• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Het zit er bijna op!

Wat waren de hoogtepunten van 2019? En wat gaat 2020 brengen? Je leest het in deze blog!

Altijd als ik aan mijn laatste blog van het jaar begin, lees ik eerst die van vorig jaar weer even door. Want voor een vooruitblik is ook een korte terugblik nodig. De tijd lijkt zo snel te gaan, terwijl er tegelijkertijd toch in een jaar weer héél veel gebeurt. Goed om bij stil te staan. Ook kijk ik dan altijd even naar de reviews, welke feedback kregen we en waar kunnen we iets mee in het nieuwe jaar?

Van top tot teen

De shop maakte opnieuw een flinke groei door afgelopen jaar. Ik denk dat er inmiddels een uitgebreid aanbod staat van een mooie kwaliteit kleding, aangevuld met goede basics en een prima assortiment fijne accessoires. Van top tot teen kun je nu bij Love, Peace & Joy terecht. Alleen voor schoenen niet, maar dat lijkt me dan ook een vak apart, waar ik me vooralsnog niet aan waag.

Soms heb je geluk, soms zit je er naast

Inkopen is eigenlijk – kort door de bocht – ook wel een beetje gokken. Soms heb je geluk, soms zit je er helemaal naast. Natuurlijk heb ik in de loop van de jaren geleerd een zo goed mogelijke inschatting te maken, maar het komt het altijd voor dat bepaalde items in een mum van tijd zijn uitverkocht. Dit is dan ook één van de opmerkingen die ik zo nu en dan terug zag komen in de reviews, maar helaas valt daar niet veel aan te veranderen. Natuurlijk bestellen we direct bij als dat nog  mogelijk is bij de leverancier, maar dat lukt ook niet altijd. Toch vind ik dat een collectie ook sterk maken, dat je niet het idee hebt iets te kopen van een duizend in een dozijn.

De hoogtepunten van 2019

Het allerallerblijst ben ik met de nieuwe werkruimte annex magazijn annex fotostudio die we dit jaar gerealiseerd hebben. Het werkt zo fijn! Dit was ook het moment om te gaan kijken naar versterking van het team. En zo begon Marieke per 1 september als webshopmedewerker. Ze kon begin september meteen volop aan de bak met de nieuwe collecties en in de herfstvakantie draaide ze de shop al in haar up terwijl wij even heerlijk van een korte vakantie konden genieten. Wat een aanwinst!

Ook met Marloes werd de samenwerking geïntensiveerd, ze sprong af en toe bij als het erg druk was, maar het was vooral leuk om haar bezig te zien met de styling van de locaties en de modellen tijdens de voor- en najaarsshoot.

Webshop+

Zo leuk ook om een aantal van jullie afgelopen tijd al te mogen ontvangen in de nieuwe showroom tijdens een persoonlijke shopsessie! In mijn ogen wordt dat ook echt het webwinkelen anno 2020; een combinatie van online en offline. Geweldig om daarin samen met Merijntje nog een stapje verder te kunnen gaan en ook een professioneel kleur- en figuuradvies aan te kunnen bieden. Heb jij er al één geboekt voor het nieuwe jaar? Het is echt een heel waardevol cadeau aan jezelf.

Wat staat er te gebeuren in 2020?

Het komt zoals het komt… Mijn motto voor het nieuwe jaar! Best ingewikkeld voor een perfectionist als ik. En het wil ook niet zeggen dat we het maar een beetje op zijn beloop laten of achterover gaan leunen, zeker niet. Soms zijn er periodes waarin het zo druk is, dat ik wel eens bang ben of het nog wel lukt om vernieuwend te blijven. Maar dan ineens is het er weer en begint het flink te borrelen. Dus ja, ik denk wel dat het gaat lukken om ook komend jaar weer onderscheidend te zijn!

Wat die plannen precies zijn zul je in de loop van het jaar stapje voor stapje wel voorbij zien komen. Ik had het heel graag voor dit moment al wat meer uitgewerkt willen hebben en aan willen kondigen, maar dat is dan weer niet gelukt. Kan ik meteen dat motto eens flink in de praktijk toepassen. 😉

Jou motiveren om (nog) bewuster te shoppen

Wat ik er wel vast over kan zeggen, is dat in het nieuwe jaar de focus gaat liggen op bewust shoppen. We gaan aan de slag met ons retourbeleid en pakken alle mogelijkheden aan om jou zo goed mogelijk van de juiste informatie te voorzien om, ook al is het online, toch een goede inschatting van het kledingstuk te maken voor je het koopt. Dus nóg meer filmpjes bij de producten, nóg kritischer naar de omschrijvingen kijken en er komt een nieuwe service (die ik nog even niet verklap), om jullie nóg beter op afstand te kunnen adviseren. Dat, in combinatie met de persoonlijke shopsessies, zal in het nieuwe jaar het verschil gaan maken.

Toch een primeurtje

Maar, ik heb tóch een primeurtje aan te kondigen vandaag. We hebben de afgelopen tijd namelijk gewerkt aan een paar wijzigingen in de huisstijl. En ook dat laat ik voor de verandering eens los, want we gaan dit gewoon lekker gefaseerd doorvoeren. Wel kan ik jullie vandaag alvast met veel trots voor het eerst het nieuwe logo laten zien:

Mijn wens was: Love, Peace & Joy krachtiger neerzetten, de optie om de slogan ‘be your own kind of beautiful’ erin te verwerken en duidelijker maken wat je precies bij Love, Peace & Joy kunt vinden. Ik denk dat die missie geslaagd. Chapeau voor Paul!

Retourservice

Nu weet ik niet of het slim is om dit al te zeggen, maar ik heb er gewoon vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen, dus ik doe het toch: Er is ook goed nieuws van Fietskoeriers! Zij draaien namelijk momenteel een pilot met een retourservice. Hoe fantastisch zou het zijn als je jouw eventuele retour (in de steden waar wordt gefietst uiteraard) ook weer met de fiets op kunt laten halen? Ik word er echt helemaal enthousiast van en wilde het liefst al meteen instappen, maar zoals je misschien begrijpt heeft dit wat voeten in aarde. Deels wordt de bezorgservice (daar waar niet gefietst wordt) overgedragen aan DHL, dus het vergt wel wat organisatie en voorbereiding om het voor wat betreft beide trajecten dan vlekkeloos te laten verlopen. Ik duim intussen heel hard dat de pilot goed verloopt en dat ook wij deze service snel voor jullie in kunnen gaan zetten. Dus dit wordt hopelijk snel vervolgd in het nieuwe jaar!

Dubbel dank je wel

Voor iedereen die het tot hier heeft gehaald wil ik zeggen: Dank je wel voor het ‘luisteren’. Ik kijk al uit naar de nieuwe collecties om jullie, samen met mijn team, weer volop mee te gaan inspireren.

En dank je wel voor al jullie mooie aankopen, lieve berichtjes en leuke gesprekjes via social media afgelopen jaar. Ik wens jullie een gezellige jaarwisseling en waanzinnig veel ‘love, peace & joy’ in 2020!

Liefs,
Ellen

Laat een reactie achter