• Gratis verzending vanaf € 150
 • Snelle bezorging
 • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
 • Gratis verzending vanaf € 150
 • Snelle bezorging
 • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Zet je uitstraling naar jouw hand; mixen die stijlen!

Ben jij iemand die bij een bloemendessin al snel denkt dat het je tuttig staat? Of ben je juist bang dat een stoere sweater je lomp maakt? We hebben allemaal zo onze allergiezones. Dat is zonde, je ontneemt jezelf de kans om te experimenteren met jouw uitstraling en daarmee de kans om plezier te maken in het leven. In deze blog neem ik je mee naar de mogelijkheden om je overtuigingen om te buigen. Zo vind je meer lol in je kledingstijl. Plezier! Daar gaat het om.

Een mix van stijlen: Een stoere trui van INTI Knitwear in sportieve kleuren, een romantische lange jurk van Zilch in stoere kleuren en prachtige laarzen met een romantisch hakje van Art

Onrust in je kledingstijl

Voel jij je soms ook onzeker over je stijl van kleden? Dan kan je daar heel onrustig van worden. Je koopt steeds een andere stijl om uit te proberen, een ander kleurenpalet, andere stoffen. Of je laat je beïnvloeden door wat anderen over je kledingkeuze zeggen. Het kan zo zijn dat die onrust blijft, maar het kan ook zo zijn dat je teruggrijpt op wat je, zonder veel plezier, al droeg.

Door aan de slag te gaan met de basiskracht van je uitstraling, met je persoonlijkheid en je karakter en daar de stijlen op aan te passen kan ook jij rust en plezier gaan ervaren in je kledingstijl.

Zet jouw uitstraling naar je hand

Zo zal je voor jezelf kunnen ontdekken en ervaren wat aansluit op jouw natuurlijke uitstraling, waarmee je jouw uitstraling naar je hand zet. 

Mixen met prints: De spencer van Mademoiselle YéYé met een klassiek ruitje gecombineerd met een blouse van Zilch met een bloemendessin. De basiskleur van de dessins zorgt hier voor verbinding. Maak de outfit tijdloos met een fijn basisrokje zoals deze van Danefae.

Stap 1: Ontdek de bron van je angsten en overtuigingen

Op mijn kleuterschool was een poppenhoek, ingericht als minihuisje met raampjes en schattige ruitjesgordijnen. We speelden er vadertje en moedertje. Ik had kort haar dus kozen mijn vriendinnen mij voor de rol van vader. Ook al droeg ik liever rokjes en jurken dan broeken, toch was ik blijkbaar beter geschikt voor de vaderrol.

Ik zeurde bij mijn moeder om lang haar met linten en speldjes erin, witte kanten sokjes in zwarte lakschoenen. Die kanten sokjes en lakschoenen kreeg ik niet. Lang haar heb ik wél gehad. Mét speldjes erin (die niet bleven zitten). Als ik nu mijn kinderfoto’s terugkijk en een stoere Merijntje in broek zie, vind ik dat veel beter bij me passen dan de jurken.

Wat past écht bij jou?

Jaren later verschoof de wens uit mijn kindertijd om juist heel meisjesachtig te zijn naar de allergie om tuttig of te netjes over te komen. Eén verkeerde opmerking over een gebloemd bloesje en ik droeg geen bloemendessins meer. Hetzelfde gebeurde met parels en lange gebloemde jurken. Zonde toch?

Tip: Denk eens terug aan je kindertijd. Kun je overtuigingen die je kledingstijl hebben beïnvloed ontdekken? Zijn ze veranderd of zou je er nog een paar onder de loep willen nemen?

Vervang in voorgaande voorbeeld de spencer door een heerlijke sweater met het accent op de taille en zie hier: stoer en vrouwelijk in één outfit! Deze roze sweater is van Mademoiselle YéYé.

Stap 2: Leer je persoonlijke stijlen kennen

In de blog “zo vind je de perfecte jeans” vertel ik over een aantal stijlen die je kunt herkennen bij jezelf in de garderobe en in de collecties van Love, Peace & Joy. De beschrijvingen zijn vrije vertalingen van de stijlpersoonlijkheden die ik gebruik tijdens een image consult.

Laat je overtuigingen los

Soms is het tijdens zo’n ontdekkingstocht naar je eigen kledingstijl heel snel duidelijk welke stijlen je hebt, maar vaker is het even puzzelen. Dat komt omdat je overtuigingen hebt over jezelf die in de weg kunnen zitten, waardoor je niet meer vrij en onbevangen kunt kijken naar andere kleding.

Tip: Merk je dat je vaak dezelfde kledingstijlen kiest maar ben je daar eigenlijk niet helemaal gelukkig meer mee? Is je kledingplezier er een beetje af? Test de vier stylingtips uit deze blog eens uit. Onderzoek hoe je je voelt.

Een klassieke ruitjesbroek van Mademoiselle YéYé met een vest van Eribé knitwear dat door materiaal- en kleurgebruik een natuurlijke uitstraling heeft.

Stap 3: Leer je ideale verhoudingen, materialen en pasvormen kennen

Kies je voor grote of kleine bloemen? Strakke grafische dessins of golvend en organisch? Het hangt allemaal samen met jouw persoonlijkheid en uiterlijke kenmerken.

 • De grootte van een dessin: Ben je klein en fijn? Dan zullen kleinere vormen beter bij je passen.
 • De vorm van het dessin zelf kun je af laten hangen van de natuurlijke vormen van je gezicht en haar.
 • De valling van de stof zal mooier uitkomen als deze aansluit op de vormen van jouw lichaam.
 • De pasvormen van de kleding kunnen jouw sterke kanten benadrukken.

Tip: ga opzoek naar de harmonie die bij je uiterlijk en innerlijk past.

En als je meer wilt weten over de effecten hiervan, kun je natuurlijk een afspraak maken bij mij (Merijntje) en wandelen we na het image consult even bij de showroom van Ellen langs voor het passen van kleding.

De schitterende halslijn van dit vest die is ingebreid met kleuren die terugkomen in de ruit van de broek maken deze combinatie spannend.

Stap 4: Ga oefenen met deze vier stylingtips, mixen met stijlen

De meeste mensen hebben een mix van drie stijlen. Met het combineren van al je stijlen kun je laten zien wie jij bent. Ik heb vier voorbeelden voor je op een rijtje gezet om mee te experimenteren.

 • Stoer, sportief en romantisch - geef een romantische lange jurk met bloemen een boost van stoerheid: combineer met een wollen trui en platte schoenen of gympen. Maak je stijl romantischer door te kiezen voor laarzen met een hakje.
 • Creatief, klassiek en stoer - ga voor het mixen van prints: combineer een klassiek ruitje met een bloemendessin. Door ervoor te zorgen dat de basiskleur van de dessins van beide kledingstukken hetzelfde zijn kun je de dessins met elkaar combineren. Maak de outfit tijdloos met een fijne basis zoals een jeans of spijkerrok. 
 • Natuurlijk, creatief en klassiek – combineer bijvoorbeeld een klassieke ruitjesbroek met een vest dat door materiaal- en kleurgebruik een natuurlijke uitstraling heeft. 
 • Klassiek, sportief én creatief – denk aan een klassieke broek met een sportief dessin of sportieve tricot stof. Een blouse oogt klassiek, een print maakt hem creatief. 

Deze pinstripe broekvan Tante Betsy is klassiek door zijn pasvorm en dessin maar sportief door de tricot stof. Het model van de Mademoiselle YéYé blouse oogt klassiek, de print maakt hem creatief. De verbinding tussen de dessins zit ‘m in het detail van de kleuren: zachtroze. Een paar vrolijke sneakers van M. Moustache erbij et voilà!

Van welke stijlen word jij blij? En welke combinaties wil jij eens uitproberen? Ik ben benieuwd!

Liefs, 
Merijntje

Laat een reactie achter