Maak kennis met: Merijntje!

8 januari 2018 31 reacties Merijntje Betzema

In onze zoektocht naar identiteit is kleding een mooi element om ons te uiten. Je identiteit komt volledig tot zijn recht als de kleuren die je draagt afgestemd zijn op wie jij bent. Daarover willen wij natuurlijk graag meer weten. Merijntje Betzema is gediplomeerd kleuradviseur en werkt met het 78color system. Wat een fijne aanvulling in ons blogteam! Vandaag stelt ze zich aan jullie voor.

Mijn wiegje stond in Deventer. Ik ben daar geboren in 1978. Een tijd waarin het in Deventer nog niet zo hip was als hoe het er nu is. Al jong droeg ik opvallende kleurencombinaties. Sommige kleding was gemaakt door mijn moeder. We zochten de stof samen uit. Op mijn dorpsschooltje nabij Deventer was dat echter niet ‘wat hoorde’. Daardoor verdween met de jaren de liefde voor ‘een eigen weg’ naar de achtergrond. Met als dieptepunt de middelbare school waar ik me pas veilig voelde in die 501 die iedereen droeg. Gelukkig liet ik mijn liefde voor schoenen niet varen en droeg ik cowboylaarzen in glimmend bordeauxkleurig leer. Pas op de kunstacademie in Arnhem waar weer alles kon, vond ik mijn eigen identiteit terug.

Gun jij het jezelf om te schitteren in jouw kleuren?

Je kleden is meer dan elke week iets nieuws scoren wat je na een maand al niet meer draagt. Het is, als je het voor jezelf goed wilt doen, veel meer dan dat: een verlengstuk van wie jij wilt zijn. Dat gaat over gunnen. Gun jij het jezelf om te schitteren in jouw kleuren?!

Kleurconsult

Sinds ik bewust bezig ben met me kleden in de kleuren die het beste in me naar boven halen, heb ik andere gesprekken, groeten mensen me op straat, loop ik met een glimlach in de stad en écht, dat werkt aanstekelijk! En dat allemaal dankzij het bewustzijn van de ideale kleur.

Anderen laten zien hoe kleuren het mooiste in hen naar boven kunnen brengen, heeft mijn leven enorm verrijkt. Zoek je een kleuradvies en wil je leren combineren met die kleuren tot je een ideale garderobe hebt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik loop graag een stukje met je mee in jouw zoektocht, kijk mee in de kast, ga samen met je shoppen. Het kan allemaal.

Van nature in balans

In mijn adviezen draait het om balans. Zijn de kleuren die je draagt in balans met de kleuren die je van nature in je hebt, dan kom je als persoon op natuurlijke wijze tot je recht. Van nature hoort daar een bewustzijn van de wereld waarin we leven bij. Daarom vind ik het zo ontzettend leuk dat Ellen me vroeg om blogs te schrijven vanuit mijn visie en kennis op kleur. De merken die Love, Peace & Joy verkoopt zijn met aandacht voor natuur en mens geproduceerd. Dat vind ik zelf erg belangrijk. Want draag je de juiste kleuren, die járen meegaan, dan kun je meteen heel gemakkelijk je kledingkast ‘verduurzamen’. Niks moet, ik geef advies, je gaat er zélf mee aan de slag. Jij hebt de regie!

Hoe kan ik me zo kleden dat ik me zekerder ga voelen over mezelf?

De vragen die ik tijdens mijn werk tegenkom, herken ik uit mijn eigen leven. Hoe kan ik me zo kleden dat ik me zekerder ga voelen over mezelf? Als ik élke dag goed voor de dag moet komen, hoe zorg ik dan voor creativiteit en hoe blijf ik daarbij dicht bij mezelf? Wat kan ik doen om me comfortabel te kleden en er toch zakelijk uit te zien? Hoe treed ik op de voorgrond zonder dat ik mezelf moet forceren en over grenzen hoef te gaan? Maar ook: Welke kleur lippenstift staat mij nou het beste?

Danefae & Tante Betsy

Voor de feestdagen ben ik gevallen voor het grafische zwart/wit jurkje van Tante Betsy. Ik ben voor comfortabel klassiek gegaan en droeg hem met een rood vest en een zwarte panty met puntlaarsjes (toch weer eigenwijs). Zo’n feestjurk moet van mij ook in de maanden daarna nog fijn zijn om te dragen, stukje duurzaamheid.

Ik ben ook ontzettend fan van de jassen van Danefae. Ze zijn duurzaam geproduceerd en fair en ze gaan echt meerdere seizoenen mee. Vrouwelijk, hip, winddicht én waterafstotend. Als je een goeie jas zoekt die jaren meegaat adviseer ik dit merk. Kies een basiskleur die jou schitterend staat en je hebt er jaren plezier van!

Kleuradvies

Keuzes die bij jou passen

In mijn blogs voor Love Peace & Joy wil ik jullie laten zien hoe je welke kledingstukken met elkaar kunt combineren voor als je een bepaald kleurtype bent. Wat doet welke kleur met jou en wat doet het voor een ander? Hoe maakt het je toegankelijk of hoe creëer je een natuurlijk overwicht? Welke uitstraling versterk je met bepaalde combinaties? Ik hoop je te inspireren tot keuzes die echt passen bij jou en wie je wilt zijn!

Tot gauw,
Merijntje

Woont samen met Sjoerd in Arnhem, is moeder van Pjotr (2010) en eigenaar van Confidence by Color. Merijntje wordt blij van mensen helpen bij het vinden van de juiste kleuren in kleding, zelf kleding maken, wandelen, sushi eten en boeken lezen.