• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Maak kennis met: Ingrid!

Alweer een nieuwe blogger hoor ik je denken? Nou, het bloggersteam is eigenlijk al behoorlijk goed gevuld. Toch hebben we er een nieuw teamlid bij en wel: Ingrid! Zij gaat voor Love, Peace & Joy zo nu en dan foto’s maken voor Instagram. Dus we noemen haar onze nieuwe 'Instablogger'. Wel leuk als ze zich even voorstelt, toch?

Wat een feestje om het team van Love, Peace & Joy te mogen versterken! Ik ben Ingrid, getrouwd met Martijn en heb een tweeling, Ruben en Jesse van 15 jaar. Wie mij al via Instagram (@leukgemaakt) kent, weet ongetwijfeld dat ik niets liever doe dan naaien, haken en handwerken. Ik word erg blij van mooie stoffen en vrolijke, warme kleuren. Al een tijdje ben ik fan van de kleurige kleding van Love, Peace & Joy en ik riep dan ook volmondig ‘ja’ toen Ellen peilde of ik het leuk zou vinden af en toe wat foto’s voor Instagram te maken. Spontaan schreef ik een blog over mijn favoriete seizoen: De herfst! Meteen een goede manier om mij wat beter te leren kennen.

De herfst: Mijn favoriete seizoen

Wat een geluk dat ik juist in dit seizoen voor Love, Peace & Joy de eerste foto’s mocht maken. De kleuren die de natuur krijgt in de herfst, zijn namelijk ook mijn favoriete kleuren voor kleding en interieur. Maar ik vind de herfst ook fijn, vanwege het begin van de “gezellige” tijd van het jaar. Je kunt je weer meer binnen verstoppen zonder je daar rot over te voelen (ik ben zó’n huismus) en lekker op de bank nestelen. ’s Avonds kaarsjes aan… Het enige nadeel vind ik dat ik in oktober weer last krijg van koude voeten en een koude neus. Ja, niet lachen, ik ben net een hond wat dat laatste betreft 😉 .

Combineren maar!

De mevrouw in mijn favoriete bloemenwinkel deelde enthousiast haar liefde voor de herfst met mij toen ik daar een grote pompoen kocht. ‘Het moment dat de pompoenen weer in de winkel liggen, dan doe ik een rondedansje! Die kleurexplosie, ook bij de bloemen, dan kan ik weer zoveel mooie nieuwe combi’s maken.’

Dat kleuren combineren vind ik zelf ook heel leuk. Ik hou van haken en een sjaal is een fijn en redelijk snel project, met als gevolg dat ik inmiddels een ruime voorraad heb. Het voordeel is dat ik heerlijk kan combineren met mijn kleding!

Maar het najaar heeft nog meer voordelen. Er zijn weer nieuwe aardappels, de pepernoten liggen weer in de winkel (ik behoor niet tot de categorie mensen die kan wachten tot 1 december) en de pruimen worden geoogst. Mijn ouders hebben twee pruimenbomen; een reine-claude en een reine-victoria boom. En daarvan kun je dan weer heerlijke taart maken. Mijn moeder vond een recept online en ik mocht ook proeven: verrukkelijk!

Recept voor pruimentaart

Ingrediënten:
1 kg pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria
200 gr bloem
1 tl bakpoeder
200 gr boter
200 gr suiker
2 eieren
Poedersuiker en abrikozengelei
Springvorm van ø 24 cm

Bereidingswijze:
Spoel de pruimen af en snij ze in de lengte door, even draaien en dan zijn de helften los van de pit. De pit eruit halen. Suiker, eieren en boter mengen en kloppen tot een schuimige massa. Dan de gezeefde bloem er voorzichtig door roeren. Doe 2/3 van het deeg in een grote ingevette springvorm en druk er de pruimen in, een gedeelte van de pruimenhelften nog een keer doormidden snijden. Let op: vruchtvlees naar boven. Vervolgens het laatste beslag over de pruimen doen. Voor de 2e laag pruimen gebruiken we de ‘mooie’ helften met de buitenkant naar boven. Ongeveer 1 cm vanuit de kant blijven. Heel klein beetje poedersuiker er over en 40 minuten bakken in de oven op 180 °C. Als de taart is afgekoeld bestrijken met abrikozengelei.

En zeg nou zelf, een boswandeling in de herfst is toch het allerbeste? Laarzen aan en erop uit (zei de huismus…)! Wat is jouw favoriete jaargetijde? En zie je dat ook terug in de kleuren in je kledingkast?

Liefs,
Ingrid

Laat een reactie achter