• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Zo kies je de beste basics

Je ziet ze voorbij komen, je denkt er niet over na, waarschijnlijk heb ook jij er een aantal van in de kast liggen: basics! Met de nieuwe basics in de collectie van Love, Peace & Joy kun je op een eenvoudige manier je kledingcollectie aanvullen met stukken die jaren mee gaan. Wil je vrienden worden met jouw basics? Lees dan snel verder!

Wat zijn basics?

Basics zijn kledingstukken die op de eerste plaats effen van kleur zijn. Kledingstukken die een pasvorm hebben die relatief eenvoudig is en niet per se een ‘state of art’. Het zijn stukken waarmee je jouw kledingkast voorziet van een soort ruggengraat; Eigenlijk kunnen ze altijd en vooral mét de rest van je garderobe gedragen worden.

Lillian draag hier een basic roze shirt met daarover een kort vestje op een broek met drukke print die zowel wat hoger in de taille als op de heupen gedragen kan worden. Zo kun je zelf spelen met de lengte van de broek en de stijl die het beste bij jouw figuur past. Al deze kleding is van het merk Blutsgeschwister.

Twee soorten basics

Je hebt basics in modekleuren die per seizoen wisselen. Ze passen simpelweg bij de rest van de collecties van dat seizoen. Is een specifieke kleur een tijdje niet in de mode die wél bij jouw favorieten hoort? Hou dan in de gaten wanneer hij er weer is en sla voldoende in.

Dan heb je nog de basics in basiskleuren die altijd kunnen en vrijwel elk seizoen verkrijgbaar zijn. Bij Love, Peace & Joy zijn zwart, rood, groen en blauw eigenlijk altijd basiskleuren.

Basic shirt met hoge tailleband van Froy & Dind op een flared jeans van Tante Betsy.

Er is geen goed of fout in de effecten van de beschreven kleuren, vormen en lengtes. Het hangt volledig samen met hoe jij naar jezelf kijkt en wat jij mooi vindt van jezelf. Het is belangrijk wie je bent en hoe je dit wilt laten zien aan de wereld.

Kleurkarakteristieken voor  basics

In de collectie basics van Love, Peace & Joy is rekening gehouden met verschillende kleurtypes. Heb je behoefte aan uitleg over de karakteristieken van kleur? Sla er dan nog eens de blogs van vorig jaar op na, bijvoorbeeld die over diepe en lichte tinten, kleurcontrast en warme en koele kleuren.

Waar word jij blij van?

Op het moment dat jij rekening houdt met jouw ideale kleurenpalet zul je niet snel de verkeerde keuzes maken. Wat daar bijzonder goed voor werkt, is je laten leiden door kleuren waar jij blij van wordt, kleuren waar je nu behoefte aan hebt! Als je luistert naar wat jij nodig hebt qua kleur, zal deze kleur jou ook iets te vertellen hebben.

Drie manieren om te kiezen voor de juiste kleur

Om het je makkelijk te maken heb ik drie manieren die je kunt inzetten om te kiezen voor de juiste kleur bij de outfits in je kast of bij nieuw aan te schaffen outfits.

1 ) Heb je veel printjes in de kast hangen? Leg ze eens bij elkaar en kijk welke kleur of kleuren steeds terugkomen. Die kleur is dan een mooie aanvulling voor een basisstuk.

2 ) Ben je meer van de ton sur ton combinaties? Welke kleur komt dan het meeste terug in jouw kast en welk kledingstuk mist nog in die tint? Een top, een broek, een vest? Dan is dat een mooie aanvulling op jouw ton sur ton outfits.

3 ) Hou je van effen kledingstukken en van een hoger kleurcontrast? Leg dan eens een aantal kleurige kledingstukken neer en bekijk welke kleur ontbreekt die wél perfect bij al die verschillende stukken zou passen.

Ton sur ton effect met een top en jasje van Tranquillo.

De halslijn

Wil je lang plezier hebben van je nieuwe basics dan is het slim om aandacht te besteden aan de halslijn. Een V-hals past perfect bij een hartvormig of ovaalvormig gezicht en een rond of ovaal gezicht komt optisch in balans met een ronde halslijn. Hoe lager de ronding, hoe meer accent op het decolleté. Borsten lijken groter met een hogere halslijn. In een volgende blog zal ik hier uitgebreider op in gaan.

De lengte van je basic vestje

Jarenlang waren er maar een paar merken die korte vestjes in de collectie hadden. Inmiddels zie je bij meerdere merken de korte en getailleerde vestjes weer terug in de collecties. Fijn voor iedereen die haar taille wil laten zien of suggereren. Love, Peace & Joy heeft rekening gehouden met jullie allemaal: korter, langer, lang!

Een kort vestje op een jurk accentueert de taille zoals bij deze set van Blutsgeschwister.

Wanneer draag je wat?

Korte vestjes zorgen ervoor dat je taille in beeld komt of dat er een taille gesuggereerd wordt. Handig voor op een jurk met duidelijk zichtbare taille en A-lijn rokgedeelte of op een broek met hoge taille.

Middellange vestjes zorgen ervoor dat je taille iets minder in beeld komt. Handig op een rok en broek met middelhoge of lagere taille. Wil je je taille toch accentueren, kies dan voor een vestje met een bandje in de taille (Blutsgeschwister heeft deze in de collectie).

Lange vesten zijn heerlijk voor iedereen die geen taille heeft, geen taille wil laten zien of zich comfortabel en relaxed wil voelen. De lengte- en kleurverschillen die ontstaan tussen de kledingstukken zorgen voor breuklijnen; die maken je optisch korter of langer.

Langer lijken of je lengte breken

Als je bijvoorbeeld langer wilt lijken, draag dan een lang vest op een jurk of rok in gelijke kleuren en lengte. Ben je lang en wil je je lengte breken, dan is het handig om juist voor kleur- en lengteverschil te zorgen.

Je kunt de effecten van kleur, de halslijn en lengte inzetten om je te kleden op een manier waar jij blij van wordt en accentueren wat jij wilt accentueren. Tijdens een figuuranalyse leer ik je wat de lengte en halslijn kunnen doen voor je gehele silhouet en wat de ideale hoogte is van de halslijn in balans met de lengte van jouw hals en gezicht.

Welke basics hebben jouw hart gestolen? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Merijntje

Laat een reactie achter