• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Love the 80’s look!

Rolschaatsen, hoelahoeps, felle kleuren, neon en ultra strakke of juist hele wijde kleding. En haar, véél haar! Ik hou van de sportieve en stoere stijl van de jaren '80. In deze blog neem ik je mee terug naar deze kleurrijke jaren.

Als voormalig eigenaresse van een tweedehands kledingwinkel, zal het je niet verbazen dat ik houd van vintage. Ik ben dol op unieke items met een eigen verhaal en het idee dat iets al meer dan 30 jaar oud is en nog steeds gedragen kan worden, maakt mij helemaal blij. Het combineren van vintage met “gewone” kleding vind ik de leukste uitdaging die er is.

Back to the 80’s

Rolschaatsen, hoelahoeps, felle kleuren en neon. En haar, véél haar! Wie had er geen getoupeerde kuif of heeft toch niet minimaal één keer de waveltang uitgeprobeerd voor een fuif? Qua kledingstijl zijn de 80’s kleurrijk, sportief en stoer. Heerlijk die oversized truien waar je je helemaal in kon opkrullen. Ik laat graag zien hoe je met vintage én nieuwe items leuke combi’s kunt maken die je een gevoel geven van een bepaald tijdsbeeld. Vandaag gaan we terug naar de 80’s.

Oud en nieuw combineren

Voor een 80’s look, kun je oud en nieuw heel goed combineren. Helemaal hip zijn broeken en rokken met een hoge taille. Pak bijvoorbeeld een stonewashed spijkerbroek of -rokje. Het leukste is als die echt vintage is, maar een nieuwe kan natuurlijk ook. Combineer de hoge taille met een kort en fel gekleurd truitje, zoals de velvet variant van IEZ. Draag hierbij fel gekleurde gympen of pimp je minder opvallende gympen eens met een paar fluor veters, ook héérlijk eighties!

Goed te combineren met een rok met hoge taille is natuurlijk de legging. De legging was -net als sportieve trainingsjasjes, polo’s, wielrennersbroekjes en beenwarmers- helemaal hot in de 80’s. Ga je voor een eenvoudige print combineer die dan met een wat meer uitgesproken shirt of vestje. Hierboven heb ik gekozen voor een neutrale legging met een knalblauw sportief vest en geweldige kniekousen.

Poging mislukt

Niet volgens het draaiboek, maar tijdens de shoot werd ik gesnapt door Ellen toen ik een poging waagde toch nog even echt te rolschaatsen… Mislukt dus. Onvoorstelbaar dat ik vroeger gewoon met hoge snelheid door de straten rolde!

Bij deze outfit heb ik gekozen voor een legging van Tante Betsy met een sterke grafische print in een neutrale kleur met een stoer bomberjasje van ATO Berlin.

Gewoon durven!

Durven is denk ik wel het motto van de 80’s. Wees niet bang voor kleur en combi’s die nét even buiten de gebaande paden liggen. Mijn eerste gevoel was om voor een groene legging te gaan, maar juist door af te wijken van het meest voor de hand liggende, kom je tot een eigenzinnige combinatie.

De punklook

Een andere look die wat later in de 80’s op kwam was die van de punk. Denk hierbij aan stoere outfits, hanenkammen, dr. Martens en de kleuren zwart en rood. De trui van Blutsgeschwister is volgens mij dan ook helemaal geïnspireerd op zowel een 80’s model als patroon. Het blauw-rood geblokte patroon van de trui is stoer en de wijdvallende trui kun je dragen met een legging, maar kan ook prima op een spijkerbroek. Het mag allemaal best een beetje oversized. Als je je er helemaal in kan verstoppen is hij goed van formaat. Draag bij je oversized trui stoere boots en je outfit is helemaal ‘80’s inspired’.

Sweet memories…?

Wat zijn jouw herinneringen aan de jaren ’80? En durf jij deze looks terug te laten komen in je kledingstijl? Wie weet heb ik je met deze blog een beetje geïnspireerd. Ik ben benieuwd!

Liefs,
Lillian

Laat een reactie achter