• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Een kleurrijke wereld met oog voor duurzaamheid

Sinds twee jaar heeft Love, Peace & Joy een prachtig duurzaam merk in de collectie. Tijd voor een shout-out voor dit Duitse label. Zeker nu de nieuwe collectie zo heerlijk kleurrijk is!

Als grafisch ontwerper vind ik het belangrijk dat het totale plaatje klopt. Drie jaar geleden had ik mijn eerste fotoshoot voor mijn website over mijn tweede vak; image consultant. Ik kreeg de kans om huisstijl, website en kledingstijl perfect aan te laten sluiten op elkaar. In mijn werk en eigen kledingkeuze richt ik me op duurzaamheid. De outfits voor die eerste shoot werden dus vanzelfsprekend eco, fair, duurzaam, maar ook kleurrijk. Ik boekte een shopsessie met mezelf én ontdekte als bonus het merk Tranquillo.

Liefde op het eerste gezicht!

Je snapt dat ik helemaal blij ben dat ik niet lang daarna ontdekte dat Love, Peace & Joy dit mooie merk in haar collectie heeft. De top van die eerste shoot siert nog steeds mijn profielfoto op de website, maar de fotoshoot voor deze blog leidt misschien wel tot een nieuwe foto 😉 .

Een vrolijke beleving

Kort iets over dit merk, dat jaren geleden als kleine winkel in Dresden, Duitsland is begonnen. Ze verkopen er in die tijd bijzondere kleding van over de hele wereld. Kleurrijke jassen en lange fluwelen gewaden, maar ook allerlei kleine cadeautjes. Het voelt er een beetje als in een oosterse bazaar. Christian Amthor en Michael Kremer zijn de oprichters van het merk en werken sinds 2003 samen. Op een dag besluiten ze dat het nóg leuker zou zijn om zelf kleding te laten produceren.

“Hoe zou het zijn als je op een dag je eigen kleding kunt maken van ecologisch verantwoorde materialen? En het moet ook kleurrijk en eerlijk blijven.”

Christian en Michael maken alles wat ze aanpakken kleurrijk! En dat voel en zie je in de hele collectie: “Wij ontwerpen onze mode zelf. Elk jaar creëren onze designers de modecollectie voor zomer en winter. Onze collectie is ontworpen om een vrolijke en kleurrijke beleving te creëren voor onze klanten.”

De kleding wordt voornamelijk gemaakt van biologisch katoen maar ook van Tencel en EcoVero. De meeste items zijn gecertificeerd met het GOTS-keurmerk. De GOTS-norm zorgt voor veiligheids- en hygiënevoorwaarden in de productielijn, naleving van sociale criteria zoals eerlijke lonen en het stelt milieueisen in de hele productieketen.

De nieuwe collectie

Ellen mailt me het lookbook van de collectie middenin de hittegolf van augustus. We kunnen ons op dat moment nog niet helemaal voorstellen hoe we de kleding gaan dragen, maar mij spreken de kleuren direct aan. Heldere kleuren, zowel warme als koele kleuren en behoorlijk wat diepte: rood, groen, blauw en geel. Echte primaire kleuren. Inmiddels is de collectie binnen en kunnen we je laten zien hoeveel mogelijkheden je ermee hebt.

Vijf inspirerende outfits

De kledingstukken zijn goed samen te dragen zodat je veel verschillende sets kunt maken. Om je te inspireren hebben we vijf outfits samengesteld uit de uitgebreide collectie van Love, Peace & Joy en ik deel mijn tips in de beschrijving met het mogelijke effect van de outfit.

Outfit 1
Kracht uitstralen met een ton sur ton combinatie in rood

Een aantal ontwerpen uit de collectie liggen in elkaars verlengde qua kleur- en stijlbeleving en kunnen één op één bij elkaar worden gedragen. Draag de comfortabele rode jurk van zacht biologisch katoen met watervalhals met of zonder een vest in dezelfde roodtint en et voilà je hebt een fijne ton sur ton combi die je zo uit de kast kunt pakken. De rode kleuren van jurk en vest zijn helder, dus je weet zeker dat je gezien wordt. Kies een rode panty voor nog meer ‘knal’, maar je kunt het ook houden bij donkerblauw en rode schoenen dragen, zoals ik heb gedaan.

Outfit 2
Evenwicht uitstralen met een ton sur ton combinatie in donkergroen

De diepgroene rok met subtiel dessin en supervrouwelijke top met watervalhals lenen zich uitstekend voor een rustige ton sur ton combinatie. Het effect van deze combinatie is toegankelijkheid en brengt evenwicht. Zoom je in op het dessin dan zie je dat rood en geel terugkomen, je kunt je wel voorstellen dat het rode vest uit outfit 1 hier ook mooi bij staat. Of kies voor geel, dit vest is er namelijk ook in de kleur curry.

Outfit 3
Creatieve uitstraling met geel en blauw

Denk je, nou dat kan wat mij betreft wel wat spannender? Dan kun je kiezen voor color-blocking. Juist omdat de contrasterende volle tinten uit de gehele collectie terugkomen in de dessins, kun je spelen met de vesten die je op je tops en rokken of jurkjes draagt. Het is zelfs zo dat een aantal vesten en truien in de collectie al color-blocking in het dessin van het breiwerk hebben verwerkt! Deze zachte comfi trui heeft een warme geeltint (curry) maar het verloop begint bij koelblauw.

Deze trui is mijn favoriet

Het breisel is ook uitgevoerd als lang vest. De trui is extra creatief te maken met de rok in blauw met geel dessin.

Outfit 4
In de mix met rood en blauw

Op de rode jurk van outfit 1 kun je ook het blauwe vestje dragen. Je ziet meteen wat een verschil dit geeft. De felheid van het rood wordt getemperd door het blauwe vest. Dit blauw komt terug in het dessin, waardoor je een fijne mix kunt laten ontstaan. Deze combi zou je een wat serieuzere, maar ook originele uitstraling kunnen geven.

Outfit 5
Groen en blauw kleurverloop voor heel veel variatie

De laatste outfit bestaat uit een lang vest met kleurverloop van blauw naar groen. Dit dessin is veel subtieler dan de variant in geel met blauw omdat het contrast tussen beide kleuren minder hoog is. Dit slankmakende vest leent zich voor veel combinaties. Je kunt hem zowel dicht als open dragen, de kraag kan omhoog of iets omgevouwen, net wat jij mooi vindt. Het vest is ook tof te combineren met de vrolijke longsleeve in frisblauw (feel free!) en het leuke heuptasje wat ook om de hals gedragen kan worden. En deze kleuren kunnen ook weer perfect bij de eerder getoonde donkergroene top met watervalhals.

Welke combinatie spreekt jou het meest aan? Wij zijn benieuwd! En heb je naar aanleiding van deze blog misschien zelf een outfit samengesteld? Deel hem op social media (dat vinden we leuk!) en vergeet ons niet te taggen.

Liefs,
Merijntje

P.S. Denk je naar aanleiding van deze blog: Ik wil graag ontdekken welke kleuren en stijlen bij mijn uitstraling (en de uitstraling van mijn bedrijf) passen én een mini shopsessie boeken na een kleur-, figuur- en stijladvies? Dan help ik je graag! Als je dol bent op de kleding van Love, Peace & Joy is dit echt een leuke kennismaking met de collectie én met wat bij jou past als mens (en ondernemer).

Laat een reactie achter