De Love, Peace & Joy tijdscapsule

4 augustus 2017 2 reacties Ellen Das

Door de veranderingen van de afgelopen tijd en de formele dingetjes die daar nu eenmaal bij horen zag ik bij toeval dat het in juli alweer 6 jaar geleden was dat ik Love, Peace & Joy voor het eerst registreerde bij de Kamer van Koophandel. Het duurde toen nog een paar maandjes voor we daadwerkelijk online gingen met onze shop, maar wow, 6 jaar!

Best iets om even bij stil te staan toch? Ik kwam al snel aan het dagdromen over al die leuke dingen die de revue gepasseerd zijn. Van onze eigen t-shirts ontwerpen tot een mooie collectie kinderkleding, de uitbreiding naar dames en vervolgens het speelgoed en de rubriek wonen erbij. Om nu weer volledig te gaan focussen op dameskleding en accessoires. Ook fijn!

Elke fase had zijn eigen uitstraling

En toen ontdekte ik een site, waarop je dus gewoon terug kunt halen hoe je website er x aantal jaren geleden uitzag. Geweldig! Elke fase had zijn eigen uitstraling, maar altijd heeft het ‘love, peace & joy – gevoel’ de hoofdtoon gevoerd. Wat goed om te zien! Vooral ook de stappen die we hebben gemaakt en hoe het online gebeuren überhaupt is veranderd de afgelopen jaren. Het lijkt wel of het in dit digitale tijdperk sneller gaat dan ooit. Bijna nostalgie…

Love, Peace & Joy website 2012

De allereerste website, waarmee we begonnen in 2011,  kan ik helaas niet meer volledig terughalen. Ik herinner me nog wel dat we onze voorraad met behulp van een excellijst steeds moesten updaten. Een waar drama was dat! Overvloedig om te zeggen dat dat systeem dan ook niet zo’n heel lang leven beschoren was. Bovenstaande is een printscreen van hoe onze tweede shop er in 2012 uitzag. Leuk om te zien dat bepaalde producten zoals de tassen en portemonnees van Huisteil het nog steeds zo goed doen. Blijkbaar zijn jullie heel trouw aan jullie stijl! 😉

Love, Peace & Joy website 2014

In 2014 kozen we voor een nieuw systeem, we pakten meteen de uitstraling weer even aan en het werd allemaal een beetje strakker en de trends van de verschillende lettertypen en het brede hoofdbeeld deden al voorzichtig zijn intrede.

Love, Peace & Joy 2016

Begin 2016 werd de website nóg een beetje strakker. Door meer wit kwam er meer ‘lucht’ in de site en zelf vind ik het ronde logo zo in het midden heel vriendelijk. Iets om erin te houden!

Een beetje eigenwijs in het volgen van trends

En deze week ging er weer een nieuwe webshop de lucht in. Ik ben altijd een beetje eigenwijs in het volgen van trends. Tuurlijk, ze zijn er niet voor niets, maar het leek me zo leuk het een keer écht anders te doen. Dus ik liet Paul (nog een beetje eigenwijzer dan ik) er op los en tadaa… zie hier het resultaat:

Website 2017

 

Nóg een beetje luchtiger en hopelijk nog prettiger voor jullie om door heen te klikken. We hebben gekozen voor veel wit, om de kleding en kleuren er op het allerbest uit te laten komen. Ook het logo kreeg een opfrisbeurt. Hoe ervaren we onszelf inmiddels toch wel durven te noemen, het blijft elke keer weer spannend. Want, vinden jullie het ook wel mooi, logisch en kun je alles vinden? Zelf ken je je eigen site zo goed omdat je al een tijdje aan het testen bent en dan is het soms lastig om dit als een buitenstaander te bekijken. Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie mening, wat jullie vinden van het nieuwe ontwerp en het gebruiksgemak. En heb je nog tips, mis je iets of ben je juist enthousiast? Laat het vooral horen, vinden we leuk!

Liefs,
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.