Een kleurrijk sollicitatiegesprek

6 april 2017 0 reacties Jolinda van Alfen

Heb jij dat wel eens gehad? Een verschil van mening over welke outfit past bij welk moment? Ik vind het heerlijk om mezelf te zijn en kies bijna altijd voor kleur. Oók bij een sollicitatiegesprek. Hier zijn de meningen van het thuisfront over verdeeld. Het levert de nodige inspiratie op om een blog te schrijven over solliciteren, de sieraden van Urban Hippies en hoe die twee mooi samen gaan.

“Je gaat toch niet als kerstboom naar dat gesprek?” Manlief twijfelt over mijn kledingkeuze voor een sollicitatiegesprek. Ik zit juist aan mijn vrolijke rode Tante Betsy jurk te denken. Hij denkt eerder aan een donkerblauw mantelpak, dat ik niet eens in mijn kast heb hangen. “Nou dat denk ik dus niet. Ik wil mezelf zijn en ik hou nu eenmaal van kleur. Ze willen toch kennismaken met de echte Jolinda en niet met een nette, maar nep versie?” Hij snapt mijn punt. “Maar doe dan in ieder geval een beetje rustig met sieraden en bloemen in je haar.” Hij bedoelt het goed, dus ik mompel nog wat. “Ik zie wel.”

Ik hou nu eenmaal van kleur

De avond voor het gesprek werp ik een blik op mijn kledingkast. Ik zou een simpel zwart jurkje kunnen kiezen en dan leuk afmaken met kleurrijke sieraden. Bijvoorbeeld met mijn nieuwe sieraden van Urban Hippies. Via een blog ontdekte ik dit merk en ik was meteen verkocht. Rozen voor in mijn haar in alle kleuren van de regenboog. Niet alleen leuk voor in mijn haar trouwens, ik fleur er ook graag mijn saaie zwarte pumps mee op.

Jolinda met sieraden van Urban Hippies

Ik viel als een blok voor de mooie ketting met de vrolijke naam Flowergirl Cranberry. Een korte ketting gemaakt van wat ruwer mat glas en glazen blaadjes en bloemetjes. Rood met groen. Bingo! Maar alleen een ketting is ook zo saai, dus maak ik het af met bijpassende oorbellen. Ik ben echt fan van de dots. Dit zijn oorbellen in heel veel verschillende kleuren die je makkelijk met je kleurrijke jurkjes kan combineren. Het fijne van de oorbellen vind ik dat ze niet makkelijk uitgaan. Ik ben nogal een beweeglijk type en ben al menig oorbel verloren. De haakjes zitten goed dicht, handig! En heb ik bij sommige oorbellen aan het einde van de dag nog wel eens rode en jeukende oren, zo niet bij deze dots. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig rvs en dat is zeer huidvriendelijk.

Less is more, nee dat past niet bij mij

Nu nog een bijpassende armband en ik ben klaar om die leuke baan te gaan veroveren. Love, Peace & Joy heeft sinds kort de leuke Peony armbanden, ook van Urban Hippies, een leren armbandje met een vintage uitstraling. Goed te combineren met mijn favoriete jurkjes. Of met ‘saai’ zwart. Als ik alles bij elkaar aan heb, werp ik een blik in de spiegel. Alleen de sieraden bevallen me. Dus zeg ik dag tegen mijn zwarte jurkje en hallo kleur! Want less is more, nee dat past niet bij mij. Ook niet bij het solliciteren.

Liefs,
Jolinda

P.S. Benieuwd of ik ben aangenomen? Natuurlijk! Met kleur zit je altijd goed.

Getrouwd met Herman en woont op de mooie Veluwe. Moeder van Katta (2005), Bent (2007) en Lina (2010). Jolinda wordt blij van mooie jurkjes en vrolijke kleuren, leuke steden met fijne winkeltjes, haar gezin, vrienden, lekker eten en de natuur.