Gekleurd het najaar in

22 september 2017 0 reacties Joyce Valkenburg

Het najaar in met alleen bruine en zwarte kleding, dat hoeft echt niet meer. Met okergeel fleur je de boel al enorm op. Zelfs dat bruine shirt dat al jaren in je herfststapel ligt. Maar ga eens een stapje verder en voeg nog net iets meer kleur toe. Met bijvoorbeeld een bloes. "Een bloes?", hoor ik je denken "ik zie er altijd uit als een verkreukeld herfstblad als ik een bloes draag." Geen nood, ik laat je vandaag twee zeer strijkvriendelijke kledingstukken zien.

Strijkvermijdendgedrag

Bloesjes. Ik heb er een beetje een haat-liefde-verhouding mee. Alhoewel, niet zozeer met bloesjes, maar eerder met het werk dat eraan vooraf gaat. Het moment voordat je er één aan wilt trekken. Het strijken. Goed, laat liefde-verhouding trouwens maar weg. Ik heb gewoon een hekel aan strijken. Mijn kast is daarom voor een groot deel gevuld met makkelijke stofjes die je prima op een kledinghanger kan laten drogen na het wassen of waarbij het gewoon een kwestie is van strak opvouwen. Kortom, ik heb last van strijkvermijdendgedrag.

iez! blouse poezen

Daarom vond ik het ook enorm fijn deze toffe poezenblouse van iez! te ontdekken. De poezenprint is natuurlijk al geweldig, maar dan maken ze het ook nog van een stretchstof! Daardoor zit het heerlijk en kreukt het niet zo makkelijk als een gestreken bloes. Ook zit er geen rij knopen op, wat ik persoonlijk heel erg fijn vind. De bloezen die ik afgelopen jaren heb gehad of heb gepast, hadden altijd de neiging om iets open te gaan staan bij de knoopjes. Waardoor je er weer een hemdje onder moest doen. En echt lekker vind ik dat niet zitten.

iez! blouse poezen groen

Even terug naar mijn strijkvermijdende-gedrag. Een bloes heeft natuurlijk een kraag, en ook bij deze bloes zal ik die alsnog moeten strijken. Maar ach een kraag is nog te overzien. En als ik dan toch de strijkbout warm heb, neem ik de rest van de bloes ook wel even mee. Veel werk is dat in ieder geval niet, met dat fijne stofje.

iez blouse poezen groen

De combinatie groen en geel vind ik altijd heel mooi

Een ander mooi strijkvriendelijk kledingstuk is het okergele vest van Who’s That Girl. Wat een plaatje! De okergele kleur is echt prachtig. En heel herfstig natuurlijk. Het is een luchtig en wat ruimer vest dat mooi over de bloes valt. Geen strak gedoe bij de armen, aangezien de bloes lange mouwen heeft. De combinatie groen en geel vind ik altijd heel mooi en al helemaal voor het najaar. Én hij heeft als groot voordeel -je raadt het al- hij is strijkvrij. Mocht je toch ijverig zijn met een strijkijzer, strijk hem dan gerust hoor!

Liefs,
Joyce

Woont samen met Tiago in Veenendaal en is moeder van Avon (2005), Elin (2009) en Fender (2011). Joyce wordt blij van kleur, haken, kringloopgeluk, Denemarken, kookboeken en bloemen.