• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Zo vind je de perfecte zakelijke look

Al een tijdje sta ik bekend om mijn liefde voor kleurrijke kleding. Hoe vaak ik de opmerking ‘zo, jij ziet er weer vrolijk uit vandaag!’ heb gehoord, is niet op een hand te tellen. Zelf deel ik trouwens ook graag complimentjes uit als ik iemand zie die opvallend en kleurrijk gekleed gaat. Zo maak je een grijze dag ineens een stuk vrolijker.

Een nieuw hoofdstuk

Trek mij een zwarte jurk aan en ik verbleek. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Het past niet bij me, vrolijke kleuren wel. Toch kies ik de laatste tijd steeds vaker voor minder drukke printjes. Nog wel kleur, maar liever een rustig beeld.

Het past bij een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Ik maakte afgelopen zomer een carrièreswitch. Lang verhaal kort, ik sta regelmatig voor de klas. En terwijl ik mijn best doe om de lesstof uit te leggen, krijg ik regelmatig een vraag tussendoor. ‘Wat is eigenlijk uw lievelingskleur?’ Of: ’hoeveel sneakers heeft u eigenlijk?’ Het zette mij aan het denken. Leidt mijn kleding te veel af?

Zakelijk kleden

Als beginnend docent is alles nog nieuw en soms onwennig. Studenten zijn doorgaans enorm eerlijk en het laatste wat ik wil is me druk maken over mijn uiterlijk. Ik wil kleding dragen die comfortabel zit en me mooi staat. Zodat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. En als ik met een ‘hysterische’ outfit voor de klas sta, lukt me dat niet zo goed.

Naast mijn baan als docent ben ik ook aan de slag gegaan als freelance tekstschrijver. Als je mijn kledingkast opentrekt, zie je vooral veel rood. Het allerliefste stop ik daar nog felroze bij. Met een drukke print is het dan allemaal best wel veel en behoorlijk aanwezig. Prima tijdens een avondje uit, maar niet altijd zo geschikt voor een zakelijke afspraak. Ook daarbij heb ik behoefte aan verandering.

Een rustige outfit met 'Jolinda' elementen

Op een avond wisselde ik hierover met LPJ-collega en topstyliste Marloes via Instagram van gedachten. Bij mijn zoektocht naar een nieuwe look die beter past bij mijn nieuwe werkzaamheden, kreeg ik van haar fijne tips. Een rustige outfit kan ik nog steeds ‘echt Jolinda’ maken door kleine elementen toe te voegen. Mooie fleurige kettingen of een opvallende haarband. Marloes schreef: ‘Een bruin bloesje of een bruine jurk lijkt me ook heel leuk bij jou. Mooi met oranje accessoires bijvoorbeeld.’

Aan de slag met een nieuwe, meer zakelijke look

Met deze tips en mijn ideeën over een nieuwe zakelijke look ging ik samen met Ellen aan de slag. Zowel van de vorige als van de nieuwe collecties pikten we mooie items waar ik me superfijn in voel. Neem bijvoorbeeld de geweldige retroblouse van Surkana. Met zo'n wijde zwarte broek erbij staat het zakelijk en toch net even anders. Daar hou ik zo van!


Een zakelijke afspraak op een zomerse dag

Als ik op een zomerse dag een zakelijke afspraak heb, vind ik de lange paarse jurk van Tante Betsy het fijnste. In een korte jurk zonder panty voel ik me niet prettig, dit is heerlijk luchtig en het staat toch netjes gekleed.


Laagjes voor frissere dagen

Is het wat frisser, dan pak ik de mooie trui van 4funkyflavours. Deze kan ik ook prima over een effen shirt dragen, zo kan ik als het toch warmer wordt, de trui alsnog uitdoen.

Met de oranjetinten die Marloes mij tipte in het achterhoofd viel ik als een blok voor deze jurk van Blutsgeschwister. Deze is ook geschikt voor een frisse dag en psst in de sale! Je ziet het wel: genoeg mogelijkheden voor een nieuwe zakelijke look! Welke vind jij mij het mooiste staan?

Liefs,
Jolinda

Laat een reactie achter