• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Fotoshoot in oosterse en mediterraanse sferen

Het was eind maart, hoog tijd om de nieuwe voorjaarscollecties van Love, Peace & Joy met al die fijne kleuren en prints in beeld te brengen. Ik neem je even mee terug naar deze dag, waarop mijn rol nét even anders was dan andere jaren.

Zo’n fotoshoot is voor mij hét moment dat ik veel van de nieuwe collecties in het echt te zien krijg en door mijn handen kan laten glijden. En wat zitten er dit seizoen ook weer leuke, duurzame, verantwoorde en hippe items bij, gemaakt van mooie en fijne materialen. ‘Voor iets wat wils’ zeg ik altijd.

Een nieuwe rol

Bij vorige shoots mocht ik me in al die fijne kleding hullen en daarmee op de foto, maar dit keer had ik een andere rol. Aan mij de eer om de shoot te organiseren en stylen. Twee dingen die ik ontzettend graag doe en waar ik enorm veel energie van krijg.

Ik kon me helemaal uitleven in mijn rol als stylist

Met volgeladen auto reed ik op een winderige zondagochtend richting de Noorderhaven in Zutphen. Normaal een ritje van 5 minuten met de fiets, maar ik had zoveel bij me (lees: ongeveer mijn halve inboedel) dat ik het op de fiets niet allemaal mee kreeg. Ik had al op tijd met Ellen afgesproken. En ook zij kwam bepakt en bezakt aanrijden. Wat waren we toch allemaal van plan?

De ideale fotoshootlocaties

De BioToko en de BioPizza in Zutphen waren voor deze dag onze shootlocaties. Uit ervaring weet ik dat het licht op beide plekken ideaal is om te fotograferen en ze hebben prachtig gestylde hoekjes. Frank en zijn zoons Thomas en David, zijn hele leuke en gastvrije Zutphense horecaondernemers met een missie en visie waar ik mij helemaal in kan vinden. Ze denken bewust en serveren biologische, altijd verse producten en houden rekening met mensen die specifieke dieetwensen hebben of dat nou vegetarisch, veganistisch of glutenvrij is.

Nog even bijkletsen en dan aan de slag

Toen de modellen ook gearriveerd waren, begonnen we met heerlijke cappuccino’s en verse muntthee, gemaakt door Frank. De modellen bekeken alvast de eerste kledingsetjes die ze aan moesten. Nog even bijkletsen, om vervolgens aan de slag te gaan.

Er waren dit keer twee nieuwe gezichten bij. Mijn mooie, leuke vriendinnetje Lot met haar humoristische, knappe moeder. Je hebt ze misschien al voorbij zien komen op Facebook, Instagram of in het lookbook. Qua maten zaten deze dames er mooi tussenin en met Lillian en Nathalie daarbij als de reeds bekende Love, Peace & Joy gezichten, waren verschillende maten én types vertegenwoordigd.

Vooraf hadden we de kleding uitgezocht die we graag op de foto wilden hebben. Ook had ik verschillende sandalen uitgezocht bij Jacqueline van Studio Sanita. En van WAAR in Zutphen mochten we spulletjes lenen ter aankleding. Zo leuk hoe verschillende samenwerkingen ontstaan in de loop der jaren.

Tussen de middag aten we een hele smakelijke en gezellige lunch bij BioPizza. Een aanrader als je eens in Zutphen bent is om, net als wij deden, het lunchplankje te nemen met een heerlijk soepje, flinke pizzapunt en lekkere salade.

Alles liep op rolletjes

Als ik aan deze zondag terugdenk schieten mij woorden als gezelligheid, productiviteit, creativiteit, lekker eten, lol en ontspanning te binnen. Ellen zat helemaal in haar fotografie-flow, de modellen waren heerlijk ontspannen en vrolijk, waardoor ze extra leuk op de foto staan. Wat een topdag!

Ik kan nog uitweiden over van alles, maar ik denk dat deze ‘achter-de-schermen foto’s’ genoeg zeggen. Dank je wel aan iedereen die deze shoot mogelijk heeft gemaakt en ik hoop dat jullie genieten van het resultaat. In het lookbook vind je een groot deel van de foto’s terug. Als je vragen hebt over lengte, maat of pasvorm van de modellen cq. kledingstukken die je op de foto’s ziet, mag je ze altijd stellen.

Liefs,
Marloes

Laat een reactie achter