Dromen waarmaken

28 juni 2017 0 reacties Kim Buining

Overal ter wereld kunnen werken. Van het romantische Parijs tot aan het wervelende New York. Steeds meer mensen besluiten dat ze niet willen wachten tot een pensioen om te gaan reizen. Ze willen nu al meer van de wereld zien. Eten uit diverse keukens, geïnspireerd raken door de zienswijze van anderen. Wakker worden in een camperbus met uitzicht op een enorme waterval. Het lijkt bijna onmogelijk...

Maar toch weet ik dat het kan. Alles is mogelijk. Je dromen waarmaken is vaak lang niet zo lastig als we denken. Ook de dames van deze prachtige site laten dit zien. Wanneer we uit onze vooroordelen stappen waarmee we onszelf beperken en vanuit mogelijkheden durven te gaan kijken.

Een paar weken terug bezocht ik Amerika en IJsland. Samen met mijn partner reed ik rond in een camper langs de kust van IJsland. De natuur maakte grote indruk. Het is zo schoon, puur en ongeroerd, dat het emotioneert. Vervolgens dompelden we ons onder in de Amerikaanse cultuur. Wat een verschil met Nederland, maar wat hebben we aan de andere kant ook weer veel gemeen als mens.

Daar vanuit Amerika lijkt alles beter - Kim Buining

In mijn koffer gaat altijd een jurkje mee, dit keer het mooie stippen jurkje van Who’s That Girl, mijn favoriet van deze zomer. Daar lag het in mijn koffer, tussen de dikke truien en warme sokken! Tijdens mijn reizen meng ik mij graag als een kameleon tussen de locals. In Amerika verstond ik dit kunstje zo goed dat de locals dachten dat ik een Amerikaanse was. Mijn Europese accent verraadde echter mijn roots. Grappig hoe je dan aan de praat kunt raken over een jurkje notabene. De locals vroegen zich af of dit fleurige jurkje uit Amerika kwam. Zo ontstond er een heel gesprek over Nederland en onze mode en werd ik overspoeld met vragen als: ‘Vertel wat meer over Nederland. Hoe is het daar? Wat dragen de vrouwen? Dit ziet er zo mooi uit!’

Ze werden enthousiast van het verhaal van het jurkje

En toen bedacht ik mij: we willen allemaal reizen. Het liefst zo ver mogelijk. Weg van onze patronen en de dagelijkse sleur. Maar daar, ver weg in Amerika, krijg ik complimenten over mijn Europese looks. Willen ze zo graag de Europese mode dragen. En blijken we uiteindelijk allemaal mensen met dromen… Dromen die we waar kunnen maken! Waar droom jij van?

Daar vanuit Amerika lijkt alles beter - Kim Buining

Bewaren

Bewaren

Draagt bewust alleen nog maar duurzame mode, onderneemt, coacht en schrijft haar blogs vanuit haar mini appartement in hartje Groningen.