Maak je eigen moederdag cadeau

6 mei 2016 1 reactie Liseth Blitz

Moederdag komt er weer aan en natuurlijk geven we onze (schoon)moeders een lief cadeautje, omdat we zoveel van ze houden én omdat ze zo vaak voor ons klaar staan. Het allerleukste zijn natuurlijk de cadeautjes die je zelf maakt, ja ook als je volwassen bent! Ben je niet zo creatief of heb je gewoon geen tijd? Geen nood, dan help ik je een handje…

Een cadeautje hoeft natuurlijk niet altijd iets te zijn dat geld kost, je kun het ook zelf maken. Misschien zijn dat juist wel de cadeautjes waar moeders het meeste van genieten. Een verrukkelijke cake of taart (jummie!), een foto van alle (klein)kinderen samen, of misschien wel een mooi kunstwerkje voor aan de muur? Je kunt ook een mooie poster of kaart maken, met jouw favoriete quote of gewoon een lieve tekst die je aan je moeder wilt vertellen.

Maak je eigen handlettering poster of kaart voor Moederdag

Handlettering is momenteel helemaal hot. Ook ik ben er gek op en ik ga er vaak mee aan de slag in mijn vrije tijd of ook wel eens in opdracht voor mijn klanten. Hieronder geef ik je tips hoe je zoiets aan kunt pakken. Het is niet moeilijk, maar als je het nog nooit gedaan hebt, moet je misschien eerst even een paar keer oefenen.

Voorbereiding

– Neem een mooi stevig vel papier of een blanco kaart, misschien heb je wel een speciaal tekenblok in huis?
– Pak je potloden en fineliner erbij. Zelf werk ik graag met een fineliner met een zachte punt. Deze kun je mooi indrukken in de bochten, wat zorgt voor mooie lijnen.
– Ga op zoek naar een passende tekst (zoek bijvoorbeeld eens op Pinterest) of verzin zelf een tekst.
– Bij het maken van een mooie handlettering tekst kun je verschillende soorten lettertypes gebruiken; met schreef, schreefloos, strak modern, klassiek krullend enz. Ook voor het vinden van leuke lettertypes kun je op Pinterest of Instagram veel inspiratie opdoen.

handlettering-moederdag

Aan de slag met handlettering

– Maak eerst een overzicht van kleine schetsjes, waarin je schetst welk woord je groot wilt plaatsen en welk woord kleiner. Wanneer je een mooie compositie hebt gevonden, ga je deze met potlood uitwerken op je grote vel of kaart.
– Je tekst kun je ook versieren met leuke illustraties of doodles. Denk daarbij aan illustraties die bij de tekst passen of onderwerpen die iets vertellen over jullie speciale band.
– Wanneer je je tekst helemaal af hebt, ga je er met je fineliner overheen. Als het goed is opgedroogd, gum je de potloodlijntjes voorzichtig weg. Je kunt er ook voor kiezen ook iets met kleur te doen. Dit kan natuurlijk met potlood of denk eens aan ecoline of waterverf. Let dan natuurlijk wel op dat je fineliner niet uitloopt en of je papier hier geschikt voor is.
– Ben je handig met Photoshop? Ook tof om je tekst in te scannen en daarna te digitaliseren, met kleuren en eventueel patronen (mijn favoriet!).

Cadeautje van Love, Peace & Joy voor jou

Is zelf tekenen of handletteren niet helemaal jouw ding, maar vind je het wel een leuk idee? Voor Love, Peace & Joy mocht ik een A4 poster ontwerpen, die jij gratis mag downloaden. Thumbs up! Print de poster uit op mooi papier en lijst hem eventueel in.

Moederdag A4 poster download

Veel plezier met het geven van je persoonlijke cadeau op moederdag!

Liefs,
Liseth

Woont samen met Peter en is moeder van Thijm (2012) en Juul (2016). Liseth is gek op kleur, patronen, tekenen, illustreren, schilderen, naaien, koken, tafelen, kamperen en natuurlijk gezellige dingen doen met haar zoons en man. Met als favoriet, lekker de buitenlucht in en dieren kijken in de dierentuin.