• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Wollige kerstcadeaus

Je kunt mij denk ik wel een echte ‘woollover’ noemen! Ondanks dat ik, zoals jullie inmiddels wel weten, erg van de herfst en de winter houd ben ik een behoorlijke koukleum. Wol is voor mij dan ook dé uitkomst om de echte kou te trotseren.

Vanaf het najaar zie je mij hier dan ook veelal in lopen. Vooral laagjes, heel veel wollige laagjes. Én wollen mutsen, hoofdbanden en beenwarmers niet te vergeten.

Ik vond het dan ook erg fijn om te zien dat Ellen een aantal mooie, leuke en lekkere warme, winterse accessoires had ingekocht van het (h)eerlijke organic merk Tranquillo. Al deze wollige pareltjes zijn met de hand gebreid en gemaakt van de wol van de schapen uit de bergen van Nepal (en daar gemaakt). Een prachtig fair trade natuurproduct!

Deze haarband heeft een prachtige roodbruine kleur, hij is er ook in het petrolachtig blauw. Het vestje op de rechterfoto is van Froy & Dind.

De eigenschappen van wol

Wol is ademend, dus hierdoor ontstaat een prettige warmte. Niet de verstikkende warmte die je kunt ervaren wanneer de muts die je op hebt is gemaakt van een synthetische stof. Waardoor je soms bijna ontploft als je even iets te lang in een warme winkel staat. Daarnaast is wol water- en vuilafstotend, ook een fijne bijkomstigheid in de herfst en winter.

Wol met een zacht laagje fleece

Vind je wol wat ‘prikkelig’ aanvoelen, zo direct op je huid? Bij deze mutsen en haarbanden heb je daar geen last van, want ze zijn gevoerd met zacht fleece. De beenwarmers trouwens ook.

Het blauwe teddy vest op de linkerfoto is van IEZ, de warme wind- en waterafstotende jas op de rechterfoto is van Danefae

Mix & Match

En wat zo leuk is aan al deze winterse benodigdheden; ze zijn heel goed te mixen en matchen. De Noorse motieven in verschillende kleursamenstellingen zijn te combineren met elkaar, maar ook de bolletjes hoofdbanden zijn heel goed te mixen met bijvoorbeeld de beenwarmers met Noors motief. En alles is één maat, iedereen past het.

Volmaakte cadeaus voor onder de boom

Al deze fijne accessoires zijn een behaaglijke aanvulling voor je wintergarderobe, nu de koude periode is aangebroken. Ook zijn ze ideaal voor de wintersporters onder ons. En met de kerstdagen voor de deur, volgens mij de volmaakte cadeaus voor onder de boom!

Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne feestdagen! Ík duim voor een witte kerst. Duimen jullie mee?

Liefs,
Marloes

Laat een reactie achter