• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Eerste hulp bij SALE

Het is eind juni en de sale komt op gang. De grote ketens zijn zelfs al een tijdje geleden begonnen met het goedkoper verkopen van hun voorjaarscollecties. Eerlijk gezegd baal ik dan altijd een beetje van mijn aankopen die dan alweer zo vroeg in de sale gaan. Had ik niet beter even kunnen wachten? Mijn troostende gedachte: ‘jij hebt er langer van kunnen genieten’. Ik hoor van veel van mijn klanten dat ze het moeilijk vinden om te slagen in de sale of met miskopen thuiskomen. Daarom een aantal tips om jou te helpen bewust te shoppen tijdens de uitverkoop.

Help, hoe overleef ik de sale?

Inventariseer de inhoud van je kast

Dankzij het mooie weer van afgelopen tijd weet je waarschijnlijk al prima welke zomertoppers je goed kon dragen. Bekijk ze goed, onderzoek waarom ze dit seizoen zo fijn waren voor jou en hang deze kledingstukken bij elkaar in de kast. Pluk de kleding die je niet droeg er (tijdelijk) uit, leg het bijvoorbeeld even op bed en vraag je af waarom je het niet gedragen hebt:

• Is het versleten of stuk, te klein of te groot, outdated of niet meer je stijl, model, smaak of kleur?
• Waren het te warme kledingstukken voor deze warme dagen? Zo ja, kun je ze aan in het najaar?
• Kun je per item goede combi’s maken met de rest van je kleding?

Trek de twijfelstukken aan, kijk in de spiegel, onderzoek of je er blij van wordt of niet. Onthoud wat er aan mankeert als je een kledingstuk weg wilt doen en schrijf dat desnoods op zodat je dit niet opnieuw gaat kopen.

Met een lijstje in de hand of in je hoofd ga je makkelijker van start

Berg de kleding die je niet meer van plan bent te dragen op. Is een kledingstuk ‘je lievelings’ ondanks dat je het een poosje niet droeg omdat je er geen combi mee wist te maken, kies dit stuk dan als uitgangspunt om in de sale op zoek te gaan naar iets bijpassends.

Je hebt nu fris op je netvlies wat jij in de kast hebt hangen en weet dus wat je wel en niet nodig hebt.

Kies een doel

Bepaal waar je een nieuw kledingstuk voor nodig hebt aan de hand van twee uitgangspunten.

1. Je agenda
Welke evenementen, familiegebeurtenissen, vakanties, presentaties of feestjes heb je de komende tijd? Heb je daar iets nieuws voor nodig en in welke kleur? Bedenk waar jij blij van wordt en waar je je echt goed in voelt, dat werkt het best om er stralend uit te zien.

2. De ideale combi
Door de inventarisatie van je kast weet je behoorlijk goed welke items je nog mist, dus welk item jouw kast compleet kan maken. Het kan zijn dat je een accentkleur mist in je kast. Zo’n kleur waar jij vrolijk van wordt en die een aantal outfits extra pit kan geven. Die kleur kan je dan terug laten komen in een patroontje of in een accessoire. Mijn tip voor de beste aanvulling: Past een nieuw kledingstuk bij minimaal 4 andere kledingstukken?

Je intuïtie beïnvloeden

Ik vermoed dat veel vrouwen hun intuïtie inzetten bij het kopen van kleding in de sale. Daar is ogenschijnlijk niets mis mee, maar als je vaak miskopen hebt tijdens de sale, is het slim om je af te vragen hoe dat gekomen is. Was het een impulsaankoop? Was de prijs doorslaggevend en niet de kwaliteit?

Slaap er een nachtje over, dat werkt altijd

Ga in plaats van varen op de impulsen eerst op onderzoek uit welk jurkje, bloesje of rokje je al vanaf het begin van het seizoen aantrekkelijk vond maar nog niet hebt gekocht omdat je twijfelde. Als je twijfelde vanwege de prijs is het niet erg om het dan alsnog te kopen in de sale, maar was het omdat je het eigenlijk toch niet mooi genoeg vond? Dan moet de prijs ook geen doorslag geven.

Begin vroeg

Als je écht iets op het oog hebt, wacht dan niet te lang tot de laatste kortingen want dan zijn veel maten vaak al weg. Dan koop je ook niet ongewild iets wat eigenlijk te groot of te klein is en waar je later spijt van hebt. Wil je nog iets moois vinden voor je zomervakantie in een warm land? Ja, dan is nu wel het moment, want dan heb je er zeker weten nog veel plezier van.

Begin laat

Als je eigenlijk niks nodig hebt en je hart niet echt sneller gaat kloppen van een bepaald kledingstuk, dan is de sport om zo lang mogelijk te wachten. Ik vind mensen die dat kunnen bewonderenswaardig, want ik ben daar zelf niet zo goed in. Maar leuk is het wél. Als je net die topper weet te vinden voor een mooie prijs ben je natuurlijk super gelukkig.

Eerlijk is eerlijk: ik heb een haat-liefde verhouding met de sale. Het klinkt altijd zo leuk al die kortingen maar ik gun het de ondernemers, de makers, iedereen in de keten, om te verkopen voor wat het waard is. Maar ik weet ook dat het voor hen anders vrijwel onmogelijk is ruimte te maken voor de nieuwe collecties… Dus tja. Dan is mijn laatste tip: Koop iets moois en ‘make it last’!

Liefs,
Merijntje

Bekijk hier alle SALE artikelen bij Love, Peace & Joy.

Laat een reactie achter