In stijl de moestuin in

29 mei 2018 22 reacties Ester Verheijden

Het moestuinseizoen is weer in volle gang. Iets waar ik altijd erg vrolijk van word. Heerlijk bezig zijn in de buitenlucht en even uit de dagelijkse sleur. Met als resultaat de meest kleurrijke groenten op je bord. Meestal heb ik mijn oude kloffie aan in de moestuin, maar voor Love, Peace & Joy maakte ik graag een uitzondering.

Vanaf januari wordt het teeltplan al gemaakt, in februari worden de zaden ingekocht en in maart worden de eerste zaadjes in de grond gestopt en voorgezaaid. De mulchlaag wordt aan de kant geharkt en de grond wordt voorzien van een laagje verse compost.

In de frisse buitenlucht, lekker wroeten in de aarde

Het wroeten in de aarde en het zien groeien van al die verse groenten hebben een rustgevend effect op mij. Heerlijk bezig zijn in de frisse buitenlucht met als resultaat kraakverse biologische groenten op je bord. Kan niet beter toch?

Met mijn mooiste kleren in de moestuin

Om nou te zeggen dat ik altijd in mijn mooiste kleren in de moestuin sta… nee, niet echt. Meestal gaat mijn oude kloffie aan. Maar de nieuwe Wow To Go collectie is zó leuk en zo in stijl, dat een paar foto’s in de moestuin niet uit konden blijven.

Worteltjes, radijsjes en prei op een stofje, helemaal fantastisch!

In deze nieuwe zomercollectie zitten een tweetal stofjes met een heuse groenteprint. De blouse ‘Daisy Kitchen’ heeft een diep groene kleur met zwarte print. De jurk ‘Krista’ heeft een kleurrijke print op een blauwe basis. Het overslagmodel is mijn favoriete model jurk, omdat het eigenlijk altijd wel goed valt. De lengte is ook prima, net boven de knie.

Wow To Go moestuin print

Comfortabel en draagbaar

De jurk en blouse dragen heerlijk en zijn ontzettend comfortabel. De stof is zacht en met stretch, dus je kunt er lekker vrij in bewegen. Wel zo makkelijk als je druk bezig bent 😉 . De modellen zijn vrouwelijk en vallen mooi aangesloten. Zelf zit ik vaak tussen maat M en L in, op de foto’s draag ik van beiden een L.

Zwarte knieën onder een hip jurkje

Ja, ik weet het… die knieën zijn een beetje zwart. Hoort erbij als doorgewinterde tuinierder. Ik denk niet dat ik ze ooit nog helemaal schoon krijg. Erg charmant is het niet, maar je moet er iets voor over hebben hè…

Rabarber-gember compote

Mijn favoriete recept

Rabarber is één van de eerste groenten om te oogsten als het moestuinseizoen weer begonnen is. Het eerste potje rabarbercompote is voor mij dan ook reden voor een klein vreugdedansje. Mijn rabarberplant is inmiddels flink groot en geeft elk jaar weer een rijke oogst. Rond deze tijd kom ik vaak potjes te kort om alle compote in te verwerken. Hieronder mijn favoriete recept.

Rabarbercompote met gember:
• 1 kilo rabarber, in stukjes van 1,5 cm
• verse gember, geschild en in plakjes (niet te klein, want anders vind je ze later niet meer terug)
• 70-100 gram ruwe rietsuiker
• water
• glazen potten

Doe de rabarber met de gember, suiker en een scheutje water in de pan. Ik hou ervan als de compote een beetje zuur is, dus ik gebruik ongeveer 70 gram rietsuiker. Breng alles aan de kook en laat op een zacht vuurtje in ongeveer 10-12 minuten koken. Haal de plakjes gember uit de pan en doe de compote in de steriele glazen potten. Sluit de deksel goed, zet de potjes ondersteboven en laat de compote afkoelen. Daarna kun je de potjes omdraaien en koel wegzetten.

Eet smakelijk!

Liefs,
Ester

Fotografie: Ellen van Lent

Woont samen met Gerrit-Jan in natuurschone Gewande en is moeder van Bregje (2008) en Joep (2011). Ester wordt blij van bijzondere vintage vondsten, tuinieren, koken, de natuur en trekt er graag op uit met hun oldtimer Mercedes camper.