• Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl
  • Gratis verzending vanaf € 150
  • Snelle bezorging
  • Duurzame & betrouwbare verzending via Fietskoeriers.nl

Zwanger? Zo kleed je je duurzaam!

Het voelt een beetje gek om het zo in een blog te schrijven, maar inmiddels ben ik alweer 33 weken zwanger. Voor mij is dit mijn eerste zwangerschap, dus alles is nog nieuw. Zo ook het moment dat ik ineens niet meer in mijn eigen broek paste.

Het kopen van zwangerschapskleding heb ik zolang mogelijk uitgesteld. Ik had er al wel een beetje over nagedacht, maar ik wilde toch eerst wachten tot mijn normale kleding écht niet meer zou passen. Want eigenlijk hou ik helemaal niet zo van shoppen. Wel van kleding hoor, maar niet van dat eindeloze winkel in, winkel uit.

Zou het echt niet meer passen?

Ik keek er dus niet echt naar uit om een hele nieuwe garderobe aan te schaffen. Daarnaast vind ik het ook wel zonde, want ik ga graag duurzaam om met kleding. Het idee dat ik het maar een paar maanden draag en daarna niet meer, past niet in die duurzame gedachte.

Oh jee mijn broek gaat niet meer dicht!

Maar goed, het moment was daar, ik paste mijn eigen broeken niet meer. Een vriendin, ook zwanger, stelde voor om samen te gaan shoppen voor positiekleding. Oké, dacht ik, het is wel gezellig en wie weet wat ik tegenkom. Dus ik ben een dagje Arnhem in gegaan om me onder te dompelen in de wereld van de positiekleding. Het was zeker gezellig, maar qua kleding een beetje teleurstellend. Verder dan het scoren van een broek kwam ik niet. Ik vond het allemaal weinig inspirerend en ik miste de leuke sprankelende kleurtjes en vrolijke printjes.

Zo ver mogelijk komen zónder positiekleding!

Ik vertelde dit tegen Marloes en zij zei dat ze eigenlijk nooit echt zwangerschapskleding had gedragen. “Je komt echt al heel ver met leuke rokjes en jurkjes” zei ze. Dus ik had een nieuwe missie. Zelf vind ik één zwangerschapsspijkerbroek wel echt het minimum, maar verder kom je een heel eind als je een beetje creatief bent. Hieronder geef ik wat tips en noem ik enkele zomermusthaves uit de ‘gewone’ Love, Peace & Joy collectie. Op de foto’s zie je kleding van de merken Blutsgeschwister en Zilch.

Musthave 1: De flodderbroek

Ik noem de broeken altijd een beetje oneerbiedig ‘flodderbroeken’, maar ze zijn idéaal voor in de zomer. Het rekbare elastiek zit heerlijk onder mijn buik en door de dunne luchtige stof super fijn voor warme dagen. Deze combinatie van de top en broek bijvoorbeeld. Zo, als setje, lijkt het een beetje op een jumpsuit, maar met twee losse items kun je veel meer combineren. De broek is natuurlijk ook goed te combineren met een andere top. Naar mijn mening een musthave voor de zomer, zwanger of niet.

Musthave 2: Een jurkje met stretch

Nog zo’n zomertopper is het mintgroene jurkje met ijsjes. Ook prima te dragen met een legging of vestje. Ik kies nu bewust het liefst voor tricot of andere stretch stoffen, in eerste instantie omdat ze comfortabel zitten en daarnaast omdat ik ze dan zo lang mogelijk door kan dragen met een groeiende buik.

Het accent hoog in de taille

Let als je zwanger bent op waar het accent gelegd wordt. Over het algemeen kies je het beste voor een jurkje waarbij het accent hoog in de taille ligt. Dit is namelijk het smalste gedeelte van je lichaam en dat wil je dan juist accentueren. Dit jurkje is daar uitermate geschikt voor!

Musthave 3: Een blousejurk

Tja als ik dan toch een buikje krijg, wil ik hem natuurlijk ook showen. Een leuke casual set in combinatie met een zwangerschapsjeans is deze rode top met de knalgele jurk, die ik hier als blouse draag.

Laat die buik maar zien!

Door te spelen met contrasterende kleuren, valt die buik flink op. De jurk is gemaakt van zacht linnen waardoor hij luchtig en heel prettig draagt. Ik krijg hem nu even niet dicht, maar na de zwangerschap blijft die zeker in de kast als zomerjurkje.

Nog zo’n mooie blousejurk is deze met blaadjesmotief. De jurk valt heerlijk los en is gemaakt van een luchtig geweven viscose. Niet stretchy dus, maar doordat je hem aan beide kanten kunt tailleren met strikjes, draag je hem zo strak of los als je zelf wilt. Je kunt deze lang doordragen tijdens een zwangerschap. En mocht hij uiteindelijk toch te strak worden, dan staat ie ook weer prima als ‘open’ blouse op een broek.

Musthave 5: Een zwierige rok

De zonnige gele rok met strepen (hieronder) is ook weer heel goed te combineren met de top met print. Het heerlijke zachte tricot stofje zwiert lekker om je heen. Het fijne van deze top is dat hij lang genoeg is (ik draag hier wel een M, terwijl ik normaal S heb). Zeker een aandachtspuntje bij het kopen van tops of shirts als je zwanger bent, is de lengte. Een paar wat langere, effen tops kunnen ook een uitkomst bieden. Deze draag je dan onder je normale shirts als die net niet lang genoeg zijn.

Musthave 6: Overslagtops

Straks wil ik graag borstvoeding gaan geven, dus dan is het handig om nu alvast te investeren in een paar tops (of jurken) met een overslag. Zo’n top rekt tijdens de zwangerschap al fijn mee bij een groeiende boezem (ook iets waar ik even aan moest wennen).

Mijn vestjes draag ik overigens ook gewoon door. Aan het begin konden mijn vestjes nog dicht, wat later alleen de middelste twee knoopjes en nu op het eind draag ik ze gewoon open. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en in welk seizoen je zwanger bent.

Creatief combineren

Zo kun je met veel kledingstukken creatief omgaan, waardoor je er langer van geniet en je misschien helemaal niet zoveel positiekleding nodig hebt. Alle kleding op de foto’s -met uitzondering van de jeans en voor zover je maat er nog bij zit- shop je nu in de sale, dus dat is ook weer mooi meegenomen.

Wat zijn jullie ervaringen met kleding tijdens je zwangerschap of heb je nog goede tips? Ik hoor het graag, heb nog een paar weekjes te gaan 😉 .

Liefs,
Lillian

Met veel dank aan Marleen van de prachtige winkel Eigen Zinnig in Zutphen waar we een aantal foto’s mochten maken.

Laat een reactie achter