• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Hoe camoufleer je een buikje? 5 tips!

Ellen vroeg onlangs via social media naar onderwerpen die jullie graag terug zouden zien in blogs. Er kwam een vraag voorbij die met regelmaat ook op mijn pad komt. Van dames die bij mij komen voor een kleur- & stijladvies, van mensen die ik ontmoet en ook van mijzelf. Je herkent hem vast: ‘Hoe camoufleer ik mijn buikje?’

Om maar direct met de deur in huis te vallen: Er is geen pasklaar antwoord! Elke vrouw, elk silhouet is anders. De details van jouw figuur die om aandacht vragen zijn ook verschillend per persoon. Er is simpelweg geen standaard en daarom kan ik ook nooit met standaard adviezen komen. Maar misschien moet je toch even verder lezen, want wie weet heb ik een aantal tips waar elke vrouw iets aan heeft…

Tip 1: Wees mild!

Is het je weleens opgevallen dat elke vrouw die je ontmoet anders denkt over haar uiterlijk dan hoe jij naar haar kijkt? Er wordt heel verschillend omgegaan met de visie op figuur. Sommige vrouwen vinden dat een andere vrouw niet mag mopperen over haar buikje. Een ander voelt zich bezwaard om überhaupt met haar vriendinnen te praten over problemen die zij ervaart met haar figuur. Weer een ander heeft de veranderingen van haar lichaam al lang geaccepteerd of zelfs omarmd.

De eerste én allerbelangrijkste tip is dan ook: Wees mild!
Over jezelf.
Over de ander.

Tip 2: Accentueer wat je mooi vindt aan jezelf

Tijdens een figuuranalyse kijk ik altijd eerst naar het silhouet en vervolgens gaan we in gesprek over eventuele figuurproblemen die je zelf ervaart. Natuurlijk is het fijn om te weten welke kleding past bij jouw figuur, maar belangrijker is het antwoord op de vraag: ‘Waar ben jíj blij mee?’

Door de aandacht van de kijker naar plekken te brengen waar jij trots op bent, voel jij je zekerder over jezelf!

Tip 3: Laat je inspireren door anderen

Herken je dit? Op het moment dat je slechter in je vel zit en je piekert over jouw lichaam straal je dat onbewust uit. Op het moment dat je dat gevoel gaat voeden, wordt het negatieve effect van je uitstraling sterker. Een troost: dit geldt voor ieder mens.

Persoonlijk breng ik best wat tijd door op Instagram omdat ik wil weten wat er gaande is in de mode. Ik volg bijvoorbeeld verschillende bloggers met maatjes meer, maatjes gemiddeld en maatjes minder. Als ik hun foto’s bekijk en de momenten zie dat ze trots zijn en gelukkig met hun eigen vormen of de verhalen over hun twijfels lees, voel ik mildheid groeien.

Mag jij er zijn zoals je bent?

Zo trots als een ander haar lichaam kan kleden, kun jij dat ook?
Lukt het je om deze trots na te streven puur en alleen voor je zelf?

Tip 4: Veranderingen horen erbij

Vooral als je wat ouder wordt, lijkt het erop dat je gewicht wat vaker schommelt dan toen je jong was. Koop kleding die iets wijder is (maar niet te wijd!) of waar rek in zit, vooral rondom het gebied van de taille.

Is jouw taille als het ware wat opgeschoven naar boven? Kijk dan eens naar een jurk met een hogere taille en wijd uitlopend gedeelte van de rok. Zo’n model jurk blijft mooi, ook als je schommelt in gewicht.

Op het moment dat je schommelt in gewicht is het confronterend als kleding niet meer past omdat de taille van het kledingstuk niet rekt. Als kleding wél rekt, blijft het langer meegroeien met je lichaam. Tricot stoffen en stoffen met elasthan rekken mee.

Tunieken en blouse-achtige jurken vallen van nature wijder en kun je accentueren met een riempje als je jouw taille in beeld wilt brengen. Het blousende effect brengt optisch balans in je silhouet.

ip 5: Verleg de aandacht

Als jij je nog wel eens onzeker voelt over je buikje, realiseer je dan dit: Als mens maken we ten eerste contact met elkaar via onze ogen. We kijken elkaar aan! Een schitterende manier om jezelf comfortabel te gaan voelen met de rest van jouw lichaam is dus om de aandacht naar boven te verleggen.

Geef je gezicht wat extra aandacht. Door middel van make-up in de juiste kleuren, een lippenstift of verzorgd haar. Een mooie oorbel in de kleur van je ogen doet ook wonderen. Of kies eens een bijzonder halssieraad passend bij de stijl van je kleding of een fraai gedrapeerde sjaal.

Wil jij meer ontdekken over wat past bij jouw figuur?

Over het type hals van tops, blouses of jurken kan ik je alles vertellen tijdens een kleur- en figuuranalyse zodat je tip 5 nog beter leert toepassen. Tijdens deze analyse ontdek je ook welke kleuren make-up passen bij jouw ideale kleurenpalet en kan ik je vertellen wat je kunt doen met de kleur van je ogen in kleuren van je kleding.

En zo is er nog veel meer te ontdekken!

Wil je ook te weten komen wat past bij jouw natuurlijke kleuren en persoonlijke silhouet? Dan is een kleur- en figuursessie wellicht iets voor jou. En die mag ik op de schitterende locatie van Love, Peace & Joy geven, de showroom in Zutphen.

Laat je ons weten welke van de tips jou het meeste aanspreekt of welke je misschien al toepast? We zijn heel benieuwd!

Liefs,
Merijntje

Laat een reactie achter