Bloemetjes en bijtjes in de mode!

12 maart 2018 20 reacties Jolinda van Alfen

De leukste tijd van het jaar? Dat is voor mij ongetwijfeld het voorjaar. Niet vanwege de ontluikende natuur of de, als we mazzel hebben, voorjaarszon. Terrassen, het eerste ijsje, dat is allemaal mooi meegenomen, maar laat mijn hart geen sprongetje maken. Wat dan wel? Mijn eerste nieuwe voorjaarsjurkje. Zonder mouwen. Met bloemetjes, bijtjes of andere vrolijke printjes. En oh jongens, wat zit ik dit voorjaar weer goed!

Ik kijk er net als zoveel mensen naar uit. Die eerste voorjaarszon. De winter duurt mij altijd te lang. Echt wennen aan de donkere en winterse kleuren in de mode, kan ik dan ook niet. Eigenwijs als ik ben, geef ik er toch wel mijn eigen draai aan.

Maar na een tijd ben ik het gewoon zat. De dikke panty’s of thermoleggings onder mijn vrolijke jurkjes. De vestjes, dikke truien. Ik heb er zo’n behoefte aan om weer luchtiger gekleed te gaan. En terwijl ik het liefste onder drie dekens wegkruip op de bank, met een warme kop chocolademelk, is daar de uitnodiging van Ellen. Of ik mee wil doen aan de voorjaarsfotoshoot? Daar hoef ik niet lang over na te denken!

Voorjaarsmode

Ik ontwaak uit mijn winterslaap en duik samen met de andere modellen en Ellen onder in de warme kassen van Hof van Twello. We vergeten voor even dat buiten het staartje van de winter nog volop aan de gang is. Als een kind in een snoepwinkel laat ik alle kleuren op me inwerken.

Yes het is voorjaar!

Ik zie veel rood, altijd fijn, fel geel, maar ook zachtere tinten die je meteen een zomers gevoel geven. En de printjes, het is allemaal net iets uitbundiger als de temperaturen weer oplopen. Ellen heeft voor mij mooie combinaties bedacht en ik beleef zoveel plezier aan het passen van alle jurkjes. Lachen voor haar lens gaat dan ook helemaal vanzelf!

Favorieten deze lente

Na de shoot vraag ik mezelf af, wat zijn nou mijn favorieten van dit voorjaar? Welke jurkjes moet ik echt hebben? Het is echt kiezen. Je kunt toch niet anders dan verliefd worden op de citroentjesprint van Blutsgeschwister of die geweldige bloemetjesjurk van IEZ? Het fijne van de merken bij Love, Peace & Joy vind ik dat je er onderling zo leuk mee kunt combineren. Zo past het gele vest echt perfect bij de citroentjes, maar ook weer bij de cactusprintjes in de shop. Die moet ik dus sowieso hebben!

De zwanenjurk is een aangename verrassing

Ook de zwanenjurk van Froy & Dind fleurt nog meer op met een geel vest. Maar kan ook heel goed zonder. Het is een jurk die ik niet zo snel uit een kledingrek zou pikken. Ik val meestal voor de felle kleuren. Dat is het leuke van meedoen aan een fotoshoot of je kleding door iemand anders laten uitzoeken. Aangename verrassingen! Het maakt mijn keuze voor dat eerste nieuwe voorjaarsjurkje nog lastig! Keuzes, keuzes…

Voorjaarsjassen

Als de zon dan even weg is

Bij het uitzoeken van een nieuwe voorjaars- en zomerjas heb ik ook al last van keuzestress. Het liefst loop ik zonder jas in mijn favoriete jurkjes, maar er zijn van die dagen in ons koude kikkerlandje, dat dit gewoon niet kan. Voor het voorjaar zijn de softshell jassen perfect. Waterafstotend voor tijdens de voorjaarsbuitjes en lekker warm gevoerd. Danefae heeft zulke leuke kleurtjes. Of kies ik voor lekker opvallend, bijvoorbeeld de leuke kersjes?

Wat vinden jullie, de kersjesjas en de zwanenjurk toch maar doen?

Liefs,
Jolinda

Getrouwd met Herman en woont op de mooie Veluwe. Moeder van Katta (2005), Bent (2007) en Lina (2010). Jolinda wordt blij van mooie jurkjes en vrolijke kleuren, leuke steden met fijne winkeltjes, haar gezin, vrienden, lekker eten en de natuur.