• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Het geheim van het slim inpakken van je vakantiekoffer

De zomervakantie komt eraan! Tijd om onze koffers te pakken en te gaan genieten, liefst zonder inpakstress natuurlijk. Maar het inpakken van een koffer kan soms best een uitdaging zijn. We willen er tenslotte de hele vakantie mooi uitzien zonder onze hele garderobe mee te slepen. Daarom delen we vandaag zes slimme tips om je te helpen het meeste uit je vakantiekleding te halen, zodat je er elke dag goed en toch net even anders uitziet. 

wat-neem-je-mee-in-vakantiekoffer-1

1. Begin met een kleurenpalet

Voordat je begint met inpakken is het handig om een kleurenpalet te kiezen. Kies enkele basiskleuren die goed bij elkaar passen en waarmee je goed kunt combineren. Denk aan neutrale kleuren, gecombineerd met een paar opvallende kleuren om je outfits een sprankje leven te geven.

wat-neem-je-mee-in-vakantiekoffer-2

2. Essentiële kledingstukken

Kies een paar veelzijdige en tijdloze kledingstukken die de basis vormen van je vakantiegarderobe. Denk aan een goed passende (korte) jeans, een effen T-shirt, een lichte zomerjurk en een jasje of vest. Deze kledingstukken kunnen gemakkelijk worden gecombineerd en aangepast aan verschillende gelegenheden.

De kunst van het weglaten

Kun je iets niet goed combineren met de rest? Laat het weg, dit komt na de vakantie wel weer. ;)

wat-neem-je-mee-in-vakantiekoffer-3

3. Prints en patronen

Voeg een vleugje speelsheid toe aan je vakantiegarderobe door prints en patronen in te pakken. Bloemen, strepen, polka dots of tropische motieven geven je outfits een levendige uitstraling. Zorg ervoor dat je een paar kledingstukken met prints meeneemt die goed passen bij je basiskleuren, zodat je ze gemakkelijk kunt mixen en matchen.

wat-neem-je-mee-in-vakantiekoffer-4

4. Accessoires maken het verschil

Accessoires zijn de geheime wapens die weinig ruimte in de koffer vergen en toch veel kunnen doen. Neem een paar opvallende sieraden mee, zoals kleurrijke oorbellen of een leuke haarband.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Vergeet ook niet om een stijlvolle zomerhoed, een veelzijdige sjaal en een mooie riem toe te voegen. Dit soort items zijn niet alleen functioneel, maar laten je outfits er wel nét even anders uitzien.

wat-neem-je-mee-in-vakantiekoffer-5

5. Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Het weer kan tijdens je vakantie variëren, dus het is handig om wat laagjes in te pakken. Een licht vestje, een spijkerjasje of een dunne poncho kunnen worden gecombineerd met verschillende outfits. Zo kun je gemakkelijk aanpassen aan warme dagen, koele avonden of plotselinge temperatuurveranderingen.

wat-neem-je-mee-in-vakantiekoffer-6

6. Schoenen en tassen

Schoenen en tassen kunnen veel ruimte innemen in je koffer, dus het is slim om hier selectief in te zijn. Kies voor een paar comfortabele schoenen waar je flinke stukken op kunt wandelen, een paar sandalen die je zowel overdag als ’s avonds kunt dragen. Neem een kleine crossbodytas mee voor zowel overdag als ’s avonds en een telefoontasje waarin je ook wat pasjes kwijt kunt is heel handig voor de vakantie.

Het geheim: Mix & match!

Goede combinaties kunnen maken is dus vooral het geheim en dan kun je helemaal zorgeloos vakantie gaan vieren. Met de voorbeelden uit deze blog kun je al gauw zo'n 15 of meer verschillende combinaties maken. Let ook op de materialen, vooral als je tijdens je vakantie geen strijk- of stoomapparaat tot je beschikking hebt; kreukvrije stoffen zijn natuurlijk het meest ideaal. En vergeet niet, het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt, dan straal je als vanzelf!


Nu extra voordelig je koffer pakken

Heb je al zin om je koffer te gaan pakken? Als je nog iets mist om te combineren, dan kun je altijd nog even rondneuzen in de shop. De SALE is begonnen, dus pik er nog snel jouw favoriete items tussenuit!

Fijne zomer en fijne vakantie! ☀️

Laat een reactie achter