Een week achter de schermen

31 januari 2018 24 reacties Ellen Das

Naar aanleiding van mijn vraag van een tijdje geleden over wat jullie graag meer terug willen zien in het Inspiratie Magazine, kreeg ik erg leuke reacties. Vooral méér combinaties en méér ‘achter de schermen’ sprongen eruit. Meer combinaties komen er heel binnenkort met de komst van de nieuwe collecties zeker aan. En om iets meer van achter de schermen te laten zien, heb ik ook wel een paar ideeën. Om te beginnen hield ik vorige week een 'dagboek' bij.

Januari en februari zijn altijd drukke maanden, want dan ga ik inkopen voor het volgende herfst-/winterseizoen en tegelijkertijd komen de nieuwe voorjaarscollecties binnen, die dan gefotografeerd en online gezet moeten worden.

Stilte voor de storm

Wat dat betreft koos ik op zich wel een goede week uit voor dit kijkje achter de schermen, want het was een beetje stilte voor de storm (anders was ik er waarschijnlijk ook niet aan toegekomen 😉 ).

Jeej het is weer maandagochtend!

Niet dat ik het weekend niet fijn vind, integendeel, maar ik vind het ook altijd heerlijk om op maandag weer aan de slag te gaan. Zodra de kinderen naar school zijn, begint mijn dag met het beantwoorden van mail, het verwerken van enkele retouren en dan snel verder met het inpakken van de bestellingen van het weekend. Tussen 10.30 en 11.00 uur staat de fietskoerier voor de deur, dus vooral op maandag is het flink aanpoten om alles op tijd af te krijgen.

Maandag

Als alle pakketjes zijn ingepakt kruip ik met een kop thee weer achter de computer. Vlak voor het weekend deed ik een oproep voor een extra model voor de fotoshoot die ik elk seizoen samen met Studio Sanita doe en de reacties zijn overweldigend. Ik pik er de meest fotogenieke gezichten tussenuit (oeh wat is dit moeilijk!) en stuur wat mailtjes naar een aantal voor wat meer informatie. Ook zoek ik contact met de eigenaar van een locatie die me wel geschikt lijkt voor de shoot en ik bel nog even met Jacqueline van Studio Sanita om wat dingen af te stemmen.

Startklaar voor morgen

Na de lunch ga ik aan de slag met de bloginput van Joyce. Ze heeft weer een leuk artikel geschreven over haar nieuwe softshelljas en veel aanvullingen heb ik zoals gewoonlijk niet. Haar foto’s maak ik op maat en ik schiet er zelf nog een paar van de nieuwe collectie jassen. Dan zet ik alles startklaar om morgen te publiceren.

Rond drie uur komt Tije uit school. Ik krijg wat verhalen te horen over wat er allemaal gebeurd is (en bijbehorende verliefdheidjes) en dan vertrekt hij naar boven voor een potje gamen met zijn vrienden. Zaterdag werd mijn nieuwe camera bezorgd en ik heb nauwelijks tijd gehad deze goed te bekijken, dus ik maak van de gelegenheid gebruik en ga een beetje uitproberen. De nieuwe oorbellen zijn een gewillig onderwerp om op de gevoelige plaat vast te leggen. Kunnen die morgen meteen online!

Dinsdag

Dinsdag, administratiedag

Eigenlijk beginnen de meeste dagen voor mij met hetzelfde ritueel. Als ik de fietskoerier uitgezwaaid heb, zet ik de nieuwe oorbellen online en vervolgens ga ik aan de slag met het maken van een nieuwsbrief. Daarna buig ik me over de administratie, want het is weer tijd voor de BTW-aangifte. Niet mijn meest favoriete klusje, maar het hoort er nu eenmaal bij. Zolang ik het elke week maar bij hou, dan valt het wel te overzien. Tussen de middag snel de stad in voor een paar boodschappen. Na zo’n ommetje en wat frisse lucht ga ik toch nét even wat energieker de middag in.

Eenzaam is het nooit

Om half 2 heb ik een belafspraak met blogger Merijntje. We nemen wat onderwerpen voor haar blogs door en bespreken een idee dat ik heb voor een evenement dit voorjaar. Door het contact dat ik heb met de bloggers en de mensen waar ik mee samenwerk vind ik het eigenlijk nooit eenzaam. Nog even die administratie afronden en dan zijn de kinderen alweer uit school en begint vanaf 18 uur mijn taak als taxi-chauffeur naar de verschillende sport- en muzieklessen. Tussendoor moet ik een kwartiertje wachten, maar dat is niet erg, want die tijd is zo ingevuld met Instagram.

Woensdag

Een relaxte woensdag

Ik neem me wel eens voor om de woensdag lekker voor mezelf te pakken, maar vaak is er toch wel van alles te doen en zo lang ik er enthousiast van word is dat ook prima natuurlijk. Na de pakjes, draai ik een wasje en kruip ik toch nog even achter de computer. ’s Middag ga ik verder met het maken van wat goodies voor de ‘vrouwelijke vrijdagmiddagborrel’ van aanstaande vrijdag. De laatste keer spraken we af allemaal een klein nieuwjaarscadeautje voor elkaar mee te nemen omdat we als ‘eenpitters’ nu eenmaal voor onszelf vaak geen kerstpakket kopen. Ik stip voor iedereen een klein schaaltje met porseleinverf en probeer daarbij de kleuren te gebruiken die ik op hun Instagram het meest voorbij zie komen. Zo wordt het toch een fijn persoonlijk cadeautje. Op woensdagmiddag probeer ik altijd ook wat tijd voor de kinderen te maken, al is het maar met een potje thee en iets lekkers.

Donderdag

Een rommeldonderdagje

Heb jij ook soms zo van die dagen die voorbij vliegen en waarbij je je dan achteraf afvraagt wat je eigenlijk gedaan hebt? Nou, zo zag mijn donderdag er uit. Ik plaatste wat bestellingen voor verpakkingsmateriaal en kantoorspullen, maakte wat foto’s, werkte aan de social media planning en pakte de cadeautjes voor morgen in. Oh en de lolly’s die meegaan als cadeautje bij de bestellingen zijn bijna op. Niet vergeten te bestellen! Het lijkt zo weinig, maar al met al best productief. Tussen de middag ging ik naar de markt voor verse tulpjes en daarna kwam er nog iemand een bestelling ophalen. Steeds vaker krijg ik bestellingen uit Zutphen, toch altijd leuk zo’n gezellig praatje tussendoor met een blije klant.

Bijna weekend

Normaal is de vrijdag een flinke doorwerkdag, want dan zijn de kinderen er niet, maar vandaag loopt het een beetje anders. Na het inpakken van de bestellingen ga ik een kopje thee drinken met mijn oma. Ze is pas geleden opgenomen in een verpleeghuis. Wel fijn in de buurt, dus dan kan ik er tussendoor zo af en toe eens langs.

De sterkste vrouw die ik ken

Begin januari werd ze 92 en tot nu toe woonde ze zelfstandig. Nooit zit ze bij de pakken neer, zelfs niet nu ze misschien wel niet meer terug kan naar haar eigen huis. Bewonderenswaardig!

Vrijdag

Als ik terug kom eet ik een broodje en wacht de vogel mij fluitend om aandacht op. Dus dan maar gezellig mee naar mijn werkkamer. Sinds november probeer ik drie keer in de week een half uurtje te sporten (wat tot nu toe steeds is gelukt!). Ik ben deze week twee avonden geweest en ik zie aankomen dat ik het morgenochtend niet ga redden, dus hup, maar snel naar de sportschool. Douchen, omkleden en op naar de vrouwelijke vrijdagmiddag(eigenlijk avond)borrel! Leuke, ondernemende meiden ontmoeten, ervaringen delen, maar ook nieuwe dingen verzinnen samen. Het was weer reuzegezellig en ik ben superblij met al mijn cadeautjes!

Een zaterdag zoals zaterdag bedoeld is

De zaterdagochtend staat in het teken van het bezoeken van de open dag van de Vrije School hier in Zutphen. Merijn zit hier al in de derde en wie weet is het ook wat voor Tije. Maar of hij nou zo enthousiast is? Hmm… we zullen zien. ’s Middags klungelen we een beetje aan. Beetje huishouden, boodschappen doen, samen koken. Eigenlijk zoals ik vind dat een zaterdagmiddag bedoeld is (behalve dat huishouden dan, dat mag van mij wel afgeschaft worden).

Weekend

Werk aan de winkel op zondag

Helaas geen relaxte zondag dit keer. Hoewel, zo helaas is het niet, want inkopen doen is altijd een feestje. Al vroeg in de auto op weg naar Scheveningen voor een bezoekje aan de agent van Tranquillo, een prachtig Duits merk met voornamelijk organic kleding. Eerder twijfelde ik nog, maar omdat ik het toch erg belangrijk vind ook voldoende echt volledig organic merken in de shop te hebben, ga ik overstag. En het is ook gewoon een supergave collectie. De kids gaan trouwens gezellig mee. Tije ‘dump’ ik bij mijn broer die in Den Haag woont en Merijn gaat met mij mee. Na een ochtendje lekker shoppen éven uitwaaien op het strand en dan halen we Tije weer op. De jongens zitten ons al op te wachten met zelfgebakken pizza. In de loop van de middag terug in de auto naar Zutphen.

Waardevolle ontmoetingen

We sluiten het weekend af met een etentje met onze buddy’s, die komende week verhuizen naar Zuid-Holland. Zo fijn dat dit gezin, twee jaar geleden gevlucht uit Iran, hier nu eindelijk echt een toekomst op kan bouwen. Daarmee sluiten we ook een bijzonder half jaar af. Wat was het waardevol om hen te leren kennen!

De week is weer voorbij gevlogen. Je ziet, werk en privé lopen lekker door elkaar, maar ik vind het heerlijk. Elke dag voel ik me dankbaar dat ik dit kan doen. Op naar een nieuwe, mooie week!

Liefs,
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.