Ontspannen zichtbaar worden

10 oktober 2019 0 reacties Ellen Das

Mooie plannen bij Love, Peace & Joy! Een nieuwe showroom vraagt om nieuwe uitdagingen. Wat gaan we doen? We gaan de kleurrijke en uitgebreide collectie van Love, Peace & Joy combineren met de expertise van Merijntje Betzema, kledingcoach. En hoe gaan we dat doen? Dat lees en zie je in dit praktijkvoorbeeld.

Merijntje (haar bedrijf heet Confidence by Color) is al een tijdje een inspirerende blogger in ons team, maar we gaan samen nóg meer leuke dingen doen. Je kunt haar nu namelijk ook boeken voor een persoonlijke kleur- & figuuranalyse. In de nieuwe showroom van Love, Peace & Joy!

Samen brainstormden we over hoe we jou nu het beste kunnen laten weten wat zo’n sessie inhoudt. Daarom maakten we een filmpje en gingen we op zoek naar een praktijkvoorbeeld. Want wij kunnen het wel vertellen, maar het is natuurlijk nóg leuker om het van iemand te horen die dit al ervaren heeft. Renate Memelink ging je voor in een uitgebreid kleur- & figuuradvies inclusief shopsessie en ze zei enthousiast ‘ja’ op mijn vraag of ik haar daarover mocht interviewen.

Renate woont en werkt in Doetinchem. Zij heeft een eigen bedrijf en noemt zich huidfluisteraar. Dat klinkt interessant en daar wil ik eerst wel wat meer over weten…

Huidfluisteraar. Kun je ons vertellen wat jouw werk inhoudt?

Renate: ‘Als huidfluisteraar zie en voel ik hoe het met jou en je huid gaat. Ik laat je dieper kennismaken met het effect van leefstijl op jouw huid en reinig en voed die huid. Door meer bewustwording die ik bij je creëer en diverse energy tools die ik toepas, ontstaat er een gezonde huid die zichzelf mooi mag laten zien.’

Zoekende op het gebied van een eigen kledingstijl

We ontmoetten Renate voor het eerst tijdens de workshop ‘De kracht van kleur’ van een tijdje terug bij Love, Peace & Joy. Merijntje gaf haar toen een tipje van de sluier van haar ideale kleurenpalet. Het viel meteen op hoe blij Renate werd van de totaal andere kleuren dan die zij op dat moment droeg. Ze ging volkomen gelukkig naar huis met een lichtgroen topje en een blauw/wit gestreept jurkje.

Je kwam vervolgens bij Merijntje voor een uitgebreid kleur- en figuuradvies. Hoe kwam je op het idee om je te verdiepen in wat jou écht goed staat?

Renate: ‘Op het moment dat ik Merijntje leerde kennen tijdens die workshop was ik zoekende op het gebied van mijn eigen kledingstijl. De kleding die ik droeg vertegenwoordigde helemaal niet hoe ik me voelde.

Binnen matchte niet met buiten

Ik vond mezelf er saai uitzien. Maar ik ben helemaal niet saai! Ik voelde een verlangen om kleurrijker te zijn.’

Op welke vraag wilde jij tijdens de sessie antwoord vinden?

Renate: ‘Welke kleuren laten mij beter tot hun recht komen en vertegenwoordigen wie ik echt ben?’

Alles begint met kleur

Renate kreeg van tevoren ‘huiswerk’ op van Merijntje, maakte een moodboard met kleuren die haar aanspraken en beantwoordde vragen over haar lifestyle. Als Merijntje met mensen aan het werk gaat, zit daar een bepaalde opbouw in. Alles begint met kleur, dan volgt vorm. Vorm in jouw figuur maar ook jouw vorm van leven. En dan volgt ‘joy’. Het plezier wat kleding jou kan brengen.

Hoe heb je de gehele sessie ervaren?

Vol inspiratie naar huis

Renate: ‘Tijdens de kleurenanalyse voelde ik me meteen blij worden van de kleuren die ik zag. Ze deden me sprankelen! Door de uitleg van Merijntje deed ik op een laagdrempelige manier zoveel informatie op, dat ik vol inspiratie naar huis ging. Ook het laten zien van wat de juiste kleding doet voor mijn figuur en waarom dat zo is heeft me veel inzicht gegeven. Dat ik kleding zou kunnen vinden die zo goed bij me past, ik wist niet eens dat dit kon!’

En wat deden de inzichten die je kreeg naderhand met je?

Renate: ‘Ik hield niet van winkelen maar nu is winkelen leuk, omdat het zo praktisch geworden is. Ik zie meteen wat bij me past en wat niet, nul tijdsverspilling. Ik heb nu een fijne collectie kleding in de kast, ik heb overzicht en omdat alles bij elkaar past kan ik ook makkelijker combineren. Vroeger had ik allemaal losse onderdelen in de kast, wist ik niet wat ik aan moest, nu kan ik snel beslissen: dit trek ik aan.

Een investering voor de toekomst

Het grote verschil is dat de kleding vroeger niet met mijn persoonlijkheid klopte, dus ja, hoe kun je je dan lekker voelen in je kleding? Ik dacht steeds “ik trek het maar aan”. Dan sta je chagrijnig voor de kast. Zonde en niet meer nodig! Dit advies is een investering voor de toekomst, ook wat duurzame keuzes betreft.

Mijn vriend ziet duidelijk dat de kleding die ik draag goed bij mij past. Hij zei naderhand: nou snap ik pas waarom je geld hebt uitgegeven aan deze sessie! Hij is nu ook degene die tegen me zegt: Investeer nou in goede kleding voor jezelf, daarmee geef je waardering aan jezelf, dat is zoveel meer waard dan het kopen van flutspul.

Dit is wat ik vandaag wil uitstralen!

Ik krijg complimenten van mensen over mijn kleding: “wat zie je er goed uit!”. Het voelt ook echt zo, ik voel me echt mijzelf in wat ik draag. Ik trek nu iets aan en denk: dit is wat ik vandaag wil uitstralen. Zelfs mijn moeder gaf een compliment: “wat heb jij een mooie blouse aan”.

Ik kan bewuste keuzes maken in hoe ik mezelf vandaag, nu, neerzet.’

Wat geweldig om te horen! Jullie hebben er volgens mij ook met heel veel plezier en echt samen aan gewerkt. Kun je nog iets vertellen over de shopsessie die volgde?

Renate: ‘De shopsessie maakte het voor mij compleet. Merijntje pakt dingen uit het rek die ik zelf nooit zou pakken omdat ik het niet durfde, nu durf ik. Zij zegt: “Renate trek dit eens aan” en daar heb ik veel van geleerd. Zo maak ik nu verrassende combinaties die ik voorheen niet zou hebben gemaakt.

Een blij gevoel, over mezelf en over mijn keuzes

In de collectie van Love, Peace & Joy vind ik goede kwaliteit kleding. Merijntje heeft me leren zien wat het belang daarvan is. Nadenken over duurzaamheid mag óók in kleding zitten. En wat geeft het een goed gevoel dat kleding fair en of duurzaam kan zijn geproduceerd. Dat geeft me ook weer een blijer gevoel over mijzelf en doet me minder onzeker voelen.

Wat ook veranderd is door de stappen die we samen hebben gezet: ik durf mijn figuur veel meer te laten zien. Merijntje laat met haar aanpak echt zien wat me mooi staat, wat het beste in mij als mens naar boven haalt.

Ik kies ervoor om mij te laten zien, dit is Renate.

Hoe komt dat denk je?

Omdat het plaatje klopt! Kleur, figuur, stijl: ik breng het beste van mezelf naar buiten. Hierin heeft de kledingcoaching me echt bewustwording bijgebracht. Ik mag zichtbaar zijn, dat werkt in alles door, ook in hoe ik me kleed. Merijntje benadrukt dit ook in haar sessies, ze zegt dan: “Vergeet nooit dat dit alles in jezelf aanwezig is. Dit ben jij.” Zo waardevol!’

Dankjewel Renate voor dit mooie gesprek!

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Renate en wil je meer weten over de sessies die Merijntje vanaf nu bij bij Love, Peace & Joy verzorgt? Neem dan hier eens een kijkje.

Woont samen met Paul in het mooie centrum van Zutphen en is moeder van Merijn (2003) en Tije (2006). Ellen wordt blij van het voorjaar, fotograferen, ondernemen, wilde bloemen, retro printjes, vintage meubels & servies, oude stadjes.