Een nieuwe weg

25 juli 2017 8 reacties Ellen Das

De afgelopen maanden gingen we door een periode van twijfels en keuzes maken. Soms de emotionele kant even uit moeten zetten en een zakelijke pet opzetten. Dat was lastig en dubbel. Lees verder wat er zich achter de schermen afspeelde en wat de toekomst van Love, Peace & Joy gaat brengen…

Poeh, ik voel al aankomen dat dit niet het makkelijkste artikel uit mijn blogcarrière wordt. Het is toch wel een beetje spannend om je persoonlijke verhaal en gevoelens op het wereldwijde web te gooien. Er gaat namelijk het één en ander veranderen achter de schermen. Jullie zullen er niet eens zoveel van merken denk ik, maar het voelt een beetje alsof ik jullie toch iets uit moet leggen. Dus voor de draad ermee dan maar…

Een stapje terug

Ruim twee jaar geleden namen Ester en ik allebei een grote stap door te gaan samenwerken. Niet zo maar half, we gingen er vol voor, dus gooiden onze shops bij elkaar, zochten een flink magazijn mét alleraardigste mannetjes die de pakketjes dagelijks mooi voor ons inpakten, zodat ons een boel werk uit handen werd genomen. Dat hielden we ruim anderhalf jaar vol, tot we eind april samen bij mij aan de keukentafel zaten en onderaan de streep bleek dat het uitbesteden van dat werk ons behoorlijk klem zette in onze verdere ontwikkelingen. Dat wat we voor ogen hadden (meer tijd, waardoor meer groei, met als gevolg een flinke uitbreiding van ons assortiment), pakte toch niet helemaal uit zoals verwacht. Daar hebben we best een paar slapeloze nachten van gehad.

De energie begon weer te stromen

Er moest iets gebeuren. Dus besloten we weer zelf te gaan verzenden. Mijn oude magazijn werd aangeveegd, de laag stof ging van de planken en op een druilerige dinsdag begin mei, haalden we onze voorraad weer op. In het begin voelde het wel een beetje als falen, raar hoe zo iets kan gaan in je hoofd. Maar als snel bleek ik er eigenlijk wel weer plezier in te hebben om al die mooie spulletjes, waar ik altijd zo blij van word, weer dichtbij me te hebben. Het maakte het ook zo veel makkelijker om jullie vragen te beantwoorden en af en toe weer spontaan een foto te maken bijvoorbeeld. Als kers op de taart gingen we een samenwerking aan met de Fietskoeriers en langzaam voelde ik, dat de energie weer begon te stromen.

 

Maar hoe nu verder?

Er speelden wel veel vragen door onze hoofden, die Ester en ik gelukkig goed met elkaar konden delen. Want hoe nu verder met onze shops en onze samenwerking? Een ingewikkeld proces, waaruit maar weer bleek dat ondernemen soms gewoon keihard blijkt te zijn. We hebben uiteindelijk de beslissing genomen onze samenwerking niet voort te zetten. Hoe lastig die beslissing ook was, soms kun je niet anders en moet je er gewoon doorheen.

Soms rechts afslaan en dan weer links

Ondernemen betekent flexibel zijn, soms rechts afslaan en dan weer links. Een stapje terug doen, om vervolgens weer een paar flinke stappen vooruit te kunnen maken. Dat is misschien wel de belangrijkste les die ik in de afgelopen periode geleerd heb. Dus ons gezamenlijke bedrijf Feelgood webstores stopt, maar – wees niet bang – Love, Peace & Joy gaat dóór, alleen weer in de ‘oude’ vorm, met mij aan het roer en Paul, als mijn rots in de branding, achter me. En wat de toekomst gaat brengen weten we natuurlijk nooit. Wel weet ik dat jullie ons het beste weten te vinden voor mooie jurkjes en fijne accessoires. Dat is dan ook waar ik op ga focussen de komende tijd.

Een fris nieuw jasje

Love, Peace & Joy krijgt binnenkort een fris nieuw jasje, niet omdat het niet goed was, maar omdat het voor mij bij een nieuwe start hoort. Ester gaat haar eigen pad verder bewandelen met ontwerp en fotografie. Het goede nieuws is, dat ze gelukkig gewoon onderdeel uit blijft maken van het team, als blogger voor het Inspiratie Magazine. Met veel mooie foto’s, eerlijke recensies en – dat hoop ik stiekem – misschien wel af en toe een lekker moestuinrecept.

Tot slot

Lieve Ester, ik vond het geweldig om met jou te mogen samenwerken. We vulden elkaar goed aan, konden lekker brainstormen samen en zaten fijn op één lijn tijdens onze inkoopafspraken (aaaargh… wie moet er nu mijn inkoopbudget in de gaten houden?). Bovenal hadden we veel lol. Het blijft jammer dat het zo gelopen is, maar we hebben veel geleerd en wat mij betreft mooie herinneringen gemaakt. Ik kijk al uit naar je blogartikelen en hoop dat ik nog af en toe eens mag genieten van de zonsondergang op jouw prachtige plekje aan de Maas.

Liefs,
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.