• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Meadow: waar het elke dag vakantie is!

April doet wat ‘ie wil en een fotoshoot plannen in de buitenlucht kan dan een behoorlijke gok zijn. Al twee weken waren de voorspellingen niet al te best, we waren even bang dat we het voorjaar al achter de rug hadden. Dus voor de zekerheid toch maar op zoek naar een locatie om naar uit te wijken. Een beetje scrollend en zoekend op Instagram kwam ik terecht op Meadow in Deventer; een strandtent aan de IJssel. Het leek een perfecte back-up en ik belde met Evelien. We mochten komen, wat geweldig!

Meadow Deventer

Meadow Deventer

Eline en Ingrid in outfits van Blutsgeschwister

De eerste fotoshoot van dit voorjaar

En Meadow bleek ook écht de perfecte locatie voor onze eerste fotoshoot van het voorjaar. Uiteindelijk was het een prachtige dag, maar dat maakte het alleen maar nóg mooier. Het zonlicht wordt zo mooi gefilterd door de matten op het dak, waardoor de bar een tropische sfeer krijgt. Je bent hier gewoon even op vakantie!

Meadow Deventer

Danielle draagt een jurk van Tante Betsy en een vestje van INTI Knitwear. Ingrid heeft een setje van Zilch aan. De schoenen zijn van El Naturalista.

Meadow Deventer

Gezelligheid en een vintage look

Deze gezellige strandbar doet zijn naam eer aan: het ligt te midden van weilanden, in de uiterwaarden van de IJssel. Zodra we er binnenstappen vallen meteen de retro strandstoelen op. Van die hoge varianten van riet waar je in kruipt met een kussen en een boek. En als we dan het terras verkennen zien we picknicktafels in de zon en banken langs de rand. Voor ons ligt een brede strook gras, dan de IJssel met daarachter de skyline van Deventer. De gestreepte ligstoelen maken de sfeer van een stadsstrand compleet. Zucht… De foto-ideeën beginnen meteen op te borrelen. Evelien zet een heerlijke Latte Macchiato en koffie verkeerd voor ons. We schuiven aan de grote tafel met daaromheen verschillende stoeltjes. Wij houden van die vintage look!

Meadow Deventer

Meadow Deventer

Ingrid in een jumpsuit van Cloud9, een vest van INTI en sneakers van Victoria. De jas is van Blutsgeschwister

Dan horen we dat dit horecapaviljoen elk voorjaar wordt opgebouwd en in het najaar weer afgebroken, omdat dit “strand” onder water staat in de winter. Het pand is gemaakt van wanden van zeecontainers en gebruikte bouwmaterialen en is de ideale plek voor koffie met taart, ijs, een borrel of een zomers gerecht. Wij zien onszelf al zitten op een warme dag met een frisse cocktail in een mooie zomerjurk. En daarna flaneren we natuurlijk langs de IJssel. We lopen een paar minuten richting het pontje dat ons meeneemt over het water en afzet aan de rand van het stadscentrum waar nog gezellig even door het oude centrum van Deventer struinen. Klinkt als een heerlijk zomers dagje uit toch?

Meadow Deventer

Daniëlle in een jurk van Tranquillo en een vestje van Zilch.

Lekker borrelen op een gewone woensdagochtend

We gaan fijn aan de slag en zetten een paar mooie outfits op de gevoelige plaat. In steeds weer een nieuwe outfit wandelen Ingrid, Daniëlle en Eline tussen de tafeltjes van het restaurant door, zitten ze op het terras, hangen op een gewone woensdagochtend lekker aan de bar en genieten van een biertje (nee, niet echt natuurlijk ;)). Het is weer een gezellige en productieve ochtend en we hopen jullie natuurlijk te inspireren met het resultaat.

Meadow Deventer

Hier draagt Daniëlle een rok en een top van Lily-Balou en slippertjes van ART.

Een verhaal dat raakt

Toch is niet alles rozengeur en maneschijn deze ochtend, want we horen een verhaal van Evelien dat ons raakt. De dochter van Evelien en haar man Koos, Pleun (8), heeft de Ziekte van Batten, ook wel kinderdementie genoemd. Kinderen met deze stofwisselingsziekte lijken normaal op te groeien maar tussen hun 4e en 8e levensjaar beginnen de eerste problemen. De ziekte zorgt ervoor dat er langzaam steeds meer functies uitvallen.

Zo ook bij Pleun. Tot haar 5e jaar was zij gezond, maar inmiddels is zij nagenoeg blind. Ook epilepsie, leerproblemen en moeilijker eten, praten en slapen liggen op de loer voor Pleun. En bij kinderen met Batten ontstaan geleidelijk problemen met het geheugen en verandering van gedrag. Vaak overlijden deze kinderen jong, meestal tussen hun 15e en 25e levensjaar aan de complicaties van de ziekte.

De tijd dringt

Op dit moment is er geen bewezen behandeling of medicijn die de ziekte van Batten geneest of vertraagd. Wereldwijd worden er al wel een aantal kinderen met deze ziekte in klinische studies behandeld. Dit zijn ontzettend kostbare en langdurige trajecten. De vraag is niet óf er een medicijn of behandeling gaat komen maar vooral wanneer, in welke fase van de ziekte Pleun zich dan bevindt en of dit op tijd zal zijn om Pleun te redden.

Morgen is pas later

Kinderen met Batten hebben door hun aftakeling steeds meer intensieve zorg nodig. Op dit moment is Pleun “alleen nog maar” blind en heeft ze meerdere epileptische aanvallen gehad. Het is voor het gezin ontzettend bitter om te weten dat Pleun steeds meer kwaliteit van leven zal moeten inleveren en intensieve zorg nodig zal hebben. Het is voor hen amper voor te stellen hoe haar en hun toekomst er uit zal zien. Ze leven daarom met de dag.

Stichting Voor Pleun
Stichting voor Pleun

Om iets te kunnen doen proberen Evelien en Koos op allerlei positieve manieren geld in te zamelen voor de behandeling van kinderen met de ziekte van Batten. Zo kun je in hun strandtent bijvoorbeeld een “Pleun regenboogijsje” bestellen of regenboogsokken kopen. De opbrengst gaat naar de Stichting voor Pleun. Wij hebben zo’n ijsje geproefd en het is een aanrader: echt fruit in een heerlijk waterijsje. En ook nog eens erg fotogeniek door de vrolijke kleuren.

Weggeefactie: 10 paar regenboogsokken!

Als de shoot er voor ons op zit, besluit ik 10 paar regenboogsokken voor het goede doel te kopen voor een weggeefactie. De eerste 10 bestellingen met daarin de opmerking “voor Pleun” krijgen zo’n vrolijk paar sokken (maat 36-40) meegestuurd. Je vindt het opmerkingenveld in de eerste stap voor je gaat afrekenen.

We zouden het leuk vinden als jullie willen helpen om deze actie op Facebook of Instagram te delen, want Pleun en alle andere kinderen met deze ziekte, hebben het ontzettend nodig dat zoveel mogelijk mensen dit goede doel gaan steunen.

Nog leuker zou ik het vinden als jullie allemaal even een kijkje nemen op de website www.regenboogijsje.nl en zelf een paar sokken bestellen (er zijn kinder- en volwassen maten) óf als jullie een donatie willen doen op www.voorpleun.nl.

Meadow Deventer

Eline in een blouse van 4funkyflavours met daarover een spijkerjasje van Cloud9.

Zien we je snel een keer bij Meadow?

Je kunt natuurlijk ook een keer een dagje uit naar het mooie Deventer plannen en neerstrijken op het stadsstrand bij Evelien en Koos. Na een heerlijke lunch of een borrel bestel je dan natuurlijk nog even zo’n lekker regenboogijsje, waarmee je ook meteen het goede doel weer steunt. Wij zijn zeker van plan hier regelmatig heen te gaan de komende zomer. Misschien zien we jou dan ook wel! Dan trek je wel je mooiste jurk aan toch? See you!

Liefs, Ellen

Meadow Deventer
Bolwerksweg 11, Deventer
www.meadow-deventer.nl

Laat een reactie achter