heeft net iets langere mouwen, maar dat is alleen van belang als je echt wat langere armen hebt. Model ‘Laura’ heeft een iets langere, rond lopende, achterkant. Ten opzichte van de Jane heeft deze rechte, diepe zakken zonder rits, maar wel fijn met een laagje fleece gevoerd. Als laatste hebben we de ‘Line’ die nagenoeg dezelfde pasvorm heeft als de ‘Jane’, alleen andere zakken. De nieuwe modellen zijn er van maat S t/m 3XL. En daarnaast zijn er natuurlijk prachtige nieuwe kleuren en printjes bijgekomen. Maakt het wel lastig kiezen! Misschien toch het beste even het filmpje bekijken? 😉 Oh mis je de donkergroene uit het filmpje nog in het aanbod, dan kan dat kloppen. Daarvan ontbreekt de foto nog, maar die komt er snel aan.

Over de eigenschappen van de softshelljas schreef ik al eerder een blog. Je leest hem hier als je het interessant vindt.  Twijfel je over de maat die je moet hebben, bekijk dan even de maattabel die je bij elke jas vindt. Je kunt deze het best vergelijken met een jas die je nu goed zit om te bepalen welke maat voor jou goed is. Als je verder nog vragen hebt, laat het mij dan gerust weten.

Liefs,
Ellen

Laat een reactie achter