Duurzame, groene bezorging

15 augustus 2017 0 reacties Ellen Das

De pakketjes van Love, Peace & Joy worden verzonden met Fietskoeriers.nl. Graag laat ik je zien hoe dat werkt, waarom wij deze keuze hebben gemaakt en waarom ik zo enthousiast ben over de samenwerking met deze vooruitstrevende club.

Ken je dat? Je verwacht een pakketje, maar bent nét even de deur uit en de bezorger is langs geweest. Dus briefje op de mat. Of je pakket is voor de zoveelste keer bezorgd bij de buren en je buurvrouw kijkt op zijn zachtst gezegd niet echt blij als je het daar ophaalt (geen praktijkvoorbeeld hoor, ik heb héle lieve buurvrouwen 😉 ).

Tijd = geld

Treft de bezorger je wel thuis, dan vóel je gewoon aan alles dat hij haast heeft, want tijd = geld. Als je het al redt om op tijd bij de deur te zijn (anders is ie al weer door naar de volgende), krijg je je pakketje in je handen gedrukt en kan er nog maar net een ‘alsjeblieft’ af. Natuurlijk, uitzonderingen daargelaten en een beetje gechargeerd, maar mij persoonlijk klinkt het allemaal niet zo heel vreemd in de oren.

Het draagt wat mij betreft in elk geval niet echt bij aan het blije gevoel dat ik jou zo graag wil geven als je een pakketje van Love, Peace & Joy ontvangt. Om, los van bovenstaande, nog maar niet te spreken over de vervuiling van al die diesel slurpende bestelwagens die ook nog eens gerust hun motor lekker laten draaien bij jou in de straat.

En toen was daar Fietskoeriers.nl

Wat een verademing. Aan alles merk je dat zij op een andere, vooruitstrevende, manier denken. De positieve energie de er omheen hangt is zo fijn. Plezier, gezondheid en écht contact met mensen zijn de kernwaarden van Fietskoeriers. Dat zie en dat voel je!

Bezorging waar en wanneer het jou uitkomt

Daarnaast zijn ze enorm flexibel, doordat ze gemakkelijk door de stad kunnen manoeuvreren. Pakketten worden bezorgd op de plaats en tijd die jou uitkomt. Zelfs als je niet thuis bent, maar bijvoorbeeld lekker op een terrasje zit of je boodschappen aan het doen bent. Je geeft gewoon door waar je bent en ze fietsen naar je toe! Service, waar je blij van wordt toch?

Fietskoeriers Zutphen

Hoe gaat het in zijn werk?

Naast het milieuvriendelijke aspect, de duurzame gedachte en de klantvriendelijkheid biedt Fietskoeriers.nl nóg meer voordelen. Ze zijn namelijk ook nog eens supersnel! Bestel je bij ons voor 10.00 uur ’s ochtends, dan komt één van de mannen van Fietskoeriers Zutphen het hier tussen 10.30 en 11.00 uur ophalen. Zij brengen de pakketjes naar een hub aan de rand van de stad en daar wordt het met behulp van groengasauto’s verspreid door het land. Je pakketje wordt dan nog dezelfde avond tussen 18.00 uur en 22.00 uur bij je afgegeven. Veel grotere steden in Nederland hebben al hun eigen Fietskoeriers en daar wordt dan dus ook per fiets bezorgd, anders per groengasauto. Gelukkig komen er met de dag meer plaatsen bij, dus hopelijk is over een tijdje iedereen aan de Fietskoeriers!

Een beter begin, begint bij jezelf

Het idee dat we hiermee samen bijdragen aan een betere toekomst voor onszelf en onze kinderen én dat we allemaal gewoon simpelweg lief en aardig zijn voor elkaar, past wat mij betreft helemaal bij het ‘Love, Peace & Joy – gevoel’. Dit zijn ontwikkelingen waar ik – en hopelijk jij ook – blij van word. Laten we samen de wereld een beetje mooier maken!

Liefs,
Ellen

P.S. Fietskoeriers.nl heeft een mooi filmpje gemaakt, hierin zie je nog eens hoe het werkt, van begin tot eind. Leuk om even te bekijken!

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.