Little Madi voor Skunkfunk

28 maart 2017 0 reacties Ellen Das

Nieuw dit seizoen bij Love, Peace & Joy is het Spaanse merk Skunkfunk. Toen wij dit vorig jaar gingen inkopen waren we meteen verkocht, allereerst vanwege de creatieve ‘urban’ uitstraling en de uiterst duurzame wijze waarop dit merk werkt. Maar het meest vielen we misschien wel voor de illustraties van kunstenares Little Madi.

Een unieke ‘urban’ stijl

Skunkfunk is een creatief merk, met een unieke, ‘urban’ stijl. Het is misschien net even anders dan je bij Love, Peace & Joy gewend bent, maar wij vinden het een perfecte aanvulling én afwisseling in ons aanbod dameskleding en tassen. 

Make a difference

De collecties volgen de laatste trends, maar onderscheiden zich door een eigen, unieke twist. De slogan van dit merk is dan ook niet voor niets: ‘Make a difference’.

Little Madi voor Skunkfunk

Een speciale lijn van Little Madi

Onderdeel van de nieuwe voorjaars-/zomercollectie is de lijn kleding en tassen met daarop de prints die zijn ontworpen door kunstenares Little Madi. Ik ben echt fan van haar illustraties met prachtige details en heb mijn eigen zomergarderobe dan ook al helemaal compleet. De combinatie van de pure ontwerpen van Skunkfunk met de unieke illustraties van Little Madi, zorgen voor een heel bijzondere collectie.

Little Madi voor Skunkfunk

Over Little Madi

‘Madi’ is de afkorting van ‘Madeleine’, de tweede naam van de kunstenares, waarmee ze vernoemd is naar haar overgrootmoeder. Het schijnt dat zij veel op haar leek, vandaar de keuze voor deze afkorting. Met het woord ‘Little’ signeerde ze een tekening voor haar allereerste expositie en zo ontstond min of meer bij toeval ineens de perfecte combinatie ‘Little Madi’ (hoewel ik haar werk eerder ‘groots’ zou willen noemen).

Little Madi is geboren in Antibes in 1987, ze studeerde aan de hoog aangeschreven Hogeschool La Cambre voor ‘Art & Design’ in Brussel, woonde een tijdje in New York en tegenwoordig woont en werkt ze in Biarritz, in het zuiden van Frankrijk.

little-madi-5

Eén groot rariteitenkabinet

De stijl van Little Madi is soms een tikkeltje absurd, als je goed kijkt dan zie je veel gekke wezentjes in een dromerig universum zonder regels of grenzen. Misschien wel het beste te omschrijven als één groot rariteitenkabinet, maar wel een vertederende variant. Details zijn essentieel in het werk van Little Madi, doordrenkt met een naïeve zoetheid, allemaal voortkomend uit een instinctieve benadering.

Een droomwereld vol ontdekkingen

De grafische prints die ze maakte voor Skunkfunk zijn wat ingetogener, in elk geval niet al te vreemd. Ze neemt je mee in een droomwereld vol bloemen, bladeren en vogels met hier en daar een grappig wezentje. Veel zwart wit met een vleugje kleur of, op de tassen, met wat details in zilver en goud. Hip en een beetje sjiek!

little-madi-2

Al gravende in de dingen die Little Madi maakte, stuitte ik op een geweldige lijn van prints gedrukt op porselein, soms zelf gecombineerd met origineel vintage servies. Dat moeten we maar eens verder gaan onderzoeken, want ik zie hier nog een match voor onze rubriek wonen! En op haar Instagram kwamen zelfs verschillende tatoeages voorbij met haar illustraties, waar de scherpe lijnen en artistieke vormen zich prima voor lenen. Echt bijzonder!

little-madi-3

Met dit kijkje achter de schermen van deze mooie aanvulling in onze shop en in het bijzonder de lijn van Little Madi, hoop ik ook jou geïnspireerd te hebben. En wie weet zien we in de toekomst nog veel meer van het prachtige werk van Little Madi!

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van fotograferen, het voorjaar, wilde bloemen en retro printjes en geeft oude meubeltjes graag een nieuw leven.