Lieve bezoeker,

Na bijna 13 ontzettend leuke, soms ook roerige en bovenal best intensieve jaren heb ik besloten om te stoppen met Love, Peace & Joy in de huidige vorm. Geen makkelijke beslissing omdat ik de keuze niet alleen voor mezelf maakte, maar ook voor een fantastisch team.

Op dit moment is de website daarom even niet beschikbaar. Ik neem een moment voor mezelf om over de toekomst na te denken.

Voor vragen over bestellingen of retouren van de afgelopen periode, kun je mailen naar info@lovepeacejoy.nl.

Liefs, Ellen

Zo vind je de perfecte jeans!

Wie heeft er nou geen spijkerbroek in de kast liggen?! Jeans zijn het ideale kledingstuk om veelzijdig te stylen en naar jouw hand te zetten. Ik ben als kledingcoach altijd op zoek naar fijne, duurzame modellen die echt lekker zitten en passen bij ieders figuur. Ik was daarom blij verrast met de collectie jeans die Love, Peace & Joy nu in de collectie heeft! Tijd voor een blog.

Zo vind je de perfecte jeans

Drie uitgangspunten

1. De sterkste kant van jeans: ze combineren zo heerlijk met andere kledingstukken. Maar hoe creëer je nu jouw unieke stijl? Ik deel tips hoe je een outfit met spijkerbroek voor jouw persoonlijke smaak en stijl of voor het juiste moment van de week compleet kunt maken.

2. Een fijne jeans staat of valt met materiaal en pasvorm. Ik geef je mijn tips voor het vinden van de juiste modellen.

3. Kies je kleur. Aan de hand van een paar tips & tricks kun jij de juiste kleur voor je jeans kiezen. 

Een jeans werkt als een kameleon

Stijl creëren

Wat maakt de jeans zo veelzijdig? Jeans werken als een kameleon: ze passen zich optisch aan op de andere kledingstukken die je erbij draagt én de schoenenkeus. Jeans kunnen van nature al bij je stijl passen of je styled de jeans zo dat deze past bij jouw stijl.

Hoe straal je uit dat je goed zit in je vel? Door te kiezen voor stijlen die bij jouw persoonlijkheid passen.

Vijf stijlen op een rij

Stoer en no-nonsens
Een jeans past van nature bij je als je houdt van een stoere no-nonsens stijl, ook wel kek-gamin genaamd. Een gymp en gestreepte top (onderstaande is van Lily-Balou) erbij en je bent klaar. Jeans op jeans zijn nog steeds helemaal hot, dus heb jij nog een jeansjasje? Pak hem erbij! Verras jezelf door bijvoorbeeld te kiezen voor dit gele exemplaar.

Zo vind je de perfecte jeans

Klassiek en sportief
Hou je meer van een klassiek sportieve stijl dan voel jij je ook al snel fijn in een spijkerbroek. Kies voor een hak of nette sandaal erbij en een blouse met kraagje. Dit blousje van Mademoiselle YéYé is een perfect voorbeeld van een sportief klassieke combinatie. 

Zo vind je de perfecte jeans

Natuurlijk
Hou je meer van natuurlijke kledingstijlen in ademende materialen als katoen, wol en linnen? Dan is een jeans waarschijnlijk ook voor jouw kast een waardevolle aanvulling, omdat het een alom geaccepteerd kledingstuk is wat niet opvalt en zo makkelijk te combineren is. Jij pakt hier een zeegroene top met mooie snit bij en een comfortabel vest in pasteltinten. Kijk maar eens in de collectie van Zilch voor eindeloos veel basics en INTI heeft prachtige zomervesten.

Zo vind je de perfecte jeans

Romantisch
Jeans style je romantisch door ze te combineren met andere kledingstukken die een romantische uitstraling hebben, denk aan bloemen, kant, ruches. Juist omdat de aandacht naar de bovenstukken zal gaan, trek je de aandacht naar je gezicht. Maak het af met een parel van Urban Hippies in je oor en een romantische schoen met hak van bijvoorbeeld ART. De blouse op de foto is van 4funkyflavours

Zo vind je de perfecte jeans

Creatief
Ben je meer een creatief type en lijken jeans bijna te gewoon voor je? Combineer dan met kleurrijke items. Gebruik contrasterende kleuren in zwart en rood op groen, zoals bij deze blouse van 4funkyflavours. Dat maakt de outfit uitbundig. Het kan zo gek niet zijn of jij kunt ermee uit de voeten. Voeg een rode riem toe, combineer met open sandalen (deze prachtexemplaren zijn van Neosens) en lak je nagels in een opvallend kleurtje.

Zo vind je de perfecte jeans

Materialen en pasvormen bepalen

Hoe veelzijdig en breed verkrijgbaar jeans ook zijn, ik hoor toch vaak dat het moeilijk vindbare kledingstukken zijn. Veel vrouwen zijn wat zachter en ronder van lichaamstype en jeansstof is van oorsprong stug en hard, bedoeld om lang mee te gaan en tegen een stootje te kunnen. Stugge stoffen knellen en voelen al snel onprettig, juist als je wat zachter van lijf en leden bent. Lang leve de materialen die tegenwoordig steeds meer worden gebruikt. De jeans van Tranquillo zijn gemaakt van biologisch katoen met een beetje elasthan en dragen daardoor erg prettig.

Met deze jeans ben je lief voor je lichaam

Voor spijkerbroeken is het net als met alle andere kleding belangrijk om de goede pasvorm te vinden voor jouw lichaam en stijl. Ik noem hieronder de pasvormen uit de collectie van Love, Peace & Joy, van strak naar wijd ingedeeld.

Zo vind je de perfecte jeans

Skinny
Het aangesloten model onder de jeans. Strak op de benen, strak op de billen. Dit model is ideaal als je houdt van een strakker zittende broek maar niet van knellende modellen. Zet de vorm van jouw benen in het zonnetje en accentueer de natuurlijke vorm van je benen én billen met deze jeans.

Zo vind je de perfecte jeans

Bootcut
Een niet te strakke maar ook niet te wijde jeans. Als je houdt van wat minder nadruk op je benen maar wel een accent op de billen zoekt. Dit model is korter dan de skinny en laat je enkels bloot als je een gemiddelde lengte hebt. Dit geeft je direct een lente-look.

Zo vind je de perfecte jeans

Culotte
Een kortere wijde jeans. Deze jeans zie je eigenlijk pas sinds een paar jaar in het modebeeld terug. De culotte is gebaseerd op de vroegere broekrok en geeft een luchtige touch aan je look. Wijde broekspijpen, accent op de taille; een vrouwelijke jeans die ook heel goed representatief gedragen kan worden.

De pasvorm van jeans wordt natuurlijk nog afgewisseld met de hoogte van de taille. De taille van deze modellen ligt bij de skinny iets lager en bij de bootcut en culotte iets hoger.

Kleur kiezen

Al deze jeans zijn verkrijgbaar in de kleuren indigo, honey en olive.

Zo vind je de perfecte jeans

Indigo is de naam van de verfsoort die wordt gebruikt voor de gebruikelijke blauwe spijkerbroek, in dit geval een koele blauwtint. Deze jeans zijn na de kleuring nog gewassen voor een licht, zomers effect. Indigo is de meest makkelijk te combineren kleur omdat de tint gezien wordt als naturel.

Zo vind je de perfecte jeans

Honey geeft je look direct een zonnige uitstraling.

Instant happiness!

Deze jeans is licht en eigenlijk vergelijkbaar met wit, daardoor kun je er verrassend veel combi’s mee maken, probeer het maar eens uit.

 Zo vind je de perfecte jeans

Olive is een fijne basiskleur, ook als je houdt van een wat ingetogener palet. Een kleur die je in de lente en zomer ook in kunt zetten voor een lichte touch aan je outfit. Het combineert met meer kleuren dan je op het eerste gezicht denkt.

Variëren met andere kledingstukken, nu jij!

Een goed zittende jeans gaat jaren mee. Waarom? Omdat je er zo goed mee kunt variëren. Eigenlijk past een goed gekozen jeans altijd bij al jouw andere kleding. Daarom is het de investering waard om een mooi model te vinden waar jij je lekker in voelt.

Zo vind je de perfecte jeans

Welke jeans uit de nieuwe collectie is jouw favoriet en hoe ga jij hem combineren? Wij zijn benieuwd!

Liefs, 
Merijntje

P.S. Als je echt lang met je jeans wilt doen, was je die dan zo min mogelijk. Gewoonlijk is even luchten of met de handstomer erlangs gaan voldoende. Je jeans gaan zo veel langer mee!

De eerste keer dat je jouw jeans toch wilt wassen, leg je hem eerst een half uur in een badje met water en azijn, dan fixeer je de kleuren extra. Daarna een korte was op lage temperatuur. Gebruik beter geen wasverzachter.

1 reactie

Bedankt weer voor jullie leuke blig!
Helaas voor mij is de ideale jeans moeilijk te vinden. Ik heb hele lange benen en alles is daardoor te kort. Een enkellqnge jeans staat dan absurd en de rest heeft en lengte die het net niet is. Bij King Louie had ik er eentje gevonden met een bootcut en hoge taille. Maar ik moet voor de lengte de grootste maat en toennhad ik een “zak” bij mijn kruis 🤣. Nu eentje gevonden die zelfs een beetje te lang is. Hoog en strak en lekkere wijde pijpenstelen. Mijn benen lijken nog langer. Helaas wel tegen mijn principes in uit het buitenland en niet eco. Want hij is van Shein 🙈. Weinig goede broeken te vinden voor lange benen dus.

Marit

Laat een reactie achter