• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Zin in een tuinfeestje?

Tuinfeestjes, ik ben er gek op! En bij een hip tuinfeest, hoort een ‘tuinfeestproof-outfit’. Die mag er wat mij betreft lekker zomers en vrolijk uitzien. Ik zocht er een paar uit in de shop en laat ze je zien in deze feestelijke blog mét natuurlijk de fijnste tips voor een heerlijk buitenfeest!

Als ik een grotere tuin had en daardoor meer mogelijkheden, zou ik elke maand in de lente en zomer wel een tuinfeestje willen geven. Oh oh wat zeg ik nu…. mocht ik ooit een grotere tuin krijgen, dan kan ik nu al een aantal namen opnoemen van mensen die me dan helpen herinneren aan deze uitspraak 😉 . Vandaag geef ik jullie wat low budget en duurzame stylingtips die gegarandeerd een fijn tuinfeest zullen opleveren.

Leuk zo’n tuinfeest, maar wat als het regent?

Een feestje buiten is natuurlijk het allerleukst bij droog weer, mét zon! Maar helaas hebben we dat niet altijd in de hand. Met een paar tentdoeken, een partytent of grote parasols is het probleem ‘regen’ zo opgelost. En mocht de temperatuur wat lager zijn dan gehoopt… dan bieden vestjes en dekentjes een uitkomst. Hang of leg ze her en der neer en je gasten pakken ze vanzelf.

Versieren maar

Lampionnen, pompoms en waaiers, deze hang je overal door je tuin; aan takken van bomen, in struiken en aan balken. Dit geeft direct een feestelijke uitstraling.

Nóg mooier in kleuren in dezelfde tinten

Het is mooi om alles in dezelfde tinten te houden. Ik heb in dit geval gekozen voor wit, roze en goud. Ook fijn aan dit soort versiersels is dat je ze kunt hergebruiken voor een volgend feestje. Beter dan eenmalige plastic ballonnen, die ook nog eens slecht zijn voor het milieu.

Verse bloemen

Vers geplukte berm- en veldbloemen geven ook altijd een vrolijk en feestelijk effect. Zet de bloemen gewoon in flessen die eigenlijk bestemd waren voor de glasbak, dan hoeft het ook niet veel te kosten. Tegenwoordig zitten heel veel drankjes, pastasauzen en olijfolies in prachtige flessen. Je maakt ze goed schoon en rangschikt hier de verschillende bloemen in. Ook is het leuk om wat kleinere flesjes met bloemetjes op te hangen aan een lint of touwtje.

Bij een echt tuinfeest hoort een vuurtje

Vuurkorven en – schalen geven altijd een fijn en gezellig sfeertje. Vooral als de avond valt en het begint wat schemerig te worden. En mocht het wat koeler zijn of worden, dan is het zitten bij een vuurtje op een simpele boomstam ook een prettige uitkomst.

Maak het knus

Met kleden zowel op de tafel als op de grond creëer je een knusse sfeer in je tuin. Ook dit hoeft niet veel te kosten. Ga naar de kringloop of tweedehandswinkel en de meest geinige, kleurrijke en gekke kleden heb je daar voor het uitkiezen. De plastic vloerkleden die je tegenwoordig veel ziet zijn leuk, maar waarom niet gewoon een Perzisch tapijtje van de kringloop op de grond? Dit voelt ook nog eens heel aangenaam aan je blote feestvoeten.

Op de foto, zie je een gehaakt ‘kleed’ op tafel liggen. Dit is eigenlijk een bedsprei, dat ik bij een tweedehands winkel kocht. Natuurlijk heeft het wel eerst even een kookwasje ondergaan…

Tuinfeestproof-outfit

Bij zo’n (h)eerlijk hip tuinfeestje, hoort natuurlijk ook een tuinfeestproof-outfit. De outfit mag er wat mij betreft lekker zomers en vrolijk uitzien, maar wat ik daarnaast écht een must vind, is dat ik me er lekker in kan bewegen. Bij de jurkjes die ik voor deze blog heb uitgekozen is dat absoluut het geval. Dus mocht je binnenkort een (tuin)feestje hebben dan zie je jezelf misschien al wel in één van deze vrolijke jurkjes of de tropische rok lopen.

Feestelijke zomergroet!
Marloes

Laat een reactie achter