• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Hotter than hot in een culotte

Had jij vroeger een broekrok? Ik wél! Heerlijk: de charme van een rok en de praktische kant van een broek. Ik heb er heel wat versleten in mijn jeugd. Hij was een tijd lang uit het modebeeld verdwenen maar… deze zomer is ie terug! Onder een nieuwe naam: de culotte. Wat jij er mee kunt? Dat lees je hier!

De naam culotte komt uit het Frans en betekent letterlijk vertaald broekrok. Maar in het Frans klinkt het net even wat lekkerder, vind je ook niet? De culotte is een uitkomst voor als je er vrouwelijk uit wilt zien, maar ook lekker praktisch van aard bent. In de zomer waait de wind er lekker doorheen en heb je toch het gevoel dat je gekleed de deur uitgaat.

De gestreepte culotte is van ARMEDANGELS. Op de linker foto is deze gecombineerd met een kort vestje van Blutsgeschwister en de sandalen zijn van Papillio. Een andere optie is om hem te combineren met het blauw-zwart gestreepte shirt (eveneens van ARMEDANGELS) en de Fila Fifty sandalen met lage hak van Studio Sanita.

Waar let je op als je een culotte kiest?

Een culotte is voor elke lengte en elk figuur geschikt. Het is aan jou om te bekijken wat voor jou het beste uitvalt. Een aantal punten waarop je kunt letten:

De kleur en het patroon: heeft de culotte een patroon of opvallende kleur dan trekt hij meer aandacht en kun je hem inzetten als statement. Combineer hem dan met een rustiger bovenstuk. Wil je er een compleet feestje van maken, combineer dan met een drukke top.

De lengte van jou en van de culotte: ieder mens is anders en de lengtes van de culotte verschillen ook. Omdat de meeste culottes een wijdere pijp hebben is het niet zo cruciaal waar hij eindigt op de kuit. Ben je langer dan valt hij waarschijnlijk net onder je knie, ben je korter dan valt hij meer onder je kuit. Wees niet bang dat hij je te kort of te lang maakt, in combinatie met andere kledingstukken en de juiste schoenen maak je het plaatje af.

De culotte van Zilch heeft oneindig veel combinatiemogelijkheden. Met een effen top kan altijd, maar het shirt met de streep is gewoon gemáákt om op deze broek te dragen. Met een vestje in een heel andere kleur zoals deze in petrol (eveneens van Zilch) en gympen creëer je in een handomdraai een eigenwijze look. Een mooie sandaal (hier zie je de Lisa van Studio Sanita) in dezelfde tinten als het shirt geven het een zachte, vrouwelijke touch.

Kijk naar jouw figuur en zie wat het doet

De taille: een hogere taille geeft meer lengte aan je benen, een lagere taille geeft meer lengte aan je bovenlichaam. Strak in de taille geeft een klassiek zandloper effect, zeker als de pijpen van de culotte in een A-lijn naar beneden lopen.

Welke schoenen moeten er bij je culotte?

Met een culotte kun je alle kanten op! Dat had je niet gedacht misschien, maar test het maar eens uit: elk type schoen geeft een andere look & feel. Zo maakt een hak je vrouwelijk en chique, geven gympen een sportieve, eigenwijze uitstraling en met slippertjes maak je je outfit lekker zomers en nonchalant.

De culotte met kleine ruitjes van ARMEDANGELS heeft een hoge taille. Voor een wat gewaagdere uitstraling kun je gaan voor print op print zoals links gecombineerd met een Blutsgeschwister top of met een effen shirt. Het groene shirt rechts is van Tante Betsy en heeft witte strepen op de mouwen, waardoor je het sportieve effect van een paar stoere gympen (zoals deze van Veja) extra benadrukt.

Wat draag je op je culotte?

Voor het maken van combinaties met tops heb ik een paar handige stijltips voor je:

Wissel wijd en strak met elkaar af. Draag je beneden een wijder kledingstuk (de culotte dus), dan draag je boven een strakkere top. Ook korte vestjes zijn ideaal om je taille te accentueren én het geeft een gekleed effect.

Laat je taille zien.

Als de culotte een strakkere, hoge taille heeft en deze is mooi afgewerkt met een band en knoop of zelfs extra strik om de taille dan legt de culotte de nadruk op je taille. Draag je top er dan in, in plaats van erop. Je kunt zowel een strakke top kiezen als bijvoorbeeld een lossere blouse. Laat je die lekker blousen, dan zul je zien hoe vrouwelijk dat staat!

Het tegenovergestelde kan ook nog: wijd op wijd! Dat is misschien even wennen maar als jij een creatief stijltype bent dan kun je ook dit goed hebben. Denk maar eens aan een wat langere tuniek die je over je culotte draagt. Je creëert er een ninetees silhouet mee. Super grappig toch?

Wat ga jij van de culotte maken? Wij zijn benieuwd! En ik verzeker je: dit is echt een topaankoop voor deze zomer.

Liefs,
Merijntje

Laat een reactie achter