• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Groen moet je doen: óók in de winter

Hawaiishirts met grote bloemen, zomerjurken met felgroene plantenprintjes; ik hou ervan! De botanical trend is elke zomer weer razend populair en ik doe er vrolijk aan mee. Om al die vrolijke printjes in de herfst en winter weemoedig gedag te zeggen. Dit najaar hoeft dat dus niet. Mijn hart maakt een sprongetje bij het zien van alle toffe planten- en bloemenprintjes in de kledingcollecties. Ik laat je graag mijn favorieten zien.

Groen past ook bij donker

Ben jij dol op groen in je kledingkast? Ik nog niet zo lang. Tijdens een fotoshoot voor Love, Peace & Joy een aantal jaren geleden, hing er een jurkje voor me klaar. Je raadt het al: in de kleur groen. Tot die tijd overheersten de kleuren rood en roze in mijn kledingkast. Mooi bij mijn donkere haar vond ik. Groen zag ik als een kleur voor blondines of roodharige dames.  

En hoewel dat volgens mij ook zeker zo is, zag ik op de foto’s dat groen mij ook hartstikke mooi staat (al zeg ik het zelf). Ik nam het jurkje mee naar huis en draag het nog steeds graag. In mijn kast is dit vrolijke groene stippenjurkje inmiddels omringd door andere groene exemplaren en met name in de zomer ga ik lekker los met plantenprintjes en kleurige bloemen.

Heel veel planten

Niet alleen mijn kledingkast is ‘vergroend’, ook mijn huis. Door de coronacrisis zat ik, zoals de meesten van ons, ineens heel veel thuis. Bij mijn twee zielige planten. Het duurde niet lang of ik had er een stuk of veertig. En ze leven nog steeds, ook al ben ik alweer wat vaker op pad voor mijn werk. Ik denk dat ik mijn liefde voor groen in mijn huis nooit meer kwijtraak.

Een plantenparadijs om de hoek

Daar word ik bij geholpen door een fantastische nieuwe plek in mijn wijk. Er is sinds deze zomer een waar plantenparadijs, letterlijk bij mij om de hoek. Naast de leukste plantjes en potjes zijn er ook allemaal lekkere groene sapjes en hapjes te krijgen. Google maar eens op Stall Ede en je snapt waarom ik hier graag kom. Het blijkt de perfecte plek te zijn om onze outfits op de foto te zetten.

Botanische prints in je kledingkast

Deze winter wil ik het groene gevoel in huis en in mijn kleding vasthouden. Als ik zo de collecties van mijn favoriete merken bekijk bij Love, Peace & Joy heb ik wel een probleem. Het is zo lastig kiezen! Erg stijlvol vind ik de jurk van 4funkyflavours met bloemenprint, volgens mij zijn het Magnolia’s. Ik maak het wat meer casual met het mooie trainingsjasje van hetzelfde merk.

Wil ik echt een nette jurk, dan is die van Blutsgeschwister met de toepasselijke print ‘healing herbs’ perfect. Leuk met de elastische riem met hartvormige sluiting. Ik hou van wat langere jurken en ook daarmee kan ik mijn hart ophalen deze winter. Deze prachtige midi jurk heeft een subtiele overslag, een kraagje en plooitjes boven de borst. De stof, EcoVero is lekker soepel en een fijn duurzaam alternatief voor viscose. Dus ook op die manier lekker groen.

Een beetje paars erbij

De mooiste print van dit seizoen vind ik misschien wel die van de lange Zilch jurk met prachtige grote lichtpaarse bladeren, love it! Dit model bevalt me erg goed, ik ben dol op lange jurken met zakken.

Die zakjes zitten bij de jurk van CissiochSelma op een voor mij minder logische plek, de jurk heeft steekzakjes aan de voorkant. Maar de okergele accenten vind ik daarentegen dan wel weer onweerstaanbaar. Door de driekwart mouwen lijkt het mij op koudere dagen wel handig om er een lekker vest bij te dragen. Een perfecte match is het wollen vestje van Danefae. En natuurlijk ga ik bij die look ook voor de leuke groene laarsjes van El Naturalista. Wat is het toch fijn hè, dat je tegenwoordig gewoon je hele outfit samen kunt stellen bij Love, Peace & Joy inclusief bijpassende panty's en oorbellen!

De monstera blijft nog even

Tante Betsy doet ook mee aan de botanische trend, met een onwijs leuke Monstera-print. De potjes met planten vind ik zo gezellig! De print is gebruikt voor verschillende modellen jurken, een top en ook een rok. Deze rok combineert erg leuk met een roze vest of de donkerroze jas. Die vind ik het mooiste om open te dragen en niet alleen buiten, maar zeker ook binnen.

Je snapt het vast wel, het is weer lastig kiezen. Welke outfit vind jij me het mooiste staan?

Liefs,
Jolinda

Laat een reactie achter