• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Zo vind je de perfecte lange jurk voor deze zomer

Bij de eerste echte warme dag voelt het als een bevrijding. Geen dikke winterjas meer nodig, geen lange broek, maillot of panty. Blote armen en benen. Heerlijk! Toch? Word je net als ik iets minder blij van de aanblik van die bleke winterbenen; kies een lekkere lange zomerjurk. Ik laat je mijn persoonlijke favorieten zien!

Het deed me altijd een beetje aan mijn moeder denken, lange jurken. In de jaren ’70 had je van die zwierige exemplaren, blote voeten eronder, vrijheid blijheid. Op de een of andere manier vond ik ze niet zo bij mij passen en koos ik toch voor kortere rokken. 

De zoektocht naar een maxi dress

Mijn benen bruinen vrij snel en anders smeer ik er wel wat bruiningscrème op. Dat kan natuurlijk ook prima, maar op mijn werk voelt het toch wat bloot en zomers. En ook een picknick in het park is altijd wat ongemakkelijk, want hoe ga je charmant zitten zonder al te veel inkijk? De zoektocht naar een langere jurk, waarbij ik niet op mijn moeder zou lijken, was begonnen.

Bij de vorige zomercollectie van Tante Betsy maakte mijn hart al een sprongetje, mooie overslagjurken die net over de knie vielen. Ik probeerde ook nog wel andere, nog langere jurken, maar het was óf niet de juiste print voor mij of niet het juiste model. Deze zomer is het dan eindelijk gelukt; er zijn verschillende uitvoeringen van langere jurken die wel bij mijn figuur passen en waarvan de print me ook nog eens superblij maakt! 

De perfecte lange zomerjurk

Er dient zich alleen een nieuw probleem aan, want ik kan niet kiezen! Zoveel leuke jurken die bij verschillende gelegenheden uit de kast kunnen komen. Ik zet er een aantal op een rij om zo mijn keuze te maken. Wie weet help ik jou daar ook wel mee aan de perfecte lange jurk voor deze zomer.

Jurk voor een zakelijke afspraak

Ik ben op dit moment veel thuis aan het werk, maar uiteindelijk hoop ik toch weer naar kantoor te gaan. En zakelijke afspraken te maken. Dan is het handig als een jurk een klassieke look heeft en ook een mouwtje. Je wilt er tenslotte niet uitzien alsof je net van het strand komt. De maxidress van 4funkyflavours vind ik prachtig. De stof heeft een subtiele glim en het donkerblauw geeft de jurk een klassieke uitstraling. Ik zie mijzelf hier al in naar kantoor gaan, na de coronacrisis.

Comfortabel en sportief

Een jurk die lekker zit en niet kreukt is handig voor thuis, maar ook voor een dagje weg. Misschien mogen we ooit weer op vakantie en dan is het fijn als een jurk niet zo kreukt. Deze jurk van Blutsgeschwister is van biologisch katoen en kreukt amper. Voor thuis in de tuin vind ik hem bijvoorbeeld fantastisch. De stof is lekker rekbaar en daardoor comfortabel.

Slipper, sandaal of sneaker; het kan allemaal

Is het wat frisser ’s avonds, dan trek je zo je benen in en laat je de stof de boel bedekken. Deze jurk vind ik ook leuk met een sportieve sneaker eronder. Want de tijd dat je alleen slippers of een sandaaltje draagt onder een lange jurk, is natuurlijk al lang voorbij. Een witte sneaker, of een leuk kleurtje, het staat geweldig onder een lange jurk.

Voor naar het strand

Natuurlijk is een slipper of sandaal op hele hete dagen ook heel prettig. De spaghetti jurk van Bakery Ladies zou ik dan kiezen, lekker bloot. Staat er een dagje strand op de planning, dan zou dit echt mijn jurk zijn, in één van mijn favoriete kleuren rood. Met een spijkerjasje erover kun je ‘m op wat koelere dagen ook prima dragen.

Een jurk die mooi afkleedt

Wat ik minder prettig aan lange jurken vind, is dat niet alle modellen geschikt zijn voor mijn ronde vormen. Ik heb geen zin om als een worst in een strakke jurk gepropt te zitten. En shapeware dragen in de zomer vind ik veel te warm. Bakery Ladies heeft lange jurken die mooi afkleden. De maxi-dress ‘Mini Flower’ is daar een goed voorbeeld van. Zo fijn dat dit model plooien heeft bij de buik, dit kleedt mooi af. Zelf ben ik niet zo’n fan van dunne bandjes, dus dat vind ik ook een pluspunt van deze jurk. De mouwloze jurk heeft een V-hals en ik kan er prima mijn bh-bandjes onder verstoppen.

Een jurk die jaren mee gaat

En dan is er nog de jurk uit de huidige collectie van Tante Betsy die ik nu al als een klassieker beschouw. De ‘Hippie’ jurk heeft een zwarte, tijdloze basis en ook op de lieve Edelweiss-bloemetjes, zal ik niet snel uitgekeken raken. Wat een heerlijke zomerjurk, perfect om in de tuin te dragen. Als je die witte benen dan toch nog wat zonlicht wilt gunnen, trek je de rok van de jurk wat omhoog, benen op een stoel en zonnen maar! Dit is nu echt een jurk die jarenlang in mijn kast zal hangen en elk jaar weer tevoorschijn komt bij de eerste zonnestralen.

Stiekem heb ik dus al wel zo’n beetje mijn keuze gemaakt, maar toch ben ik benieuwd naar jullie frisse blik. Wat vinden jullie nou de perfecte lange zomerjurk voor mij?

Liefs,
Jolinda

Laat een reactie achter