Love, Peace & Joy Creative Pop-up

8 mei 2018 29 reacties Ellen Das

Afgelopen weekend vond de eerste editie van de Love, Peace & Joy Creative Pop-up plaats. Wat een feestje was dat! Ik vind het gewoon jammer dat het alweer voorbij is, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Op 4, 5 & 6 mei organiseerde ik, samen met verschillende creatieve ondernemers, een lang weekend vol fijne workshops, gezellig shoppen en lekkere hapjes en drankjes. De combinatie bleek -gelukkig- goed uit te pakken. Enthousiast gingen de deelnemers aan het eind van de ochtend of middag naar huis, vol inspiratie en met een goed gevulde goodiebag aan hun arm.

Vanuit Friesland tot Noord-Brabant kwamen ze naar Zutphen

Best spannend om zoiets voor het eerst te organiseren, maar binnen de kortste keren zaten de workshops zo goed als vol. Ik voelde zo’n ‘dankbaarheid’ om alle aanmeldingen. Vanuit Friesland tot Noord-Brabant kwamen ze naar Zutphen, wat een eer! Maar ook alle lieve insta-collegaatjes die spontaan de prachtigste mini-cadeautjes stuurden voor in de goodiebags. Wauw!

Workshop 'De kracht van kleur'

De kracht van kleur

Op vrijdag kwam kleuradviseur Merijntje van Confidence by Color (je kent haar misschien ook al van haar blogs) naar Zutphen voor twee workshops. In vogelvlucht liet ze zien wat kleur voor een mens kan doen. Merijntje werkt met het 78color system, dat uitgaat van 3 kleureigenschappen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen diep en licht, warm en koel en helder en gedempt.

Stralend in een nieuw jurkje

Aan de hand van de regenboogkragen liet ze bij alle deelnemers één paar van de zes karakteristieken zien. Bij de één een bevestiging van een vermoeden en bij de ander pakte het heel verrassend uit. Het was erg leuk om vervolgens met elkaar mee te kijken in de collecties. ‘Dit is veel leuker dan shoppen in een winkel’ hoorde ik iemand zeggen. Nou je maakt mij niet blijer met zo’n opmerking! Verschillende dames zag ik letterlijk en figuurlijk stralen omdat ze eindelijk een nieuw jurkje hadden gevonden in de kleur die écht bij ze paste.

Workshop Botanisch tekenen

Botanisch tekenen

Martine van Studio Suikerzoet gaf op zaterdag twee workshops ‘Botanisch tekenen met ecoline’. Eerst vertelde ze wat over de techniek en werden er wat oefeningen gedaan waarbij ze handige trucjes liet zien voor zowel handlettering als tekeningen. Toen ging iedereen een eigen creatie maken. Vooral de cactussen waren populair. Prachtige creaties werden er gemaakt!

Workshop stippen op porselein

Stippen op porselein

Ik leerde Joyce van BeJoyce kennen tijdens een workshop die ik zelf in het najaar bij haar volgde in Zwolle. Het hele weekend ontstond eigenlijk rondom het idee om deze workshop ook naar Zutphen te halen. Want stippen op porselein is zo leuk! Ook Joyce begon met wat uitleg over de techniek. Na wat keuzestress her en der bij de deelnemers (welke kleur, hoe groot doe ik de stippen en welke patroontjes ga ik maken) ging er al snel een zen-gevoel door de ruimte. Heel geconcentreerd was iedereen bezig. Zo mooi om te zien hoe verschillend ook hier weer de creaties waren die tevoorschijn kwamen.

Merijntje, Martine & Joyce, ik heb genoten!

Nieuwe collecties

Tussendoor werd er lekker rondgesnuffeld in de nieuwe collecties. Voor mij ook altijd weer een feestje om de prachtige kleding zo uitgestald te zien hangen. Toch net even anders dan in mijn magazijn op de plank. En ik ontdek dan altijd weer nieuwe combinaties, die ik zo van het scherm nog niet gevonden had. Dat geeft meteen weer volop inspiratie voor de blogs en social media.

Mini high tea

Mini-high-tea

Voor de zoete trek waren er de hapjes van Ozoheerlijk. Goddelijke worteltaart, dadelkoek, cheesecake, rocky road, caramel en frambozen fudge… Als ik er aan terug denk, loopt het water me al weer in de mond. Dank je wel Hiske & Petra, top verzorgd!

Nagenieten van de mooie foto’s

Nu de lichtelijke chaos van het op- en afbouwen weer achter de rug is, geniet ik lekker na met de mooie foto’s. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, wat vinden jullie? Ik hoor graag van je als je erbij was, maar ook als je het gemist hebt en er een volgende keer graag bij wilt zijn. Misschien hebben jullie zelfs wel goede tips voor hippe workshops? Laat het me weten! Hier borrelt het in elk geval al weer van de nieuwe ideeën, dus er komt vast een vervolg.

Liefs,
Ellen

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.