• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Help, waar is mijn taille?

Een wespentaille, wie wil dat nou niet? Helaas is niet iedereen gezegend met een zandloperfiguurtje, maar het is voor iedere vrouw wel degelijk mogelijk deze vorm te benadrukken. Er zijn namelijk een paar simpele trucjes die in een vingerknip wat extra vrouwelijkheid aan je outfit geven. In dit artikel laat ik je zien hoe.

Echt hè, vanaf het moment dat ik de 40 aantikte leek er op de dag af iets te veranderen aan mijn lijf. Waar ik vooral niet heel blij van werd, was dat ik stukje bij beetje mijn taille minder zag worden. Dat plots ten volste beseffende, was voor mij reden om keihard naar de sportschool te rennen. Maar oei, het lijkt wel of dat ook meteen het aller moeilijkste deel van je lichaam is om weer in vorm te krijgen. Tips anyone? 😉

Vrouwelijkheid maakt zelfverzekerder

Als je nu geen puf of tijd hebt om je een paar keer in de week af te beulen in de sportschool of gewoon je genen of het geluk niet mee hebt, zijn er wat trucjes waarmee je je taille zó weer tevoorschijn tovert. Ook voor wie juist een heel recht figuur heeft, kan het een mooi effect geven om die taille net wat meer vorm te geven. In beide gevallen geldt, dat je met kleding een heleboel kunt benadrukken of juist verdoezelen. Het voelt net iets vrouwelijker en daardoor voel je je meteen ook zelfverzekerder.

Wanneer je je taille wilt benadrukken of optisch meer taille wilt creëren, probeer dan eens het volgende:

#1 – Insnoeren die hap

Maak je niet ongerust, ademhalen moet te allen tijde nog gewoon kunnen, maar door je taille een klein beetje in te snoeren met behulp van een riempje of tailleband, is dat zandloperfiguur al weer wat dichterbij. Wil je je middel nog wat extra benadrukken, dan kun je daarbij nog voor een opvallende riem kiezen. Bedenk wel dat je daarmee meteen alle aandacht naar je taille toe trekt, dus dat is een afweging. Voor nog een beetje extra effect draag (als dat kan) het riempje net iets hoger dan je gewend bent.

Het koordje en de bijbehorende lusjes van deze tuniek zitten al een tikkeltje hoger.

#2 – Een A-lijn model

In de jaren ’50 waren ze zo gek nog niet, je weet wel die jurken en rokken met een overdreven A-lijn, die dat echte retro gevoel geven. Als een jurk of rokje wijd uitloopt naar onderen, dan lijkt je middel meteen een stukje smaller. Gaat ook op voor jassen natuurlijk. De nieuwe denim jas die je hieronder ziet slaat twee vliegen in één klap; een A-lijn gecombineerd met een tailleband (met ook nog eens prachtige geborduurde details erop).

#3 Plooitjes

Jurkjes, shirts, blouses of jasjes die richting de taille geplooid zijn geven ook een taillerend effect. Of stop een stukje van je bovenkleding in je broek of rok en laat de rest bloezen. Mooi meegenomen: Ook een eventueel buikje wordt meteen wat verdoezeld.

De mooie tailleband van dit rokje mag natuurlijk best gezien worden.

#4 Leid af

Zakjes op de heupen trekken daar de aandacht, maar geven meteen ook wat meer body, waardoor je taille weer slanker lijkt. Ook als je prints juist wat hoger of lager in je outfit terug laat komen of voor verloopkleuren kiest (bijvoorbeeld ter hoogte van je borst of onderaan je rok) blijft het rustig in de taille.

Deze jurk heeft ook een mooi blousend effect. Super vrouwelijk!

#5 Verbloemen

Gewoon simpelweg verbloemen is natuurlijk ook nog een optie en met de huidige trend ook nog eens hartstikke hip. Een wat wijder truitje op een rokje bijvoorbeeld. Ik deed dat met het gebloemde 4funkyflavours rokje en het zachtroze Blutsgeschwister truitje (zie de header foto). Bleek een verrassende en superleuke combi te zijn!

Probeer het maar eens en je zult zien; in een vingerknip creëer je meer taille!

Liefs,
Ellen

Laat een reactie achter