Fotoshoot met ‘K3’

26 september 2017 3 reacties Marloes Kroeskop

Half september op een heerlijke, zonnige zondagochtend vertrokken wij (Ellen, Nathalie en ik) goed gemutst en in een volgeladen auto met mooie spullen richting Deventer. Zo fijn en bijzonder dat opeens het zonnetje zich liet zien. Het eerste gedeelte van september 2017 was qua weer nou niet echt om over naar huis te schrijven. Het was tenslotte sinds de jaren ‘70 in deze maand niet meer zo belabberd geweest. Wat een regen! En nu, op de dag dat wij haar zo nodig hadden, was ze daar weer. Wat fijn!

We mochten die dag shooten op één van de meest leuke locaties van Oost-Nederland: Fooddock in Deventer. Een prachtige, industriële en inspirerende plek. Perfect voor ons doel. Eénmaal aangekomen in Deventer was Jacqueline van Studio Sanita er al en al snel volgden ook Jolinda en Ellen de fotografe. Ons team was compleet, dus we konden aan de slag. Jolinda, Nathalie en ik mochten die dag een deel van de mooie, vrolijke najaarscollectie van Love, Peace & Joy showen inclusief de toffe laarzen van Studio Sanita en de hippe accessoires van De Hartjeswinkel. Drie (online) winkels waar ik erg blij van word, dus de dag kon al bijna niet meer stuk.

Fotoshoot - achter de schermen

We trokken alledrie ons eerste setje kleding aan. Een paar dagen ervoor had ik samen met Ellen al zo’n beetje uitgezocht welke kleding we gingen gebruiken voor de shoot. Ellen had een handig draaiboekje gemaakt, waarin precies de volgorde van de kledingsetjes stond beschreven. Hierdoor verliep de ochtend extra soepel en relaxed. We wisten daardoor allemaal exact wat er moest gebeuren.

We waren net K3

Terwijl Jacqueline, Ellen en Ellen de beste plek en setting voor de foto bedachten, wierpen wij nog even een laatste blik in de spiegel: Zit m’n make-up goed, m’n haar en oh jee zo’n eerste foto blijft altijd weer even spannend. Maar door de rustige uitstraling van de fotografe en het enthousiasme waarmee zij fotografeert, ben je dat zo vergeten. En onderling lekker gek doen, helpt ook altijd mee. Gekscherend werd er door Jolinda al gezegd dat we zo door konden gaan voor K3.

Fotoshoot - achter de schermen

We trapten af met de fijne, mooie en praktische softshell jassen van Danefae met daaronder een Tante Betsy jurkje en de laarzen van Studio Sanita. Door deze combinaties kwamen we direct in najaarssferen. De originele en übervrouwelijke paraplu’s van De Hartjeswinkel (die nu overigens als parasolletjes gebruikt konden worden) maakten het compleet. Een heerlijke outfit waarmee we onszelf zo op (een zonnige) herfstige zondagochtend in het bos zagen lopen.

Weer net zo verliefd als in het begin

En wat staat de kleur rood toch prachtig bij mensen met mooie donkere lokken. Dat bewees Jolinda die ochtend maar weer. Alleen de Eiffeltoren ontbreekt nog op de achtergrond van deze foto. Maar wat komt de kleur van de liefde hier toch helemaal tot haar recht. Dat vond de man van Jolinda trouwens ook. Ik heb gehoord, dat hij bij het zien van deze foto op slag weer net zo verliefd was als toen ze elkaar nog maar net kenden. Heerlijk toch!?

Fotoshoot - achter de schermen

Zonnig, maar ook heel herfstig

Deze dag ontdekte ik ook hoe mooi de kleuren groen en geel met elkaar combineren. Ellen maakte superleuke en gezellige foto’s van Nathalie en Jolinda. Nathalie in het heldergroene appeljurkje ‘Twiggy’ en Jolinda in het donkergroene stippenjurkje ‘Sue’. Zo gaaf in combinatie met de okergele maillots en het gele vestje. Deze combinatie is zonnig, maar toch ook heel herfstig. Ik ben er  direct voor gevallen. Het lijkt bijna het begin van de herfst aan te geven, de nu nog relatief groene bomen waar al een enkel blaadje geel van verkleurt. Zo mooi!

Fotoshoot - achter de schermen

En wauw, de ‘zakelijke’ zwart-wit kleding vind ik toch ook heel cool en stijlvol hoor. Ik draag het zelf bijna niet omdat ik geen werk (meer) uitvoer waar dit echt bij nodig is, maar ik zag opeens weer hoe mooi zwart en wit kan zijn en dat echt iedereen het kan hebben (ongeacht haarkleur of postuur). En je kunt wel zien dat we op het eind helemaal op dreef waren. Wat een fijne afsluiter!

Voor elk wat wils dit najaar

Bij de setjes die ik deze dag even heb mogen dragen valt mij op dat het allemaal heel prettig zit en draagt, dat de kleding van mooie materialen is gemaakt en praktisch is, maar toch gekleed staat. Love, Peace & Joy heeft een zorgvuldig uitgezochte collectie die grotendeels bij elk figuur past. Voor elk wat wils dus dit najaar.

Wat heb ik genoten van deze dag en wat geniet ik nog na bij het terugzien van de foto’s. Oh ja en Ellen maakte nog een ‘achter de schermen filmpje’. Ook leuk om even te bekijken!

Liefs,
Marloes

 

Fotografie: www.ellenvanlent.nl

Woont samen met Johannes aan de rand van het centrum van Zutphen en is moeder van Florent (2004), Silvijn (2011) en Liselotte (2013). Marloes wordt blij van inspirerende mensen, kringloopgeluk en verse bloemen en heeft een passie voor stylen.