• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Spice up met accentkleuren

Je kent het vast wel: je trekt een outfit aan en alles vormt een mooi geheel maar als je in de spiegel kijkt, heb je het gevoel dat er iets ontbreekt. Weet je wat je dan zou kunnen missen? Accentkleuren. Oftewel de kleuren in je garderobe waarmee je laat zien wie jij bent!

Accentkleuren

In eerdere blogs heb ik al verteld over de karakteristieken van kleuren: koel en warm, helder en gedempt, licht en diep. Tijdens een kleurenanalyse ontdek je binnen deze karakteristieken jouw persoonlijke accentkleuren. Dat zijn de kleuren die in grote vlakken teveel zijn voor jou persoonlijk maar die in kleine vlakken iets extra’s kunnen doen. In principe kun je elke kleur inzetten als accentkleur, zelfs wit en zwart.

Wat kleuren te vertellen hebben

Bij ieder mens spelen andere accentkleuren een belangrijke rol in het persoonlijk maken van de outfit. Smaak is belangrijk maar de ontwikkelingen in je leven spelen ook een rol. Zo kun je echt een sterke behoefte voelen aan één kleur die jou dicht bij het gezicht niet staat maar verder af een prima smaakmaker kan zijn. Zo’n kleur heeft je vaak iets te vertellen. Het is altijd interessant om te onderzoeken waarom je behoefte hebt aan een bepaalde kleur. Geef er aan toe en begin met toepassen in kleine vlakken: accessoires, dessins, schoenen en beenmode.

De accentkleur kobaltblauw komt terug in de streep van het vestje, de panty en het tasje van Elvy.

Ogen, spiegels van de ziel

Een fantastische tip om toegankelijkheid te creëren met je uiterlijk: accentkleuren in de kleur van je ogen. Kijk eens in de spiegel, bij goed daglicht en ontdek welke kleuren je daar terug ziet komen. Soms is het één kleur maar soms zie je meerdere kleuren. Vervolgens laat je die kleuren dan terugkomen in een aantal elementen van je outfit. Begin bij je schoenen, volg met een panty en voeg een riempje toe in dezelfde accentkleur. Een armband en nagellak in diezelfde kleur brengen de aandacht naar je handen, eindig met een ketting en/of oorbellen. Als je dit teveel van het goeie vindt, kijk dan eens hoe het is om alleen te kiezen voor oorbellen in de kleur van je ogen. Check de oorbellen van Love, Peace & Joy voor een hele reeks bijzondere kleurtjes.

Oorbelletjes van Urban Hippies in de kleur van de ogen!

Verbinding maken tussen de accentkleuren

Accentkleuren kun je gebruiken als ‘verbinding’. Door de herhaling van kleur verbind je de elementen in je uiterlijk van beneden naar boven (panty naar ketting of oorbellen). Hiermee trek je de aandacht naar het gezicht.

Denk in kleine vlakjes

Neem het voorbeeld van hierboven in je hoofd, maar nu met een andere kleur dan je oogkleur. Bijvoorbeeld een kleur die je misschien niet altijd terugziet in de rest van je kleurenpalet en die voor jou in grote vlakken te veel is. Je bent bijvoorbeeld iemand met een koele ondertoon en draagt veel blauw. Dan kun je met een kleuraccent uit het warme palet net even dat beetje extra geven aan je outfit wat je mist als je in de spiegel kijkt. Denk bijvoorbeeld eens aan tomaatrood, geel of goud. Zelfs oranje kun je dan prima als accentkleur terug laten komen. Andersom werkt dit natuurlijk net zo goed bij warme kleurtypes: blauwe accentkleuren die eigenlijk te koel voor jou zijn, kun je in accessoires terug laten komen. Denk in kleine vlakjes, dan komt het goed.

Rood als accentkleur zit in het dessin van deze ATO Berlin jurk en komt terug in de nagellak, lipstick en oorbellen

Combineer deze truc met de kleur van je lippen en eventueel met nagellak en je krijgt een nog specialer effect. Kies dan voor roodtinten die wél uit jouw kleurenpalet komen. In de familie van de roden: bijvoorbeeld magenta of framboosrood bij koele types, steenrood of koraalrood voor warme types. Hierbij hou je ook rekening met de helderheid van een kleur. Gedempte types zijn zachter met zachtere kleuren, heldere types kunnen de felle kleuren prima hebben.

De diep paarse panty legt verbinding met het paars uit de Blutsgeschwister jurk, de paars getinte oorbellen maken het geheel af.

Accentkleuren verwerkt in een dessin of in de afwerking

De collectie van Love, Peace & Joy heeft volop kleding met kleurrijke dessins. Het gave van prints is dat je er kleuren in kunt laten terugkomen die jou in grote vlakken misschien wat minder flatteus staan. Als de basis van de print maar jouw kleur is, dan kun je verder heel veel hebben! Met basis bedoel ik de onderliggende kleur waarop het dessin getekend is. Een koele ondergrond voor koele types, een warme voor warme types. Hoe hoger het contrast binnen het dessin hoe geschikter een dessin voor heldere types, hoe lager het contrast hoe gedempter. Vervolgens is het aan jou om te bekijken welke kleur uit het dessin de nadruk krijgt door die kleur te herhalen in je accessoires.

Dankzij de koele, heldere basis van deze jurk staat de jurk bij koele types, en met de oranje accentkleuren in kleinere vlakjes kan zelfs het koelste type oranje dragen!

Jouw persoonlijkheid en smaak

Jij kiest met welke kleur je jouw persoonlijkheid en smaak laat zien: ben je vandaag optimistisch oranje, krachtig magenta, opgeruimd blauw of dansend zeegroen? Nu weet je hoe je ermee kan spelen! Laat je ons zien welke accessoires jij gebruikt om je uitstraling zijn eigen ‘spices’ mee te geven?

Liefs en tot de volgende blog,
Merijntje

P.S. zo’n fotoshoot is echt heel gevaarlijk: de rood met paarse jurk van Bluts kon ik niet weerstaan als kerstjurk 😉 .

Fotografie: Ester Verheijden / Studio Mengelmoes

Laat een reactie achter