• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Van kanariepiet naar favoriete outfit

Het is de modekleur van 2018. En ik heb er al jaren een haat-liefde verhouding mee. De kleur geel. Dat is echt zo’n kleur waar je van houdt of je hebt er helemaal niks mee. In mijn geval ben ik er steeds meer van gaan houden. Geel is voor mij het nieuwe rood en ik laat je graag zien waarom!

Als kind was ik al gek op kleurrijke kleding. Ik had al jong een eigen uitgesproken smaak en de mazzel dat mijn handige moeder van alles zelf kon naaien. Ik vond het als jong meisje een feest om mee te mogen naar de markt en stoffen uit te kiezen. Echt speciaal waren de verjaardagen. Dan werd er gloednieuwe kleding gekocht!

Mijn blije jarige gevoel verdween als bijenwas voor de zon

Ik weet nog goed dat ik een keer een vrolijk setje koos. Een geel rokje met een geel en zwart gestreept shirt. Het was niet eens felgeel, maar een mooie okerkleurige tint. Er was een grapjas in de klas die mij ‘Maya de bij’ noemde. De andere kinderen vonden dat hartstikke grappig. Mijn blije jarige gevoel verdween als bijenwas voor de zon.

Maya de bij en kanariepiet

“Weet je nog die lelijke kanariepietjesjas van jou?” Jaren later haal ik herinneringen op met mijn vriendin. We kennen elkaar al vanaf de brugklas. Zij vond mijn felgele jas vreselijk, ik werd er juist lekker vrolijk van. Als puber die er graag bij wilde horen, bleek de jas net iets te opvallend. Als je beste vriendin dan ook nog verklaart dat de jas echt te geel is, dan blijft ‘ie vooral aan de kapstok hangen.

Weer verliefd op geel

Door de kanariejas en het Maya de bij setje liet ik de kleur geel jarenlang links liggen. Totdat ik met een stel vriendinnen tijdens een shopweekend in Groningen een kleurrijk setje van Who’s That Girl pas. In rode tinten, mijn favoriete modekleur. Het is een leuke set, ‘maar ik heb al zoveel rood’, verzucht ik. Waarom ik het setje niet in geel pas? Door de enthousiaste reacties van mijn vriendinnen koop ik het okergele setje.

Geel past bij mij!

Het modekwartje is gevallen, geel past wel bij mij! Die winter geniet ik van mijn okergele kleding, ik koop ook nog een trui in die kleur. Een zomer later komt daar een gezellig knalgeel vest van IEZ bij. En ook al vraagt mijn man of ik ook iets heb dat geen pijn doet aan zijn ogen, gaat het vest mee op citytrip naar Athene.

Als ik deze zomer de eerste foto’s van de najaarscollectie van Tante Betsy zie, gaat mijn hart sneller kloppen. Wat veel geel! De mooie okertinten vind ik erg fijn voor de winter. Ook bij een  jurkje van Le Pep zie ik geel terugkomen, mooi om naar een zakelijke afspraak aan te trekken. En als ik van Ellen, die weet dat ik al een tijd op zoek ben naar een nieuwe ‘tussenjas’, de tip krijg dat zij net een leuke gele regenjas van Blutsgeschwister binnen heeft gekregen, gaat de zon in mijn garderobe helemaal schijnen!

Misschien ga ik wel voor een compleet gele outfit en neem ik de zon gewoon mee het najaar in. Wat mij betreft is geel dit najaar het nieuwe rood. Kanariepiet of niet, deze vrolijke kleur in de herfst kan toch niemand weerstaan?

Wat vind jij van de kleur geel? Word je er net zo vrolijk van als ik?

Liefs,
Jolinda

P.S. In de shop kun je sinds kort filteren op kleur, zo zie je snel bijvoorbeeld alle gele items heel handig bij elkaar!

Fotografie: Herman van Alfen

Laat een reactie achter