Herfstperikelen: Wat moet ik aan?

2 september 2018 16 reacties Ellen Das

September is echt zo’n overgangsmaand. De zomer is nog niet helemaal voorbij, maar het is ook nog geen herfst. De ‘Wat moet ik aan vandaag?’ vraag wordt volgens mij nooit zo vaak gesteld als in de maand september. Daarom help ik je in deze blog een beetje op weg, zodat je ’s morgens niet meer vertwijfeld voor je kast hoeft te staan.

Aan het eind van de hittegolf zeiden we hier nog tegen elkaar: “Het wordt dit weekend 22 graden, hoe voelt dat eigenlijk?” We waren het na zo’n lange hete zomer helemaal vergeten. Op zo’n moment is het ook best lastig om te besluiten wat je aan moet doen. En dat blijft in september vaak nog even zo. Ik vind dit een hele fijne, maar ook best lastige tijd van het jaar. Het ene moment is het best fris, maar als het zonnetje er dan weer even doorkomt is het vaak toch nog best warm. Met de verse najaarscollecties sta ik te popelen ze te gaan dragen, maar een beetje geduld is vaak beter op zijn plaats.

De één heeft zijn of haar jas al tevoorschijn gehaald en de ander loopt nog in een korte broek en hemdje.

Afgelopen week (tja ik kon weer eens niet wachten) liep ik ’s middags in mijn fijne nieuwe zwaantjessweater van Blutsgeschwister even snel naar het postkantoor. Het was zo’n dag waarop ik als een kluizenaar de hele dag binnen had gezeten om nieuwe collecties online te zetten. Binnen kon die sweater prima, en ik had het zonnetje heus wel gezien hoor, maar eenmaal buiten liep ik daar een beetje ‘overdressed’ over straat. Dat is ook het grappige aan deze tijd van het jaar. Ik kwam zelfs mensen tegen in een korte broek en hemdje die nog helemaal geen afscheid wilden nemen van de zomer. Gelukkig was ik niet de enige met een warm, rood hoofd, maar ik moest er wel een beetje om lachen in mezelf.

Tips voor de overgang van zomer naar herfst

Hoewel ik dol ben op het voorjaar, hou ik het meest van de kleuren van de herfst. Als je net als ik verlangt naar wat meer najaarskleuren, maar wel stoffen die nu al draagbaar zijn, dan zou je eens kunnen kijken naar de kledingstukken van luchtige stofjes zoals viscose of tencel, deze bijvoorbeeld:Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Jurk ‘Fibee’, blouse ‘Esmee’, shirt ‘Stripes’, jurk ‘Fiamma’ en jurk ‘Milena’.

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Laagjes zijn altijd fijn, maar nu helemaal een must. Dat shirtje of jurkje met driekwart mouwen van afgelopen zomer kan nog prima als je een vestje bij de hand hebt. Aan-uit-aan-uit, het hoort nu eenmaal een beetje bij deze tijd van het jaar. Hieronder een aantal vesten die je gemakkelijk aan en uit kunt doen:
Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Vestje ‘Misses Green’, vestje ‘Madame Bordeaux’, lang vest ‘Thank You’, vest ‘Sporty’ en vestje ‘Felize’.

Voor koude ochtenden

Vooral ’s morgens merk je als eerste dat de herfst in aantocht is. Zit je al vroeg op de fiets bijvoorbeeld, dan kun je vaak al best een jas aan hebben. Je kunt dan kiezen voor een fijne softshell (goed ademend dus je krijgt het er niet gauw al te heet in en ze kunnen ook nog eens een najaarsbuitje hebben) of een wat dikker vest. Ook de bomberjacks zijn ideaal voor nu, zolang het nog niet al te fris wordt.
Van zomer naar herfst
Van links naar rechts en van boven naar beneden:
Hoodie groen, softshelljas ‘Velvet blue‘, softshelljas ‘Dot and love’, bomberjack ‘Bebe’, vest ‘Kite’.

Zo zie je dat je met de nieuwe collectie nu al best veel kanten op kunt. Van verschillende merken maakten we ook al een paar filmpjes, deze vind je terug op het YouTube-kanaal. Zo zie je nog beter de pasvorm, de kleuren en hoe iets valt. Als er iets in het bijzonder is dat jij graag terug wilt zien in zo’n video, dan mag je dat gerust laten weten.

Geniet van een mooie septembermaand en de prachtige transformatie van de seizoenen!

Liefs,
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.