Zin in voorjaar

21 februari 2016 3 reacties Ellen Das

Met de komst van de nieuwe voorjaars- en zomercollecties begint het bij mij altijd weer enorm te kriebelen: Het voorjaar staat voor de deur! Froy & Dind bijt de spits af met een prachtige collectie van nieuwe en bestaande modellen in frisse kleuren en met fijne retro printjes. Het is maar net welk printje of welke kleurencombinatie je het meest aanspreekt, want alle modellen van dit merk zijn goed en voor elk figuur geschikt.

Model Rosie is al een aantal jaren een favoriet model onder de Love, Peace & Joy fans, het jurkje is vrij simpel qua model maar mooi afkledend en super comfortabel. In het zwarte printje ‘Nice’ is deze jurk (of het rokje in dezelfde print!) ook heel geschikt om naar je werk te dragen. Een vrolijk gekleurd shirtje of vestje erbij en klaar ben je. Een heerlijk veelzijdig zomerjurkje, dat je trouwens straks in het najaar prima door kunt dragen met een dikke legging en een wat warmer vest.

Voor de echte warme dagen, tijdens de vakantie of dagjes naar het strand is het halterjurkje een echte must-have. Stiekem heb ik er al één achterover gedrukt voor onze vakantie naar Kroatië deze zomer. Elke keer als ik het mooie rode kleurtje met de witte driehoekjes nu zie liggen in mijn kast, zorgt dat al voor een beetje vakantievoorpret.

Ook leuk om te vertellen is dat dit seizoen jurk ‘Pepa’ eveneens in print is uitgebracht. Zagen we deze vorig jaar nog in een aantal mooie effen varianten, met een printje is dit jurkje ook geweldig. Het bijzondere aan jurk ‘Pepa’ is de wat lager uitgesneden rug, lekker zomers!

Samen met Froy & Dind investeren in een duurzamere toekomst

Wanneer je een jurkje, rokje, shirt of vestje van dit merk koopt, dan investeer je daarmee in een duurzamere toekomst. De kleding die ze ontwerpen is namelijk biologisch en duurzaam, geproduceerd met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk. De belangrijkste zorg van Froy & Dind is een veilige toekomst voor onze kinderen en de daaropvolgende generaties. Om die reden voeren ze op alle katoen een GOTS (Global Organic Textile Standard) certificering. GOTS stelt hoge eisen aan het gehele productieproces van biologisch katoen: van het zaad van de katoenplant tot het eindproduct. Alle chemische elementen die schadelijk zijn voor het milieu zijn verboden. Maar ook de arbeidsvoorwaarden en lonen van de medewerkers worden nauwlettend in de gaten gehouden.

In een deel van de collectie zijn ook bamboevezels verwerkt. Bamboe is een snel groeiende plant die geen pesticiden nodig heeft om te gedijen en kan drie keer per jaar geoogst worden. Deze natuurlijke vezel is comfortabel, elastisch, ademend én anti-allergeen.

Als laatste zal ik jullie vast een leuk nieuwtje verklappen over de volgende collectie die door ons inmiddels al weer is uitgezocht. Daarin zitten namelijk ook jurkjes bij die zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Onvoorstelbaar hoe zacht deze stofjes zijn!

Maar nu eerst uitkijken naar het voorjaar en straks genieten van hopelijk een hele lange zomer…

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.