5 tips voor slimme outfits op reis

24 april 2018 11 reacties Jolinda van Alfen

Ken je dat gevoel? Een kledingkast boordevol kleren, maar geen idee wat je allemaal mee moet nemen op vakantie? Omdat ik naast mijn jurkjesverslaving ook verslingerd ben aan reizen en citytrips, heb ik daar mijn eigen oplossingen voor bedacht: Slim combineren.

Zo jammer dat mijn hele kledingkast niet mee kan

Ik ben gek op reizen. En op kleurrijke kleding. Die twee combineren, daar word ik steeds handiger in. Het allerliefste neem ik een flinke stapel rokjes en jurkjes mee op vakantie. Tot grote ergernis van manlief. “Dat heb je toch allemaal niet nodig?” Hij heeft gelijk en zeker op korte citytrips is dat ook helemaal niet handig. Als je vliegt, neem je vaak alleen handbagage mee. Mijn complete collectie jurkjes past daar niet in. Zo jammer!

Tip 1: Leg je favoriete kledingstukken op bed

Voor mijn tripje naar Athene heb ik mijn favoriete items van dit voorjaar uitgestald op bed en ben slim gaan combineren. Welke kleuren passen mooi bij elkaar en is dat ook enigszins te doen met de ruimte in mijn kleine koffertje? Door kledingstukken handig te combineren kun je verschillende looks samenstellen. Ik kies voor knalkleurtjes.

Citytrip outfit

Tip 2: Denk in laagjes

Zeker als je niet precies weet wat het weer gaat doen op je vakantiebestemming, is het handig om kledingstukken in te pakken waarmee je laagjes creëert. Je kunt daarbij best een beetje out of the box denken. Zo zit de kleur geel niet in mijn Tante Betsy cactus rokje, maar staat mijn vest van IEZ er toch fantastisch bij. Daaronder draag ik dan weer een blouse of shirt en daaronder een hemdje. Als de temperatuur oploopt kan er van alles uit. Als je zorgt voor verschillende kleuren in de laagjes, kun je heel makkelijk ook weer andere outfits samenstellen.

Een basic vest kun je altijd combineren

En wist je dat de bomberjacks van ATO Berlin ook heel mooi staan op een maxi-zomerjurk? Of kies een meer basic vest of spijkerjasje om over je zomerjurkjes te dragen.

Tip 3: Bespaar niet op accessoires

Wat je ook doet om ruimte in je koffer te besparen, doe dat vooral niet met accessoires. Ik neem altijd lekker veel sieraden mee en het liefst ook een klein gekleurd tasje. Zo geef je zelfs een simpele jeans nog een hippe uitstraling.

Tip 4: Trek je lekkerste sneakers aan

Beperk op schoenen. Ik trek gewoon mijn lekkerste sneakers aan en combineer die weer slim met mijn jurkjes. Een paar sandaaltjes in de tas en klaar ben je. Het is echt niet nodig om allemaal verschillende kleuren sneakers mee te nemen. Kies een paar dat goed staat bij meerdere outfits. Vind je dit lastig, leg de sneakers dan op bed bij de sets die je hebt gekozen. Ook hier geldt weer, denk out of the box.

Tip 5: Kleding oprollen

Natuurlijk neem je geen strijkbout mee op vakantie. Wil je toch dat ene toffe jurkje mee, waarvan de stof gaat kreuken? Rol je kleding op! Je bespaart er ook nog eens ruimte mee. Loze ruimtes in je koffer vul je met sokken, ondergoed en panty’s.

Bonustip

Het is handig om kritisch te kijken naar de soort stof van je kleding. Dikke stugge stof neemt veel meer ruimte in. Dus voor die spijkerbroek kun je net zo goed twee of drie jurkjes inpakken. Met een fijne gekleurde panty erbij heb je een outfit voor slecht en mooi weer. Die panty kan als de zon doorbreekt namelijk prima in dat leuke kleine tasje dat je bij je hebt. Wil je toch perse je favoriete jeans mee, trek die dan aan tijdens de reis.

Heb jij nog aanvullende tips voor mijn komende trips en vakanties? Let me know! Oh en alvast een fijne vakantie natuurlijk!

Liefs,
Jolinda

Getrouwd met Herman en woont op de mooie Veluwe. Moeder van Katta (2005), Bent (2007) en Lina (2010). Jolinda wordt blij van mooie jurkjes en vrolijke kleuren, leuke steden met fijne winkeltjes, haar gezin, vrienden, lekker eten en de natuur.