Bij tropische temperaturen horen tropische jurkjes

31 mei 2018 14 reacties Ellen Das

Is het je al eens opgevallen dat Nederlanders altijd over het weer praten? Het regent te veel, het is te koud of juist te warm. Over dat laatste gesproken; Afgelopen week konden we onze lol op. Wat een tropische temperaturen en dat in mei! Daar horen tropische jurkjes bij...

Ik geloof dat het zelfs de warmste meimaand ooit was. Nou, dat hebben we geweten. Ons huis wordt -as we speak- geschilderd en ik heb gewoon medelijden met die mannen die met 30 graden op de steiger staan. Dus ik draag maar braaf kannen water aan, afgewisseld met wat kopjes koffie voor de nodige cafeïne. Tussendoor schrijf ik spontaan deze blog dat natuurlijk over niets anders dan tropische jurkjes kan gaan… Ik zet er een paar voor je op een rijtje.

Kort, korter, kortst

Wanneer het echt 30+ graden is, dan mogen de jurkjes natuurlijk kort en met zo kort mogelijke mouwtjes. ‘Rosamunde’ van ATO Berlin is zo’n jurkje. Leuk geprijsd (€ 44,95) en gemaakt van lekker luchtig viscose. Ik ben gevallen voor de geel met paarse vanwege de gewaagde kleurencombinatie, maar het kan maar zo zijn dat de blauwe straks ook nog in de vakantiekoffer verdwijnt. Neemt maar weinig ruimte in en qua kreuken valt het met dit materiaal ook mee.

Vuurtorenjurk

De blauwe Froy & Dind jurk, hier geshowd door Ilona, is ook een heerlijk zomerjurkje. Dit model heeft het merk al een aantal jaren steeds opnieuw in de collectie en dat is natuurlijk niet voor niets. Van biologisch katoen met een vleugje elasthan, draagt héérlijk!

Kersjes of kusjes op een jurk voor instant happiness

Blij verrast was ik met een hoogzomer aanvulling van Blutsgeschwister zo midden in het seizoen. En helemaal verliefd ben ik op de nieuwste jurkjes met kersjes en kusjes. Het model is wat korter, de nonchalante zakjes vind ik heerlijk en het is echt zo’n jurkje dat meteen goed zit als je hem aantrekt. ‘Madame Cherry‘ pikte ik al in en de verleiding om ‘Kisses for Misses‘ straks ook nog in de koffer te stoppen is toch wel erg groot. Hmm, die vakantiekoffer raakt al aardig vol geloof ik 😉 . Van hetzelfde merk zijn de luchtige katoenen jurkjes ‘Sparrows‘ en ‘Sail away‘, net iets netter en daarom ook erg geschikt voor een (tuin)feestje. Zoom eens in op de smalle boordjes van de hals en mouwtjes, zó leuk!

Met de mouwloze ‘Fiji’ jurkjes van Wow To Go in blauw of roze met een tropische print (overigens ook in een rokje verkrijgbaar) waan je je in een vingerknip op een bountyeiland! Zucht…

Le Pep jurk

De ‘Emy’ jurkjes van Le Pep zijn fijn voor op het strand, maar deze vind ik ook weer heel geschikt als je met deze temperaturen toch een beetje gekleed op je werk wilt verschijnen. De oranjeroze die Judith hier aan heeft is bijna uitverkocht, maar de zachtgroene is ook erg mooi bij een zongebruinde huid.

De ideale jurkjes voor op vakantie

Straks op vakantie zijn deze jurkjes gemakkelijk over je bikini te trekken. Zie je er toch een beetje gekleed uit als je je tussendoor even uit je strandstoel heist om een frisse cocktail of een koel ijsje te halen. Ik kan niet wachten…jij? Je kunt alle jurkjes natuurlijk bekijken in de shop. Wat draag jij het liefst bij tropische temperaturen?

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.