• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

The Blues Came Callin’

Er zijn dit jaar niet meer zo heel veel blogs verschenen, maar de eindejaarsblog is er voor mij één die ik eigenlijk niet wil overslaan. Het is altijd een fijn moment om even terug te blikken en wat nieuwe plannen te delen. Maar dit keer loop ik een beetje aan te hikken tegen deze blog…

Normaal gesproken ga ik er een uurtje voor zitten en rolt het zo uit mijn pen. Dit jaar kost het me wat meer moeite. Over 2022 hangt een donkere wolk die me in de weg zit en ik weet niet zo goed wat ik daarmee aan moet. Een wolk die ervoor gezorgd heeft dat mijn energie niet altijd in balans was, ik niet altijd even scherp heb kunnen functioneren en die me kwetsbaar heeft doen voelen. Waar ik normaal gesproken alle ballen wel hoog kan houden, heeft me dit afgelopen jaar wat meer moeite gekost.

Omdat ik toch iets wil schrijven, accepteer ik uiteindelijk maar dat die wolk niet te negeren valt. Juist dat wat ik met Love, Peace & Joy altijd zo belangrijk vind; het persoonlijk houden ondanks dat we een online winkel zijn, is waar ik nu mee geconfronteerd word. Maar we zijn allemaal mensen en daarom deel ik maar gewoon mijn afgelopen jaar met jullie zoals het was. 

The Blues Came Callin’

Privé was het een pittig jaar. In maart overleed mijn vader en dat hakte er behoorlijk in. Mijn schoonvader overleed een half jaar eerder en mijn schoonmoeder werd kort daarna ernstig ziek (met haar gaat het gelukkig inmiddels weer steeds beter). Allemaal nog relatief jong, dus onze veerkracht werd behoorlijk op de proef gesteld de afgelopen tijd.


Uit het archief: De fantastische oldtimer van mijn vader die we in het verleden meerdere keren mochten inzetten als 'accessoire'.

Twee weken voor Kerst was ik op zoek naar de kerstspullen en stuitte ik op een doos vol met allerlei foto’s, kaarten en brieven van vroeger. Oef, perfecte timing zo in de decembermaand die sowieso voor mij altijd al een beetje melancholisch voelt…

Iemand om altijd op terug te vallen

Toen ik eind twintig was heb ik wat tijd in het buitenland doorgebracht, één avontuur daarvan was in een hotel Zwitserland. Mijn ouders hadden mij er met de auto naartoe gebracht. De eigenaar was, laat ik het zo neutraal mogelijk uitdrukken, een bijzonder figuur. Mobieltjes waren er nog niet, dus contact met het thuisfront ging met af en toe een belletje en verder vooral per brief. In één van die brieven schreef mijn moeder aan mij: “Hoe gaat het daar met je, heb je het wel naar je zin? Je vader staat in de startblokken om je op te halen, hij vertrouwt J. niet helemaal, dus je hoeft maar een kick te geven en hij stapt in de auto.” Die twee zinnen vatten precies samen wat mijn vader voor mij was: Iemand om altijd op terug te kunnen vallen. En dat is een groot gemis, waarmee ik probeer te leren leven. Iets wat tijd vergt en met de nodige hobbels gaat en dus ook zijn weergave heeft op mijn werk.

Ik ben mijn team dan ook extra dankbaar dit jaar. Ik kon de tijd nemen om even een stapje terug te doen, goed afscheid te nemen en momenten voor mezelf pakken wanneer ik die nodig had en soms nog nodig heb. Dat is zó veel waard!

We weten niet waar het naartoe gaat

Maar ook voor wat betreft de shop merkten wij, vooral afgelopen seizoen, dat het toch wat pittiger werd. Het is ook nogal wat waar we met ons allen doorheen moesten en waarschijnlijk nog moeten; De nasleep van COVID, inflatie, de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis. We weten niet waar het naartoe gaat en dat maakt soms onzeker, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier wel weer uit komen.

Wat was er nog meer in 2022?

De zon scheen gelukkig ook tussen de wolken door. In de zomer heb ik mijn diploma allround fotograaf behaald en afgesloten met een enorm leuke online expositie (heeft overigens ook niets met de shop te maken). Deze staat nog steeds online, ik heb nog niet echt bedacht wat en of er ik er verder iets mee wil, maar mocht je het leuk vinden; je kunt de expositie nog bekijken: www.zutphensportret.nl.

We hebben niet zoveel blogs gemaakt afgelopen jaar, er is meer tijd gestoken in filmpjes voor social media bijvoorbeeld. De blogs die we wél maakten waren overigens wel heel erg leuk en interessant. We kregen vooral enorm veel fijne reacties op de blog waarin Merijntje en ik met onze grijze lokken op de foto staan, blader maar eens terug, misschien is het leuk leesvoer voor in deze kerstvakantie.

Een paar foto's uit de fotoshoot voor de blog waarin we op zoek gingen naar het antwoord op de vraag of grijs haar je oud maakt. 

Teamuitbreiding

In februari kwam Ellen het team versterken. In het voortraject zei ik gekscherend “eigenlijk zoek ik een tweede Ellen”, nou die wens is wel heel letterlijk uitgekomen. Heel handig twee Ellen’s op de werkvloer ;). Ellen zorgt ervoor dat alle nieuwe artikelen op de website komen te staan. En je hebt vast al eens haar inspirerende filmpjes voor onze social media voorbij zien komen. Ze doet dat zo leuk! Verder zorgt ze voor de styling bij fotoshoots, assisteert ze bij de inkoop en is ze op verschillende andere vlakken een geweldige rechterhand.

Een goede basis om mee vooruit te kunnen

Karen kwam er in juli bij nadat we afscheid hadden genomen van Jamie. Misschien heb je via de telefoon of mail al eens contact met haar gehad en al wat van haar enthousiasme en gezelligheid mogen ervaren. Karen is een deel van de week verantwoordelijk voor de klantenservice en het inpakken van de bestellingen en ze springt daarnaast regelmatig bij als er nieuwe leveringen binnenkomen en zet die online. Karen houdt van opruimen en nette schappen en zorgt er dus ook voor dat alles er altijd piekfijn uitziet.

In september kwam Marjo erbij. Een rustige en optimistische spin in het web, verantwoordelijk voor een stukje administratie en dingen als voorraadbeheer van kantoorartikelen, drukwerk etc. Op vrijdag draait ze ook de klantenservice en pakt ze de bestellingen in. Dus ook deze nieuwe naam zie je binnenkort misschien wel eens voorbij komen.

Ik ben erg blij met de samenstelling van het team op dit moment. Volgens mij hebben we een goede basis om mee vooruit te kunnen in het nieuwe jaar.

Het huidige team 'vaste' medewerkers; als je kennis met ze wil maken kijk dan eens op de vernieuwde 'Over ons' pagina. 

Germany here we come!

Een grote mijlpaal was de lancering van onze Duitstalige website in november. Een enorme kluif werk waar we met ons allen keihard aan hebben gewerkt, maar met een professioneel resultaat als gevolg. We sloten ons voor deze site aan bij TrustedShops en werden voor de audit al ‘gewaarschuwd’ dat bijna niemand er in één keer doorkwam, maar wij deden het en slaagden meteen de eerste keer met vlag en wimpel! Ik denk dat we er trots op mogen zijn. De Duitse klant is een kritische klant, dat hebben we al ondervonden, maar dat is niet erg. Wij hebben onze lat ook hoog liggen, dus ik denk dat onze doelstelling hier heel goed bij aansluit. In 2023 werken we verder aan de bekendheid daar.

Nieuwe merken

C’est Beau La Vie, Cloud9, UVR Berlin en Very Cherry waren de nieuwkomers van afgelopen jaar. Mooie aanvullingen in ons kleurrijke palet, de één iets ‘jonger’ en meer casual en de ander wat klassieker en met een duidelijke knipoog naar vroeger. 

Natuurlijk hadden we ook weer enorm leuke fotoshoots; hierboven een verzameling van een paar momenten met onze prachtige modellen, waar ik met plezier aan terugdenk.

De plannen voor 2023

Afscheid van merken
We nemen de komende tijd ook afscheid van een aantal merken. Soms omdat we de collecties niet meer aan vinden sluiten, soms omdat onze visie niet meer zo goed aansluit. Gelukkig komt er ook weer genoeg leuks voor terug, dus we zullen ervoor zorgen dat het aanbod op peil blijft en er voor ieder wat wils is. Meer hierover in het nieuwe jaar…

Een nieuw kantoor annex fotostudio
Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de verbouwing van een extra ruimte, waar we kunnen uitbreiden qua werkplekken en fotostudio. Hier kunnen we naar verwachting ergens de komende weken intrekken. We zullen dan denk ik onze weg even opnieuw moeten gaan vinden (het is nu wel heel gezellig hoe we allemaal dichtbij elkaar zitten), maar de korte lijntjes houden we erin en is het ook fijn om soms even in wat meer rust te kunnen werken, zonder afgeleid te worden door alles wat er verder om je heen gebeurt. Het wordt in elk geval een prachtige ruimte en ik kijk er erg naar uit!

De laatste hand wordt gelegd aan de werkzaamheden van onze nieuwe kantoorruimte annex fotostudio. 

De koers bijstellen
De watten in mijn hoofd door de privé omstandigheden, de zorgen die er af en toe zijn rondom de recessie en de enorme bult werk rondom de lancering van de Duitse shop, hebben ervoor gezorgd dat ik me niet heel erg bezig heb kunnen houden met de plannen voor 2023. Duidelijk is wel dat we onze koers de komende tijd onder de loep moeten nemen. Met de groei die we doorgemaakt hebben, de best wel snelle uitbreiding van het team, maar ook de veranderde economische omstandigheden, is het nu hoog tijd om daarbij stil te gaan staan.

Met vertrouwen het nieuwe jaar in

Er liggen op het moment van schrijven van deze blog twee weken vakantie voor me. Weken om bovenal even te ontspannen, maar ook om nieuwe ideeën en inzichten te laten broeien en uitwerken. Vaak is het één het gevolg van het ander, dus daar vertrouw ik ook nu maar weer op. En dan gaat het met 2023 wel weer helemaal goed komen. Dat kan toch niet anders met zo’n geweldig team en zulke fijne klanten om me heen?!

We zijn blij dat je er bent!

Nou, is het toch nog een hele lap tekst geworden; petje af als je het tot hier gehaald hebt ;). Graag wil ik afsluiten met jullie te bedanken voor jullie mooie bestellingen, leuke berichtjes en gezellige bezoekjes. Mede door loyale klanten zoals jij, hebben wij afgelopen jaren zo’n snelle groei door kunnen maken. Maar ook voor iedereen die ons pas afgelopen jaar heeft leren kennen: We zijn blij dat je er bent! Met alles waar Love, Peace & Joy voor staat, staan we in het nieuwe jaar graag weer voor jullie klaar.

Droom groot en geniet van de kleine dingen in 2023!

Liefs, Ellen

The Blues Came Callin' - Walter Trout

5 reacties

Poeh heftig jaar met ups en downs… Balans zoeken en weer vinden. Daar is tijd voor nodig en ik wens je dan ook veel sterkte en kracht in. Enne de blog van de grijze die blijft me altijd bij😁 zo leuk en zo niet saai. K wens je een mooi 2023 met positieve dingen.

Inge van Braam

Hallo Ellen,
Fijn dat er , ondanks het intense verdriet , het verlies van dierbaren, ook positieve gebeurtenissen hebben plaats gevonden in 2022. Ik wens je team en jou in het bijzonder heel veel succes , liefde en passie in 2023! Geniet ze van wat dagen ‘opladen’ ‘! Liefs, Hetty

Hetty

Mooi dat je zo open bent.ik wens je een prachtig Nieuwjaar en dat alles een mooi plekje krijgt.
Lieve groet

Ada van Otten

Mooie blog om te lezen. Echt knap hoe je Love, Peace & Joy zo mooi uitdraagt met een duidelijke visie. E leuk om het team eens te zien. Alle goeds voor 2023! 🍾

Petra

Wat een prachtige blog om te lezen.
Vreugde en verdriet gaat hand in hand zeggen ze altijd.
Zo waar weet ik zelf uit ervaring.
Na twee partners in korte tijd te hebben verloren heb ik een jaar geleden de liefde weer gevonden.
Daar moet je ook weer aan werken net als jullie met het hele team.
Neem je rust,praat,lach,huil of schreeuw het er maar eens uit.
Ik wens het hele team een gezellige jaarwisseling en voor het komende jaar veel werkplezier en gezondheid🥂.

conny dam

Laat een reactie achter