• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Hot or not? Het heuptasje is terug!

Trends die zich herhalen. Dat is niks nieuws toch? Ze komen ineens en je ziet het dan overal. Soms zijn het dingen waar je destijds je wenkbrauwen van optrok. Zo vond ik een prachtig item bij Love, Peace & Joy waar ik vroeger alleen maar het praktische van inzag, maar vandaag de dag is het een accessoire waar ik ook heel blij van word: Het heuptasje!

Van praktisch naar hip

Het eerste waar ik aan dacht toen ik deze trend terug zag komen, was de avondvierdaagse die ik vroeger liep. Rolletje snoep, flesje water en natuurlijk je stempelkaart erin. Helemaal jaren ’90, maar vooral héél praktisch.

 

Eén keer per jaar kwam het tasje uit de kast

Ik zag het weer helemaal voor me. Een wit shirt aan met een zwart/grijze print met een roos die dan wel roodgekleurd was, daaronder een fietsbroekje en op mijn heup het gevulde heuptasje. En zo liep ik 4 dagen de 5 kilometer. Daarna verdween het tasje weer in de kast voor de avondvierdaagse het jaar erna. 

De comeback van het heuptasje

Tegenwoordig noemen we een heuptasje geen heuptasje meer. Nee mensen, tijden veranderen en het heeft vandaag de dag de naam ‘fanny pack’ gekregen. Dat klinkt toch meteen een stuk hipper? Zo hip zelfs, dat niemand er meer raar van opkijkt dat je een heuptasje draagt. (Dat mijn dochter mij dit leerde, zeg ik natuurlijk niet tegen jullie).

Let wel op, want wil je helemaal meegaan in de laatste trends, dan draag je de heuptas, oh pardon, fanny pack niet om de heup, maar kruislings over je borst!

Alles handig én veilig bij de hand

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk al niet meer zonder kan. Je hebt alles bij de hand en mocht je naar de grote stad gaan, hoef je ook je rugzak niet meer voor op je buik te dragen vanwege mogelijke zakkenrollers. Om nog maar te zwijgen over hoe makkelijk én stylish ze zijn straks op een festival.

Maak van je tasje een eyecatcher

Bij Huisteil zelf doen ze overigens nog niet aan ‘fanny packs’, daar heet het gewoon een heuptasje. Maar die zijn dan ook meer bedoeld voor de oldskool doelgroep denk ik. 😉 En dat past ook eigenlijk wel beter bij de prachtige retro stoffen die gebruikt zijn voor de nieuwe collectie. Wist je dat ze qua kleuren en prints heel mooi combineren bij een vrolijke jurk van CissiochSelma of een Danefae jas? 

Het Sticky Lemon tasje is wat zachter van kleur, maar combineert ook mooi en zorgt weer voor een eyecatcher in je outfit. 

Hoe je ze ook noemt, beide tasjes hebben echt genoeg ruimte voor een portemonnee, telefoon en wat make up of andere kleine dingen. Hoe fijn is dat?

Hot or not?

Wat mij betreft heeft een fanny pack of heuptasje eigenlijk alles wat een tas moet hebben. Het is hip én stylish verantwoord, ziet er leuk uit en het is ook nog praktisch. En daar hoef je niet eens een avondvierdaagse voor te lopen!

Maar wat vind jij? Zie jij jezelf er al weer mee lopen of sla je de trend dit keer over?

Liefs,
Joyce

Laat een reactie achter