• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Rok & rol, leef je leven!

In deze gastblog lees je het verhaal van Anne, die zo’n 10 jaar geleden afhankelijk raakte van een rolstoel. Ik ontmoette haar afgelopen najaar en we praatten zo een beetje over hoe dat voor haar is en wat het met je doet voor wat betreft je kledingkeuze. Het was al eens door haar hoofd geschoten om over dit onderwerp een blog te schrijven, maar het platform daarvoor ontbrak. Nou, bij deze gevonden!

Toen ik rolstoelgebruiker werd, gebeurde er nogal veel met mijn lijf, maar ook met mijn identiteit. Van een dansende jonge vrouw die actief in het leven stond, veranderde ik in een rolstoelafhankelijke vrouw met zenuwpijn en beperkingen. Dat was niet wat ik wilde en de zoektocht naar mijn veranderende identiteit begon.

Op zoek naar de nieuwe ‘ik’

Naast de fysieke uitdagingen en het verleggen van grenzen, kwam ook de ‘wie ben ik’ vraag naar boven. Ik hield altijd van zwierige jurken en rokken, maar ook van een strakke jeans met daaronder een flinke hak. Niet allemaal even comfortabel en praktisch in een rolstoel…

Mijn zoektocht naar geschikte kleding

In die periode werd ik gevraagd als rolmodel voor een kledinglabel voor ‘rollers’. “Leuk!” dacht ik “eindelijk aandacht voor dit soort issues”. Mijn enthousiasme sloeg al snel om in teleurstelling bij de eerste doorpas ronde. Vorm-, kleur- en fantasieloze kleding, waar ik mijzelf echt niet lekker in voelde. Mijn zoektocht naar kleding die wel bij mij paste vervolgde ik, maar dan bij de ‘normale’ (web)winkels.

Comfortabel betekent niet direct een joggingbroek

Voor mijn werk als eventmanager wil ik er graag representatief uit zien. In elk geval wil ik liever geen concessies doen voor wat betreft mijn verschijning vanwege die rolstoel. En als ik aandacht besteed aan hoe ik er uit zie, voel ik me daardoor ook vanzelf beter. Graag laat ik je daarom zien dat comfortabel niet direct een joggingbroek hoeft te betekenen. Ook bij Love, Peace & Joy is genoeg te vinden dat zowel comfortabel als hip is.

Waar je als ‘roller’ op let

Als je, zoals ik, veel in een rolstoel zit en toch graag jurken of rokjes wilt dragen, dan let je ten eerste op het materiaal. Comfortabel, maar ook luchtig en zeker niet synthetisch. Ik vind het altijd fijn als een jurk of rok net over de knie valt, zodat ik me niet constant af hoef te vragen of ik inkijk heb.

Ook het decolleté is zo’n dingetje, want omdat je zit, kijkt men vaak van boven op je neer. Persoonlijk vind ik het niet altijd even prettig als er dan te veel van mijn boezem te zien is en ik let er dan ook op, dat een top of jurk wat hoger sluit of knoopjes heeft.

Fan van het blousemodel van deze jurk

De olijfgroene jurk van ARMEDANGELS is wat mij betreft een perfect jurkje voor in de rolstoel. Heerlijk voor een zomerse dag, maar ook netjes voor naar mijn werk. De jurk zit ruim genoeg om de heupen en je kunt met de knoopjes variëren. Pluspunt is ook nog het luchtige, duurzame materiaal en met de strikceintuur kun je net dat accent aanbrengen in je taille, waardoor je meer vorm creëert. Ik ben echt fan van het blousemodel van deze jurk, je kunt hem eindeloos combineren. Draag je de jurk open met een topje en legging eronder (bijvoorbeeld de gestreepte legging van IEZ), dan fungeert ie ook als lange blouse cq. jas.

Een tikkeltje gewaagder

Een iets gewaagdere outfit wil ik toch ook wel laten zien. Als je let op de juiste pasvorm dan kun je namelijk best een stapje verder gaan en hoeft het niet altijd wijd te zijn. Het bordeauxrode jurkje van Tranquillo is daar een goed voorbeeld van.

Een mooie set voor een avondje uit

De mooie overslag valt netjes door het elastiek onder de borst en geeft net dat beetje decolleté. De roklengte is wat korter, maar valt nog netjes zodat ik niet het gevoel heb dat ik aan alle kanten inkijk heb. Omdat er geen stretch in dit materiaal zit, raad ik wel aan om één maatje groter te nemen. Dat geeft net iets meer bewegingsruimte.

Als je voor comfort en hip gaat, dan maakt deze prachtige set jou vast net zo blij als mij. De rok en top zitten super comfortabel en geven volop bewegingsvrijheid. Het gebreide biologische katoen draagt prettig en de overslag op de rug maakt het topje net iets spannender.

Voor wat extra flair

De mooie kleuren knallen niet te veel, maar zorgen precies voor dat hippe effect. De iets uitlopende rok geeft net dat beetje extra flair. Met een sneaker of een gymp stijl je hem casual, maar je kunt het natuurlijk ook wat gekleder maken door er een leuk schoentje met sleehak onder te dragen.

Dol op rokken

Mijn motto ‘rok & rol, leef je leven’ geeft het al een beetje aan; ik ben dol op rokken! Een alternatief daarvoor is de culotte. Ideaal voor in de rolstoel. Deze van Zilch heb ik na de fotoshoot dan ook direct aan mijn garderobe toegevoegd.

De culotte is voor mij een kruising tussen een rok en een broek, maar hij heeft wat meer zwier dan een broek. Deze is van een wat dikkere kwaliteit viscose, waardoor de broek mooi valt en prettig aanvoelt. Ook zitten er op de achterkant geen vervelende zakken en naden (niet prettig om de hele dag op te moeten zitten). Ook nog zo’n puntje om op te letten als rolstoelgebruiker. Met het streepshirt gecombineerd, zie je dat verschillende printjes heel goed met elkaar samen gaan.

Gemakkelijk winkelen vanuit mijn (rol)stoel

Als roller ben ik geen fan van het afstruinen van winkels tot ik eindelijk het juiste kledingstuk heb gevonden. Love, Peace & Joy maakt voor mij het winkelen makkelijker, door onder andere de maattabellen. Hierdoor kun je thuis nameten of een kledingstuk voor jou op de juiste maat valt. Maar ook het lookbook en de blogs maken het extra leuk en persoonlijk. Fijn om daar met deze gastblog ook een keer mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Dank je wel Ellen voor de leuke samenwerking en inspiratie!

Alle liefs,
Anne

Jij bedankt Anne voor deze mooie bijdrage, waarmee we vast een aantal vrouwen weten te inspireren. Ik bewonder jouw kracht en doorzettingsvermogen!

Laat een reactie achter