• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Fotoshoot in de pluktuin

Vlakbij Zutphen, in het buitengebied van Empe om precies te zijn, ligt kwekerij IJsseltulp. In het voorjaar hebben zij een korte periode een tulpen pluktuin. Een veld vol met verschillende vrolijk gekleurde tulpen. Daar moesten we natuurlijk een keer een kijkje gaan nemen.

Tulpenpluktuin
Spontane actie

Met dit soort spontane acties valt er weinig te sturen aan het weer of hoe de tulpen er op dat moment nog bij staan. Gedurende de openingstijden zou het natuurlijk niet handig zijn als wij daar tussen de rijen tulpen gaan staan paraderen, maar op Koningsdag was de pluktuin gesloten en pakten we onze kans. 

"Gelukkig kan Lillian het hebben"

Ik denk dat er meer fotografen zijn die (althans voor wat betreft shoots) een beetje een haat-liefde verhouding hebben met de zon. In de volle zon krijg je simpelweg niet de meest flatteuze foto's. In dit geval besloten we dat we de tulpen leuker vonden dan de felle zon en hebben we er het beste van gemaakt. 

Een ode aan alle Nederlandse fans

Zoals ik al zei, het was Koningsdag, dus een rood-wit-blauwe outfit mét tulpen, mocht niet ontbreken op deze dag. Alle kleding die je ziet op de foto's is van het merk Blutsgeschwister. De culotte en het shirt van bovenstaande foto komen uit een speciale 'Frau Holland' collectie. Oerhollandse namen komen voorbij in deze lijn, erg grappig hoe het van oorsprong Duitse merk ze interpreteert. Zie het als een ode aan hun Nederlandse fans! 

Op het moment van schrijven van deze blog is de tulpentuin niet meer open, maar woon je in de omgeving van Zutphen, onthoud dit dan voor volgend voorjaar. Erg leuk om zo je eigen kleurrijke bos tulpen bij elkaar te gaan plukken. Via de facebookpagina van IJsseltulp kun je in de gaten houden wanneer de pluktuin weer open gaat. Overigens kun je in een stalletje op het erf van de kwekerij wel gedurende een langere periode bosjes tulpen kopen. Dus dat is ook nog een tip.

"Verser kan haast niet"

Deze groene jurk met toepasselijke 'Spring is here' print is wat langer van lengte. Het prachtige model met kraagje, dat je aan de voorkant open of meer gesloten kunt dragen, is een echte fijne zomerjurk gemaakt van luchtig en soepel EcoVero, een duurzaam alternatief voor viscose. De gympen zijn van El Naturalista.

Gaan jullie wel eens naar een pluktuin en zo ja wat vind jij de allerleukste? 

Liefs,
Ellen

Laat een reactie achter